Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Amsterdam West woont een spontane Engelstalig sprekende moeder met haar dochter van 1 jaar oud. Zij werkt drie dagen in de week op de afdeling HRM bij een bedrijf die wereldwijd opereert. Ze vindt haar baan erg leuk, maar is omdat zij parttime werkt ontzettend druk hiermee. Haar dochter gaat op deze dagen naar het kinderdagverblijf vlak bij Westerpark.

De moeder heeft in de loop van de jaren in verschillende landen gewoond en is geïnteresseerd in andere culturen. Ze houdt van reizen en in de buitenlucht zijn. Met een klein kind geeft dit wat uitdagingen. Zij heeft geen familie en vrienden in de buurt en kan niet zomaar een keer spontaan op visite. Zij kan geen beroep doen op iemand om bijvoorbeeld als achterban te fungeren als zij een keer ziek is en niet optimaal voor haar kindje zou kunnen zorgen. De feestdagen zijn dan ook relatief saai of zij moeten flink reizen om samen te kunnen zijn met vrienden en familie op deze dagen.

De moeder zou graag voor haarzelf en haar dochter een breder netwerk in de buurt hebben. Een gezin waar zij welkom zouden zijn en samen leuke dingen mee zou kunnen doen. Zij houdt heel erg van de natuur en buitenlucht, uit eten, koken en lekker eten vindt zij fijn. Dit alles zonder duurzaamheid uit het oog te verliezen. Ook zijn de dames gek op honden en de gezelligheid die dit met zich meebrengt.

Een gezin dat Engels kan spreken en het leuk vindt, als moeder en dochtertje af en toe aansluiten bij de activiteiten die zij doen, zou heel welkom zijn. De moeder heeft hier zelf hele leuke ideeën over. “Dat onze kinderen dan samen spelen en wij als ouders, onder het genot van een lekker drankje een fijne maaltijd bereiden voor ons allen. Of een dagje naar het strand met z’n allen en gewoon wel mensen over de vloer tijdens de feestdagen”.

De moeder is van plan haar dochter op het Montessorionderwijs te plaatsen en zou hier graag over willen sparren. Zij is op zoek naar een uitbreiding van haar gezin en zou het heel fijn vinden als dat mensen zijn die in de buurt wonen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amsterdam Westpark dat:

  • De Engelse taal kan spreken.
  • Wil afspreken met moeder en dochter om samen leuke dingen te ondernemen.
  • In de buitenlucht zijn fijn vindt.
  • Kan meedenken over de opvoeding en schoolkeuzes
  • Duurzaamheid ook belangrijk vindt

Geloven jullie ook, “that it takes a village to raise a child?” zo ja, meld je aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Aretha neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.