Amsterdam 2018-03-09T14:17:38+00:00

Gestart: juni 2015

Coördinator Amsterdam-Zuid:
Anjo van Hout

Bereikbaar via: 06-51554964 of anjo@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Amsterdam-Oost, Centrum, Zuid-Oost, Noord en West:
Jacqueline van Abeelen

Bereikbaar via: 06-44882482 of jacqueline@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amsterdam

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amsterdam, steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via anjo@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Zuid of jacqueline@buurtgezinnen.nl voor de overige gebieden in Amsterdam. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Aan wie kan ik mijn dochter toevertrouwen? (Oostpoort/Amstel)

Voor de moeder van een actieve, vrolijke kleuter is Buurtgezinnen.nl op zoek naar een fijn steungezin. Deze moeder heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug en probeert haar leven nu met hulp goed op de rit te krijgen. Dat heeft tijd nodig, maar gaat haar lukken!

Omdat nog niet duidelijk is waar in Amsterdam dit gezinnetje uiteindelijk terecht gaat komen, zoeken we een steungezin dat ‘ergens tussen de Zeeheldenbuurt en de Watergraafsmeer’ woont.

We hopen dat de dochter (4 jaar) wekelijks een middagje bij een gezin mag komen spelen waar ook één of meer andere kinderen wonen, liefst van dezelfde leeftijd of ietsje ouder. En dat zij – wanneer het goed gaat – ook op regelmatige basis mag logeren, zodat haar moeder even echt helemaal de verantwoordelijkheid los mag laten.

(meer…)

Extra handen bij vrolijke tweeling (Osdorp-Midden)

Als alleenstaande ouder van een energieke, ondernemende tweeling van 2½ komt deze moeder soms handen en ogen tekort. Wat zou het fijn zijn als iemand het dan leuk vindt om mee te gaan naar het park of het zwembad! Want als iemand daar bij helpt kan moeder ook eens zonder stress genieten van haar kinderen.

Het valt deze moeder nu behoorlijk zwaar om alles alleen te moeten doen. Zij heeft maar een beperkt netwerk, dus een steungezin in de buurt zou echt een uitkomst zijn. Daarmee wordt de ‘familie’ voor haar kinderen wat groter en heeft moeder iemand om op terug te vallen.

Het zoontje is dol op auto’s en zou liefst de hele dag buiten spelen. De dochter is juist van het knutselen en tekenen en houdt van poppen.

(meer…)

Zieke moeder zoekt steun (Zuid-Oost)

Drie maal per week moet deze alleenstaande moeder voor behandeling naar het ziekenhuis. De zorgen en last die dat met zich meebrengt, zijn nog tot daar aan toe. Maar daar komt nog bij dat haar dochter (10 jaar) dan op zichzelf is aangewezen. Soms lukt het om met een vriendinnetje af te spreken. Dat is wel heel leuk, maar voor de langere termijn geen goede oplossing.

Buurtgezinnen.nl is daarom op zoek naar een gezin waar dit meisje na schooltijd welkom is. Niet voor grootse activiteiten, maar gewoon om lekker mee te kunnen doen in het gerommel van een gezin. De dochter houdt ontzettend van dansen, zwemmen en bakken. Zij vindt het ook leuk om met kleinere kinderen te spelen.

Op maandag en woensdag zou zij graag naar de training van Friends in Shape (Amsterdam Noord) gaan. Daar zou zij óf naartoe gebracht moeten worden óf voor op de bus (bij Arena) worden gezet.

(meer…)

Ondersteuning gezocht voor lieve moeder met een baby’tje in Buitenveldert

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een jonge moeder (26) en haar dochtertje van 3 maanden een steungezin, een alleenstaande vrouw of een ouder echtpaar. De moeder woont vanaf haar 15de in Nederland, zij is afkomstig uit Oeganda. Daar heeft ze een moeilijke jeugd gehad met weinig liefde, deels heeft ze ook op kostscholen gezeten.

Ze is de eerste jaren van haar verblijf hier in het Zuiden van Nederland opgevangen. Een paar jaar geleden is ze in Zuid Oost gaan wonen en nu woont ze met haar dochtertje sinds een jaar in Buitenveldert. Ze heeft geen familie of vrienden in de buurt waarop ze terug kan vallen. Ze heeft nog napijnen van de bevalling, daardoor is het voor haar extra zwaar om alleen voor haar kindje te zorgen. (meer…)

Wie gaat mee op pad? (in Oost)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in de omgeving van het Oosterpark (maar dit mag ook wat verder weg zijn). In deze buurt woont een leuk Turks gezin, waarvan de moeder het heel fijn zou vinden om in contact te komen met een Nederlandse gezin.

