Een levenslustig meisje (3) uit IJmuiden is met haar overbelaste moeder op zoek naar steun. De moeder van de peuter heeft lastige gebeurtenissen te verwerken en heeft hiervoor gelukkig professionele psychische steun gevonden. Buurtgezinnen zoekt een steungezin, waar het meisje kan spelen op de dag dat haar moeder therapie volgt. Zodat de moeder gelegenheid krijgt om de geboden intensieve therapie te verwerken.

Het meisje houdt van (keuken)prinses spelen en speelt graag met barbies, knuffels en poppetjes. Ook houdt ze van puzzelen, memory of knutselen en tekenen. De moeder is erg blij met de positieve en gezellige inslag van haar dochtertje en geeft aan dat “zij haar op de been houdt” en “de reden is om door te gaan”. Ze hebben wel wat oppervlakkige contacten in de buurt, maar niemand waar de moeder hulp aan durft te vragen. De moeder is zelf van nature positief ingesteld. Ze hoopt zich door de therapie weer beter te gaan voelen, zodat er dan momenten komen om oprecht te genieten van kleine dingen in het leven.

Profiel steungezin

We zoeken gestructureerde, gezellige steungezinnen, die:

  • Dit opgewekte meisje willen leren kennen
  • In nader overleg opvang kunnen bieden
  • Misschien een peuter van dezelfde leeftijd hebben, om samen te spelen

Bijzonderheden:

  • De moeder doet ook graag iets terug en is behulpzaam
  • Gezinnen zonder kinderen of met volwassen kinderen worden ook van harte uitgenodigd om belangstelling te tonen

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.