Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een sportieve jongeman die helemaal bezield is van zijn werk/opleiding als hovenier zoeken we een warm steungezin, waar hij één of twee keer per week na school welkom is. Op dit moment woont hij thuis maar het contact met zijn ouders verloopt niet goed, waardoor we op zoek zijn naar een plek waar hij lekker kan ontspannen, zijn verhaal en ei kwijt kan. Het is een jongen die makkelijk contact maakt, heel zelfstandig is en een duidelijk plan heeft voor de toekomst.  Hij werkt en sport (zwemmen en gevechtsport) veel omdat hij dat leuk vindt maar ook om zoveel mogelijk van huis te zijn. Voor uitgaan heeft hij geen tijd en het boeit hem ook niet zo.

Op mijn vraag of het klopt dat hij een opgeruimde indruk maakt antwoordt hij heel eerlijk: ‘dat lijkt maar zo…. Emoties vind ik lastig, dus die probeer ik te verbergen. Dat is me dus goed gelukt!’ Doordat het thuis niet zo goed gegaan is, heeft hij deuken opgelopen. Desondanks is zijn vertrekpunt: ‘ik vertrouw mensen totdat het tegendeel bewezen is’. Daarom zoekt hij graag contact met ervaren ouders, waar hij zich op zijn gemak voelt, aan wie hij kan vertellen over wat hij heeft meegemaakt, maar soms ook over wat hem dwars zit. Binnenkort wordt hij 18 en het zou fijn zijn als hij een beetje geholpen wordt bij de veranderingen die dat met zich meebrengt. Zijn jullie dat gezin, of dat stel waar hij welkom is en hem een steuntje in de rug kunnen geven?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin

  • waar deze jongen 1 of 2 keer per week aan kan schuiven
  • met of zonder kinderen maakt niet uit
  • dat hem kan helpen bij praktische zaken als hij 18 wordt

Bijzonderheden

  • hij staat op de wachtlijst voor begeleid kamer bewonen. Het steungezin helpt hem deze periode te overbruggen. De frequentie van het contact kan daarna eventueel verminderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Margret van Paassen 06 – 2095 9015 margret@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.