Heel graag komen we in contact met betrokken, behulpzame gezinnen voor een vrolijke peuter die deze zomer 3 jaar wordt en haar overbelaste, alleenstaande moeder. Zij wonen in de buurt van Zeewijk, IJmuiden.

Deze moeder geeft aan dat sinds de uitbraak van het virus en de daarop volgende crisis de druk groter is geworden, thuis en op haar werk. Aangezien haar ouders tot de kwetsbare doelgroep behoren, kon zij van hen geen ondersteuning in de opvang van haar dochter meer krijgen. Daarnaast is haar zus, eerder dit jaar, verhuisd naar het zuiden van het land. De moeder draagt alleen zorg voor haar dochter en wil heel graag haar netwerk uitbreiden met oprecht betrokkenen. Al vindt ze het lastig om te vragen. De moeder erkent dat ze écht meer praktische steun in de rug nodig heeft uit de naaste omgeving.

Wie helpt? Ben jij of ken jij een vriendelijk gezin dat geïnteresseerd is geraakt in Buurtgezinnen? Dan kunnen jullie deze zomer al van meer betekenis zijn voor een lieve, vrolijke peuter van bijna 3 jaar! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, ook voor meer informatie.

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, gastvrije gezinnen in de buurt van Zeewijk (IJmuiden), die:

  • de moeder eens wat tijd voor zichzelf gunnen, door haar dochtertje soms even op te vangen
  • zelf misschien een leeftijdgenootje in het gezin hebben (of kennen in de omgeving), waarmee de peuter kan spelen
  • zelf misschien nog praktische ideeën hebben, die deze moeder en haar kind kunnen helpen?

Bijzonderheden:

  • De moeder werkt als pedagogisch medewerker en gunt een andere moeder ook tijd voor zichzelf. Zij zou ook weleens op een kind van het steungezin willen passen, als ze willen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.