Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt in (de buurt van) Harmelen een gezellig en stabiel steungezin met een groot hart voor een rustige 14-jarige jongen.

Deze alleenstaande moeder en haar zoon hebben een bewogen leven achter de rug en op dit moment zijn de omstandigheden nog steeds niet ideaal. De huidige situatie en haar werk vragen veel van de moeder, waardoor ze niet altijd in staat is haar zoon de aandacht te geven die hij nodig heeft.

De jongen zit in Utrecht op school en heeft niet veel aansluiting bij leeftijdsgenoten. Ook thuis mist hij vrienden. Hierdoor verliest hij zichzelf steeds meer in het gamen. Zijn moeder gunt haar zoon wat extra aandacht en liefde van een ander gezin. Een plek waar hij uit school welkom is en zijn verhaal kan doen.

Deze jongen gedijt goed in een omgeving waar zowel ruimte is als duidelijkheid. Hij verlangt naar een vertrouwensband, maar dat heeft wel tijd en aandacht nodig. Juist gezinnen die net iets vrijer wonen, nodigen wij van harte uit om te reageren. Het lijkt deze jongen leuk om mee te helpen met klusjes op of rond het erf of lekker buiten bezig te zijn.

Gezien zijn hang naar computerspelletjes, zijn we op zoek naar een gezin dat juist op deze middagen bereid is (duidelijke) afspraken te maken over schermtijden.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • een steungezin met kinderen in de leeftijd van 12 jaar en ouder
  • of een steungezin waarvan de kinderen (deels) al uit huis zijn
  • waar deze jongen een middag per week (ma., di., wo. of do.) welkom is
  • bereidheid tot meewerken aan beperking schermtijden

Is deze jongen welkom in jullie gezin en vinden jullie het leuk om een band met hem op te bouwen? Meld je dan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Woerden: Iris Meijerink via 06-48154190.