Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Bij welk steungezin zou deze stoere meid van 8 jaar wekelijks kunnen spelen? Ze zou het zelf leuk vinden als er een kind van haar eigen leeftijd of ouder in het gezin is. Of is er een moeder die het leuk vindt om eens per week creatieve of muzikale activiteiten met haar te doen? Dit veelzijdige meisje houdt ervan om creatief bezig te zijn maar is ook nog eens muzikaal. Het is fijn als er iemand is waarmee het klikt en die haar 1 op 1 aandacht kan geven en iets leuks met haar kan doen. Het belangrijkste is dat ze zichzelf kan zijn en zich prettig voelt in het gezin.

Op dit moment is het naar school gaan niet leuk voor haar, omdat ze geen aansluiting vindt in de klas. Dat levert thuis stress op. Het is daarom belangrijk dat de ouders ontlast worden en dat het meisje een plek heeft waar ze kan ontspannen en lekker kan spelen.

Haar belangstelling is ontzettend breed: ze houdt van klimmen en klauteren, fietsen en hutten maken, met lego bouwen en heeft veel fantasie. Ze vindt lezen, films kijken, knutselen en tekenen ook heel leuk. Verder is ze gek op dieren en houdt ze ervan om mee te helpen. Ze heeft hele duidelijke ideeën in haar hoofd over wat ze wil doen. In het samenspel met andere kinderen is het soms handig als een volwassene een beetje kan sturen op momenten dat dit wat uiteen loopt. Maar het is voor haar ook prima als ze dan even zelf gaat spelen. Ze kan dit ook heel goed zelfstandig.

We zoeken voor haar een gezellige plek waar ze wekelijks kan spelen of creatief/muzikaal bezig kan zijn. En mogelijk een keer in het weekend.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt in West Maas en Waal een steungezin:

  • Dat het leuk vindt om een ondernemend meisje, wat veel van binnen- en buitenspelen houdt, wekelijks een gezellige speelplek te bieden. Of waar ze lekker creatief/muzikaal bezig kan zijn.
  • Waar eventueel een kind woont van dezelfde leeftijd of ouder.
  • Waar een fijne sfeer is en waar ze zichzelf kan zijn.

Bijzonderheden:

De vraag is breed d.w.z. dat het een speelgezin kan zijn met andere (oudere) kinderen, maar ook een gezin of ouder die het leuk vindt om iets met haar te ondernemen. Creatief of muzikaal bezig zijn spreekt haar erg aan.

Het gaat om een middag per week. Op donderdagmiddag heeft ze zwemles. Indien mogelijk misschien eens een middag/dag in het weekend.