Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gastvrij gezin in Ede voor een meisje van 2 jaar. Het meisje woont samen met haar moeder in Ede. Haar moeder is een tienermoeder van 19 jaar. Als je zo jong bent, is 24 uur verantwoordelijkheid best zwaar. Zeker als je geen/weinig netwerk hebt om die zorg samen mee te delen of eens te bespreken hoe je dingen aan kunt pakken. Daarnaast is het voor haar eigen ontwikkeling ook goed om eens uit te gaan of met vriendinnen af te spreken, zodat er af en toe wat afleiding is en zij er daarna weer helemaal kan zijn voor haar dochter. Want ze is dol op haar en vindt het eigenlijk wel moeilijk om de zorg even uit handen te geven. Ze zoekt een steungezin waar ze zich prettig voelt en waar ze zelf ook zo nu en dan welkom is en eens wat opvoedvragen kan bespreken.

Haar dochter  is een vrolijke meid en op een leeftijd dat ze volop de wereld aan het ontdekken is. Ze is graag onder de mensen en dol op klimmen en klauteren. De moeder zou het leuk vinden om een jong gezin met andere kleine kinderen als steungezin te krijgen.

Profiel steungezin

Wij zoeken in Ede een steungezin:

  • dat 1 keer per week dit meisje op wil vangen zodat de moeder tijd heeft om iets voor zichzelf te doen (dag/tijden in overleg)
  • waar mogelijk in de toekomst het meisje ook 1 keer per maand mag logeren
  • waar een speelkameraadje is zodat het meisje ook iemand heeft waarmee ze leert samen spelen
  • waar ze welkom is als moeder om het gezin af en toe eens om advies te vragen
  • waar zij de bevestiging krijgt dat ze het goed doet met haar dochter als ze zich wat onzeker voelt

Bijzonderheden:

  • De voorkeur gaat uit naar een jong gezin met kleine kind(eren) vanwege de jonge leeftijd van deze moeder.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Nienke van der Kaaij, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Ede, via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl