Voor een vrolijke kleuter, die met zijn vader en moeder in Velserbroek woont, komt Buurtgezinnen graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen ter ondersteuning en gezelligheid. De moeder heeft verdrietige verliezen te verwerken gehad. In haar eigen jeugd heeft ze haar vader verloren en recent haar peetvader, die een belangrijke (vervangende) rol in haar (gezins)leven had. De ouders van de vader wonen erg ver weg. Hij is 4 jaar geleden voor ‘deze liefde uit Velserbroek’ in het dorp komen wonen.

De vader en moeder werken beiden en het jonge gezin mist grootouders in hun leven. Ze gunnen hun zoon een opa en/of oma in de buurt. Zeker nu er ook een babyzusje op komst is, kan het zich uitbreidende gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug, van een oudere generatie (ook om van te leren) uit de naaste omgeving écht gebruiken.

Zijn ouders omschrijven hun zoon als blij ei. Hij is snel enthousiast, niet verlegen, leergierig en speelt graag buiten. Hij luistert goed. Deze actieve kleuter vindt het leuk om naar het bos of speeltuin meegenomen te worden én speelt graag (samen) spelletjes op de computer. Thuis heeft hij een Nintendo.

Dus…ken/ben jij een opgewekte opa, een zorgzame oma of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Heb je ideeën? Neem gerust contact op!

Profiel steungezin

Wij zoeken een begripvol, gastvrij gezin in de buurt van Velserbroek, dat:

  • Deze kleuter, die door zijn ouders als blij ei wordt omschreven, vrolijke, actieve grootouders gunt om een fijne band op te bouwen.
  • Als (naaste) buren kunnen helpen met het vinden van ouderen, die plezier zouden kunnen beleven om betrokken te zijn bij een jong gezin, met nog een ongeboren baby.
  • Deze vader en moeder ook eens wat tijd voor zichzelf gunnen en wil je daarmee helpen?
  • Ook weleens samen iets gezelligs met deze moeder en vader en hun kinderen wil ondernemen.

Mooie bijkomstigheid: De vader is kok en houdt van zijn vak, hij kan en zou graag heerlijk smakende, voedzame maaltijden bereiden voor j(ulli)e!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.