Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in Ede is op zoek naar een steungezin waar een alleenstaande vader met 2 jongens van 8 en 5 jaar welkom zijn. Het gezin komt uit Syrië en heeft veel meegemaakt. Het gezin woont sinds een paar jaar in Nederland. De vader heeft zelf buurtgezinnen benaderd, omdat hij graag Nederlandse gezinnen wil leren kennen. Ook wil hij graag zijn Nederlands verbeteren. Het gezin wil graag met een ander gezin optrekken en vindt het leuk om bij elkaar op bezoek te komen of er samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld: Lekker samen naar een speeltuin of het bos.

Voor deze vader is de zorg voor 2 kinderen best pittig en hij zou het fijn vinden als dit steungezin ook af en toe de kinderen zou kunnen opvangen. De oudste jongen is dol op praten en de jongste kijkt ondeugend en vrolijk uit zijn ogen. Beide jongens houden van gezelligheid.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin met een zoon of zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als deze jongens.

Profiel steungezin

We zoeken een steungezin in Ede dat:

  • Dat het leuk vindt om dit Syrische gezin van vader en 2 zoons beter te leren kennen en samen activiteiten te doen zoals samen eten of een uitstapje maken.
  • Waar deze jongens en vader ongeveer wekelijks welkom zijn. Dagen/tijden in onderling overleg.
  • Waar de kinderen ook eens zonder hun vader heen kunnen gaan, zodat vader ook wat wordt ontlast.
  • Waar jongen(s) zijn van ongeveer dezelfde leeftijd.

Bijzonderheden:

  • deze vader spreekt nog moeilijk Nederlands en wil dit graag beter leren spreken.
  • het gezin is Moslim maar met respect voor elkaars geloof maakt het voor dit gezin niet uit of een steungezin een ander of geen geloof heeft.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Nienke van der Kaaij, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Ede, via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl