Buurtgezinnen in Amstelveen zoekt voor een alleenstaande moeder met een jongen (8 jaar) een steungezin. Sinds het overlijden van haar echtgenoot staat deze moeder er alleen voor. De moeder en de jongen missen de vader en zijn de klap van het verlies aan het verwerken. Een proces wat tijd kost en waar de moeder haar zoon zo min mogelijk mee wil belasten. De moeder probeert de draad weer op te pakken, maar merkt dat de dagelijkse dingen haar veel energie kosten.

Voor de jongen zijn wij daarom op zoek naar een gezin dat het leuk lijkt om hem eens in de maand een zaterdag en zondag op te vangen als de moeder aan het werk is. Eventueel aangevuld met logeren.

De jongen maakt in eerste instantie voorzichtig contact, later maakt deze houding plaats voor een stoere jongen met een grote passie voor dino’s! Ook houdt hij ervan om met Lego te spelen en lekker Donald Duck’s te lezen. In de weekenden gaat hij graag met zijn moeder eropuit in de natuur om te ontdekken.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen dat:

  • Eens in de maand een zaterdag en zondag deze jongen wil opvangen.
  • Eventueel uit te breiden met logeren.

Bijzonderheden:

  • Structuur en voorspelbaarheid is voor deze jongen erg belangrijk, want het kost hem moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken.
  • Bij voorkeur een klein gezin met andere kinderen of een ouder echtpaar zonder kinderen.
  • Uiteraard kan de vraag worden aangepast aan de mogelijkheden van het steungezin!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Esther Karssing, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amstelveen via esther@buurtgezinnen.nl of bel: 06-55488221.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.