De moeder spreekt Nederlands, maar wil dit heel graag nog verbeteren. Voor de vader is dat nog erg moeilijk. De moeder wil heel graag samen met een Nederlandse oma/moeder activiteiten ondernemen met haar zoontjes van 8 en 6 jaar oud.
Zo zou zij bijvoorbeeld samen naar de bibliotheek of het park willen gaan. Of lekker met de kinderen gaan zwemmen.

(meer…)

‘Nieuwe familie’ gezocht (in Zuid-Oost)

“Wat ik echt wel mis, is dat er mensen zijn aan wie de kinderen hun rapport even kunnen laten zien”, vertelt de moeder uit dit gezin. Vader vult aan: “Iemand die interesse heeft in de kinderen, die betrokken is bij hun leven. Mijn ouders kunnen dat niet; zij zijn al echt op leeftijd en wonen te ver weg.”

Hoewel beide ouders op het gebied van (vrijwilligers)werk heel actief zijn en dus heel wat mensen kennen, heeft het gezin nauwelijks familie en vrienden die ook in hun privéleven betrokken zijn. En dus komt er niemand op de verjaardag van de kinderen. En vraagt niemand één van de kinderen eens mee voor een uitje naar het strand. Het ontbreken daarvan voelen de zoon (11) en dochter (7) ook.

(meer…)

Spelen op dinsdag (in Slotervaart)

Voor een Ghanese moeder en haar zoon (6) is Buurtgezinnen in Nieuw-West op zoek naar een steungezin. Liefst eentje met kinderen van dezelfde leeftijd, waar de zoon op dinsdag na schooltijd mag komen spelen.

Wie er dan bij je komt? Een leuk jochie, dat houdt van voetbal en van spelen met lego en treinen. Ook vindt hij dat hij heel goed ‘een limousine kan bouwen’. Hij kletst heel makkelijk en gezellig. Voor hem maakt het niet zo uit of jullie een zoon of dochter hebben, maar hij hoopt wel heel erg dat het iemand is die aardig tegen hem is.

Voor de moeder zou het fijn zijn als zij ook af en toe eens welkom is. Zij heeft geen netwerk en daarmee ook geen voorbeeld in de opvoeding van haar kind. Voor haar zou het dus helpend zijn als zij soms kan meekijken hoe anderen dat met hun kind doen.

(meer…)

Gezocht: even rust…! (in Nieuwendam-West)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Als alleenstaande moeder van drie opgroeiende zoons kost het soms net teveel energie om op een rustige manier te blijven opvoeden. De moeder vertelt: “Soms sta ik letterlijk op omvallen… Mijn zoons zijn de liefste jongens van de wereld, maar ze zijn ook vooral drukke Hollandse jongens met ieder hun eigen bijzonderheden. Soms heb ik niet meer de energie om ze liefdevol terecht te wijzen, maar zie ik mezelf staan schreeuwen. Niet goed voor mij, niet goed voor hen.”

Sinds de scheiding vier jaar geleden staat de moeder er nagenoeg alleen voor. Hoewel haar ouders af en toe bijspringen, kunnen zij vanwege hun leeftijd de zorg voor die levendige knullen (8, 11 en 13 jaar oud) niet meer opbrengen. De volle weken – met een fulltime baan naast het gezin – zijn zwaar voor deze moeder. Zij zegt: “Iedere dag is een project. Ik merk dat ik vaak op mijn laatste draadje loop. Het lijkt me zooooo heerlijk om eens lekker bij te kunnen slapen.”

Niet alleen voor zichzelf zou de moeder het fijn vinden als er steungezinnen zijn waar haar zoons terecht kunnen. Juist ook voor de jongens! Want op dit moment hebben zij een te klein wereldje. Bovendien hebben opgroeiende jongens behoefte aan contact met een (jonge)man – om mee te voetballen, te gamen, te praten, avonturen te beleven. En die hen kan uitleggen hoe dat werkt met scheren en stropdassen (en vrouwen) enzo.

Voor dit gezin zoeken we daarom steungezinnen, waar de jongens af en toe heen kunnen en waar zij eens per maand mogen logeren. Omdat drie broers in je gezin opnemen wel meteen ‘veel vulling’ is, kun je ook aangeven wat bij jullie wenselijk en haalbaar is. Op die manier hopen we verschillende steungezinnen te vinden die het logeerweekend met elkaar kunnen afstemmen.

(meer…)

Op zoek naar een gezellig gezin in de Indische buurt (Oost)

Leuk, binnenkort komt de kermis weer naar Amsterdam! Maaaaaar… als alleenstaande moeder met twee jongens (4 en 8 jaar) die graag in een attractie gaan, kom je handen tekort. Want de broertjes zijn nog te jong om samen ergens in te gaan en je kunt ook niet één van hen aan de kant laten staan.

Lekker gaan zwemmen dan? Niet te doen, want ze hebben nog geen zwemdiploma.

Voor deze alleenstaande moeder en haar zoons zoeken we een leuk steungezin in de Indische buurt. Een gezin om gezellig bij thuis te komen, om soms samen mee te eten, om eens mee op pad te gaan.

(meer…)

Waar in Noord mogen wij aanschuiven?

Buurtgezinnen.nl zoekt in de omgeving van Buiksloterbreek (Amsterdam Noord) een fijn steungezin, dat kan zorgen voor een ‘familiegevoel’. In dat buurtje woont een alleenstaande moeder, die vooral wenst dat haar zoon (3½) gelukkig wordt. De ouders gaan door een moeizame echtscheidingsprocedure, waar de moeder veel stress van ondervindt. Er is goede hoop dat deze periode bijna voorbij is.

De moeder heeft in Amsterdam helemaal geen netwerk en mist dus het gevoel ergens bij te horen. Zij zou het heel erg waarderen als haar zoontje en zij af en toe eens op visite mogen komen. De zoon is een lief jochie, dat in eerste instantie even wat verlegen is. Maar wanneer hij gewend is, kletst hij gezellig. Hij vindt het leuk om buiten te spelen of met zijn auto’s. Hij geniet er ook enorm van om dingen te ‘repareren’ met zijn schroevendraaier!

(meer…)

Tips in Amsterdam

Voor vragen over zorg, welzijn, aangepast vervoer, zelfstandig wonen, aanpassingen in huis,  urgentieverklaring, kwijtschelding, geldproblemen en minimaregeling kunt u terecht bij het Sociaal Loket van Stadsdeel Zuid,
President Kennedylaan 923,
tel. 020 – 255 2916.
Medewerkers van het Sociaal Loket wijzen u de weg naar gespecialiseerde instanties, die u verder kunnen helpen.

Meer info: website

Opvang, opvoeden en taalontwikkeling

Ouder- en Kindteams:opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling
Ouders en jongeren, die zich afvragen: hoe pak ik dat nou aan? Waar vind ik goede informatie? Moet ik mij zorgen maken? De ouder- en kindteams denken met je mee, geven tips en kijken samen met je wat er nog meer nodig is, zodat je de juiste hulp of ondersteuning krijgt.

In Amsterdam Zuid zijn teams gevestigd in Buitenveldert/Zuidas en De Pijp/Rivierenbuurt.

Meer info: website

Combiwel voor kinderen is een maatschappelijke kinderopvang organisatie met persoonlijke aandacht voor ouders en de ontwikkeling van kinderen. Combiwel voor kinderen beschikt over kinderdagverblijf, de peutercombi, de buitenschoolse opvang, de voorschool of de spelinloop.

tel: 020 – 57 71 133

Meer info: website

Voor een compleet overzicht van naschoolse activiteiten kun je terecht bij de website van Dynamo Amsterdam.
tel: 020 – 46 09 300;

Meer info: website
Kijk bij ‘activiteit’ en zoek dan op het ‘stadsdeel’.

In twee bibliotheekvestigingen in Zuid – De Pijp/Tolstraat en Buitenveldert/ Willem van Weldammelaan 5 – lezen medewerkers van de OBA elke week voor aan kinderen. De ontwikkeling van de woordenschat van een kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen.

Tolstraat 160, 1074 VM AMSTERDAM
Willem van Weldammelaan 5 , 1082 LT AMSTERDAM

Meer info: website

Welzijn

Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over hulp en advies bij relatieproblemen, financiële zorgen, onderwijs, werk, opvoeding en gezondheid; maar ook om schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en sociaal juridische dienstverlening.

Meer info: website

Cliëntondersteuning voor mensen/kinderen met een langdurige beperking

MEE Amstel en Zaan biedt (cliënt)ondersteuning aan mensen met een lichamelijke en- of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een vorm van autisme. MEE geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. U kunt terecht bij een Wlz-cliëntondersteuner.

De ondersteuning, die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer info: website

Huizen van de wijk

Een Huis van de Wijk is dé plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt, volwassenen en kinderen, kunnen organiseren. Amsterdam Zuid heeft in totaal vijf Huizen van de Wijk.

Huis van de Wijk Lydia
Voor de bewoners van drie buurten: het Museumkwartier, de Willemsparkbuurt en de Apollobuurt (de postcodes 1071, 1075 en 1077).
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Buitenveldert
Voor bewoners van Buitenveldert en de Zuidas.
A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk De Pijp
Voor bewoners van De Pijp
2e vd Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Olympus
Voor bewoners van de Hoofddorppleinbuurt en de Stadionbuurt.
Hygiëaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Voor bewoners van de Rivierenbuurt
Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten