Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Samen met zijn ouders en broertje (1,5) woont hij al 3 jaar in Nederland. Hij spreek de Nederlandse taal goed en gaat lekker op school. Zijn ouders hebben veel zorgen rond de gezondheid van zijn gehandicapte broertje, wat ze veel energie kost. Mede omdat zijn vader rugklachten heeft, helpt hij thuis ook mee in de zorg voor zijn broertje. Hij is dol op zijn broertje, maar hij mist een eigen sociaal netwerk waar hij lekker kind kan zijn.

Hij is een rustige, vrolijke, slimme jongen van bijna 12 jaar. Buitenspelen doet hij graag, maar in de buurt heeft hij geen vrienden. Buiten kan hij kan zich heerlijk vermaken met voetballen, of ook andere activiteiten buiten. Thuis zit hij graag te gamen of tv te kijken en vindt hij het ook leuk om te dammen en te schaken.

Kortom, pas 12 jaar en al veel meegemaakt. Wij zoeken daarom een fijn gezin waar deze jongen gewoon kind kan zijn.

Profiel steungezin

Voor deze jongen van 12 jaar zoekt buurtgezinnen.nl een plek waar:

  • hij op een middag na school of in het weekend een paar uur welkom is
  • hij met anderen kinderen kan (buiten) spelen
  • liefde en gezelligheid voor hem is
  • hij gewoon even kind kan zijn

Lijkt het jullie leuk om een plekje vrij te maken voor deze jongen? Meld je dan aan als steungezin op de website of stuur een mailtje naar onze coördinator nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ook als elke week teveel is, kun je reageren!