Amsterdam2019-04-26T14:20:44+01:00

Gestart: juni 2015

Coördinator Amsterdam-Zuid:
Anjo van Hout

Bereikbaar via: 06-51554964 of anjo@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Amsterdam-West en Nieuw-West
Aretha Gijsbertha

Bereikbaar via: 06-34192211 of aretha@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Oost
Marieke van Rooij

Bereikbaar via: 06-23143634 of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Noord:
Gonda Hanskamp

Bereikbaar via: 06-30497668 of gonda@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amsterdam

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amsterdam, steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via anjo@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Zuid of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Oost of aretha@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-West, Nieuw-West of gonda@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Noord. Helaas zijn wij in 2019 niet werkzaam in Zuid-Oost en het Centrum.

Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Warm steungezin voor broertje en zusje (Amsterdam Oost/ Borneo eiland)

Voor een moeder uit Oeganda met een zoontje en een dochtertje zoeken we een steungezin in de buurt. De vader is helaas onlangs onverwachts overleden. Van de ene op de andere dag staat deze moeder er alleen voor en moeten de kinderen hun vader missen. De moeder woont al een tijd in Amsterdam, maar heeft nog niet zo veel contacten. Ze is veel bezig met de kinderen (haar zoontje is 4 jaar en haar dochtertje is 3 jaar) en daarnaast werkte ze.

De situatie van dit gezin staat momenteel volledig op zijn kop. Daarom zoeken we een warm steungezin waar de kinderen af en toe even tot rust kunnen komen, kunnen spelen en zichzelf kunnen uiten.

De jongen is vrolijk en onderzoekend, houdt van grapjes maken. Hij houdt van fietsen, spelen met lego, lezen en hij vindt het fijn om te helpen met klusjes. Het meisje kijkt op tegen haar broer en probeert hem vaak na te doen. Zij vindt het ook leuk om te fietsen en te lezen en houdt er van creatief bezig te zijn.

(meer…)

Heb jij de extra power die wij zoeken?

Stel je voor: je bent alleenstaande moeder van drie kinderen die alle drie chronisch ziek zijn. Dan moet je wel over superkrachten beschikken, toch?! Deze sterke, gastvrije moeder houdt zich staande, maar het is zwaar. Het zou zo fijn zijn als zij af en toe terug kan vallen op een betrouwbaar gezin in de buurt. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin met extra kracht om dit gezin te ontlasten; een gezin waar de jongste zoon van 7 af en toe kan spelen.

Deze lieve jongen heeft behoefte aan structuur en duidelijkheid. Hij vindt het best moeilijk om contact te maken dus heeft hij tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen. Maar als hij zich eenmaal op zijn gemak voelt, vindt hij het heerlijk om met Roblox te spelen, samen spelletjes te doen, films te kijken en buiten te spelen.

(meer…)

Wie kan mij wat steun geven bij de opvoeding?

Nadat deze jonge moeder de afgelopen jaren heel wat hobbels te nemen had, heeft ze nu haar eigen woning met haar bijna 3- jarig zoontje. Samen dingen doen met haar kind, vindt ze heel belangrijk en heeft haar prioriteit. Deze eerlijke en transparante moeder volgt inmiddels een leer/werktraject en zet zich daar, naast de zorg voor haar kind, goed voor in. Ze wil haar zoontje graag een positieve opvoeding geven, die ze zelf helaas niet heeft gehad. Maar soms is ze wel onzeker of ze het wel goed doet of hoe ze iets moet aanpakken. Omdat ze geen netwerk heeft, waar ze haar vragen kan stellen, is ze op zoek naar een gezin waar ze samen terecht kunnen. Waar ze zichzelf mag zijn, waar ruimte is om even haar hart te luchten en met haar mee te denken. En waar ze kan zien hoe jij het aanpakt om daarvan te leren!

(meer…)

Mag mama af en toe jouw hulp vragen? Amsterdam- Nieuw-West/Badhoevedorp

Mogen wij af en toe een beroep op jou doen?!
(Badhoevedorp, Aker, Slotermeer, Oud-Sloten en Lijnden)

Voor een leuk en ondernemend meisje van 3,5 zijn wij op zoek naar een steungezin of steuntante. Zij woont samen met haar moeder in Amsterdam Nieuw-West. Na de herfstvakantie begint zij in groep 1 op de Oranje-Nassau school in Badhoevedorp. De moeder heeft nog geen duidelijkheid over haar werksituatie, ook is er nog geen zicht op welke dagen zij kan afnemen bij de BSO.

(meer…)

‘Nieuwe familie’ gezocht (Amsterdam Zuidoost)

“Wat ik echt heel fijn zou vinden, is dat er mensen zijn aan wie de kinderen hun rapport even kunnen laten zien”, vertelt de moeder uit dit gezin. De vader vult aan: “Iemand die interesse heeft in de kinderen, die betrokken is bij hun leven. Mijn ouders kunnen dat niet; zij zijn al echt op leeftijd en wonen te ver weg.”

Hoewel beide ouders op het gebied van (vrijwilligers)werk heel actief zijn en dus aardig wat mensen kennen, heeft het gezin nauwelijks familie en vrienden die ook in hun privéleven betrokken zijn. Hierdoor komt er dus niemand op de verjaardag van de kinderen. En vraagt niemand één van de kinderen eens mee voor een uitje. Het ontbreken daarvan voelen de zoon (12 jaar) en dochter (8) ook. Het zou heel leuk zijn als zij eventueel vriendjes of vriendinnetjes zouden kunnen hebben in een setting waar de ouders ook betrokken in kunnen zijn. Voor ouders zou het ook heel fijn zijn als er af en toe iemand op visite komt, of dat er een plek is waar zij als gezin af en toe mogen aanschuiven.

(meer…)

Gezocht: Liefdevol steungezin voor leuk drietal – Amsterdam Noord

De vader van dit gezin, staat er sinds een jaar onverwachts alleen voor en zet zich hiervoor volledig in. Hij heeft veel moeten leren maar heeft inmiddels grote stappen gezet en is betrokken bij zijn kinderen. Maar hij beseft dat zijn kinderen meer contacten nodig hebben, aangezien ze hier geen andere familieleden hebben. Een plek waar ze welkom zijn, waar liefde voor hen is en waar ze onbezorgd kind kunnen zijn.

Zijn kinderen van 12, 7 en 5 jaar voelen zich echte Nederlanders, hoewel hun ouders afkomstig zijn uit andere landen. Ze spreken alleen de Nederlandse taal en ze zijn sociaal vaardig.

(meer…)

Wie heeft er af en toe een plekje voor dit jongetje van 1 jaar? Amsterdam Noord

Al snel na de geboorte van dit kleine jongetje, werd moeder heel erg ziek. De vooruitzichten zagen er niet goed uit en veel behandelingen volgden. Gelukkig gaat het nu beter met de moeder, al zijn de zorgen niet weg en blijft ze behandelingen nodig hebben. Vorig jaar meldde dit gezin zich al bij ons aan maar toen durfden ze het nog niet goed aan om hun kleine baby aan anderen toe te vertrouwen. Nu hun zoontje ook gewend is aan de kinderopvang, staan ze hier, ruim een half jaar later, wel voor open en zien ze de noodzaak om hun netwerk uit te breiden.

Beide ouders zijn niet geboren in Nederland en hebben Afrikaanse roots. De vader is veel aan het werk en zorgt goed voor zijn gezin. Meestal probeert hij mee te gaan naar het ziekenhuis en zorg te geven als de moeder ziek is, al is dit met wisselende diensten niet altijd makkelijk te organiseren.

De moeder spreekt goed de Nederlandse taal, ook al is ze hier nog maar 5 jaar. Ze was bezig met een MBO opleiding maar door haar ziekte, moest ze hiermee stoppen.

(meer…)

Extended family gezocht (Amsterdam- Westerpark)

In Amsterdam West woont een spontane Engelstalig sprekende moeder met haar dochter van 1 jaar oud. Zij werkt drie dagen in de week op de afdeling HRM bij een bedrijf die wereldwijd opereert. Ze vindt haar baan erg leuk, maar is omdat zij parttime werkt ontzettend druk hiermee. Haar dochter gaat op deze dagen naar het kinderdagverblijf vlak bij Westerpark.

De moeder heeft in de loop van de jaren in verschillende landen gewoond en is geïnteresseerd in andere culturen. Ze houdt van reizen en in de buitenlucht zijn. Met een klein kind geeft dit wat uitdagingen. Zij heeft geen familie en vrienden in de buurt en kan niet zomaar een keer spontaan op visite. Zij kan geen beroep doen op iemand om bijvoorbeeld als achterban te fungeren als zij een keer ziek is en niet optimaal voor haar kindje zou kunnen zorgen. De feestdagen zijn dan ook relatief saai of zij moeten flink reizen om samen te kunnen zijn met vrienden en familie op deze dagen.

(meer…)

Gezocht: harmonieus steungezin voor een vrolijke peuter (A’dam Centrum/Zuid)

We zijn op zoek voor een alleenstaande vader met een zoontje van 2,5 naar een steungezin waar deze vrolijke peuter met een bepaalde regelmaat in het weekend mag komen spelen.

De vader staat alleen voor de zorg, de moeder van het jongetje woont apart en kan vanwege privé omstandigheden niet voor het kind zorgen. Voor de vader is het heel zwaar, hij heeft een drukke baan en daarnaast woont er nog een kind uit zijn eerdere relatie een deel van de week bij hem. Hoewel dat ook wel weer heel leuk is want de kinderen spelen graag met elkaar. De familie van vader woont helaas niet in de stad, ze gaan wel logeren, maar structurele ontlasting lukt niet op die afstand.

(meer…)

Samen de buurt verkennen? Amsterdam Nieuw-West

In Amsterdam Nieuw-West (Slotermeer) is er een gezin met 2 jongens (2 en 5 jaar), een vader en een moeder. De vader moet veel werken omdat hij een drukke baan heeft. De moeder werkt 3 dagen in de week, maar spreekt de Nederlandse taal nog niet goed.

Van dit gezin wonen al hun familie en vrienden in Bangladesh en India en vooral de moeder zou het leuk vinden om samen met haar kinderen meer in contact te komen met Nederlandssprekende mensen. Zij wil de taal graag op een “laagdrempelige” manier kunnen oefenen. De moeder zou graag bij een ander gezin aansluiten met kinderen rond dezelfde leeftijd als die van haar, om zo wat meer buiten te komen met de kinderen en de buurt te leren kennen.

De oudste jongen uit het gezin vindt het moeilijk om zich uit te drukken, hierdoor is spontaan praten en vertellen wat hij bedoelt nog een uitdaging. “Samen spelen met een kindje dat veel kletst zou heel leuk zijn, misschien pikt hij hier nog wat van op” aldus de moeder.

(meer…)

Lief en open steungezin gezocht voor vrolijke driejarige krullebol

We zijn voor een jong, warm en open Iraans gezin uit de Rivierenbuurt, met een jongetje van drie, op zoek naar een steungezin in de buurt, waar hun zoontje met een bepaalde regelmaat mag komen spelen. De ouders zijn in 2011 in Nederland komen wonen.

De vader heeft hier een baan gevonden, helaas (nog) niet in de sector waarvoor hij is opgeleid. De moeder wacht tot haar zoontje vier is en wil dan ook weer aan de slag. Beide ouders spreken Nederlands, maar zijn nog niet geheel volleerd. Met hun zoontje spreken zij hun eigen taal (Farsi).

Zij willen graag dat hun zoontje in een gezin met een of meerdere kinderen, waar Nederlands wordt gesproken mag komen spelen. Hij gaat sinds kort naar de voorschool, maar hij is lang alleen geweest en de ouders willen ook heel graag dat hij spelenderwijs leert om te gaan met andere kinderen.

(meer…)

Liefdevolle en veilige speelplek gezocht! Amsterdam Noord

Als ouder wil je graag het beste voor je kinderen, maar wat is het moeilijk om te merken dat wat jij vroeger meemaakte, zomaar je eigen gezin kan binnenkomen. De moeder heeft het zwaar door alles wat er gebeurd is, doet heel hard haar best maar mist op dit moment wat positiviteit in haar gezin. Ze gunt haar kinderen zoveel meer dan dat zij op dit moment kan bieden.

Ga er maar aan staan, als alleenstaande moeder 4 kinderen opvoeden in de leeftijden tussen 15 en 7 jaar. Petje af! Voor de jongste twee kinderen zijn we op zoek naar een leuke speelplek. De zoon van 9 jaar is heel zorgzaam, houdt van bewegen, speelt heel graag buiten, maar heeft ook tijd voor zichzelf nodig. Structuur en rust zullen hem heel erg goed doen. Dochterlief van net 7 jaar, houdt van dansen en heeft veel fantasie. Met heel weinig kan zij heerlijk spelen. Haar emoties kunnen soms sterk wisselen en dat is soms lastig in het contact met andere kinderen. Beiden houden erg van dieren, hoewel ze die thuis niet hebben.

(meer…)

Samen spelen en af en toe back-up zijn?(Nieuwendam)

‘Ik weet eigenlijk niet of Buurtgezinnen.nl wel voor ons bedoeld is. Want ja, echt problemen hebben we niet. De jongens doen het lekker, het is gezellig druk en we hebben nog steeds een dak boven ons hoofd’, aldus moeder. Naast me zit een opgewekte vrouw, die al 11 jaar geleden vanuit een Oost-Europees land hier is komen wonen. De zorg voor haar twee jongens is verdeeld met haar ex-partner en tot zover dus geen hulpvraag. Maar ja, naast haar zusje, die veel oppast, heeft dit gezin niet veel contacten in de buurt waar ze welkom zijn als gezin. En als moeder onverwachts moet invallen op haar werk, dan is er gelijk een groot probleem. Wie kan ze dan vragen?

(meer…)

Helpende hand gezocht voor vrolijk meisje van 7

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van 7, dat woont in een levendig gezin met drie kinderen in de basisschool leeftijd, een steungezin. De gezinssituatie is zo dat moeder, na een complexe scheiding,  de zorg heeft voor de kinderen. De moeder zou graag eens in de twee weken in het weekend ontlast wil worden.

Het gaat om de jongste dochter, een vrolijk meisje van 7 jaar. Ze is slim actief en gezellig, luistert goed en heeft goede manieren. Ze is makkelijk in de omgang, vindt veel dingen leuk.

Het liefst gaat zij naar een gezin waar een meisje is van haar eigen leeftijd. Andere kinderen geen bezwaar, ze past zich makkelijk aan.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor moeder met een tweeling van bijna 1,5

Buurtgezinnen.nl in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een moeder met haar tweeling van 1,5. De moeder is Nederlandse, zij studeerde beeldende kunst in Turkije en deed een masteropleiding in België. Zij werkte als zelfstandig keramist in Schotland en zij woont nu sinds 6 jaar in Amsterdam. In Amsterdam studeerde zij aan de fotoacademie, zij werkt nu als fotografe en bij een bank. Zij is heel blij met haar twee vrolijke zoontjes. Zij heeft een beperkt netwerk omdat ze nog niet zo lang in Amsterdam woont en haar familie in Turkije woont. Goede vrienden van haar hebben zelf gezondheidsproblemen waardoor hun ondersteuning is weggevallen. De moeder is een warme, vriendelijke vrouw. Zij is niet gewend om snel om hulp te vragen, maar in haar nieuwe leven met de tweeling kan ze wat steun zo af en toe goed gebruiken.

(meer…)

Dubbele peuterpret: waar mag deze tweeling komen spelen? Amsterdam Noord (noordwest)

Als moeder wil je het vaak zo goed doen, maar wat als je leven meer ‘overleven’ begint te worden dan ‘leven’? Deze dappere moeder heeft bij ons aan de bel getrokken en wil heel graag dat ze weer kan genieten van haar prachtige tweeling.

Door een chronische ziekte, een scheiding, een verhuizing én een ondernemende tweeling is ze een beetje uitgeput geraakt en is het nodig dat ze weer wat kan opladen. Het gezin heeft in de buurt nog weinig contacten kunnen opbouwen met gelijkgestemden, maar zou dat wel graag willen. Duurzaamheid, openheid en samen, zijn woorden die bij dit gezin passen. De moeder denkt bewust na over haar opvoedingsstijl en is fan van How2Talk2Kids.

De tweeling van net 2 jaar doet het goed, levenslustige peuters met veel pit! Het meisje geniet van lekker eten, springen en spelletjes maar is wel wat gevoelig. Haar broertje is helemaal dol op lezen en dieren en kan daar fijn mee spelen.

(meer…)

Met welk gezin mogen wij leuke dingen gaan doen?

Voor deze schattige kinderen met een lieve moeder zijn we op zoek naar een steungezin. De moeder kwam al meer dan 15 jaar geleden vanuit een Afrikaans land in Nederland wonen. Inmiddels heeft ze 2 kleine kinderen en werkt daarnaast hard om goed voor haar gezin te zorgen.

Doordat ze regelmatig van woonplaats is veranderd, is het tot nu toe niet gelukt om een netwerk op te bouwen voor haarzelf en de kinderen. Ook weet ze nog niet zo goed, wat ze kan ondernemen met 2 kleine kinderen.

Haar dochter van 2,5 jaar oud, kan heerlijk spelen en is een lief en rustig meisje. En het kleine jongetje van bijna 1 jaar kruipt lekker rond en oogt ook heel tevreden. Het zal niet lang meer duren of hij gaat ook rondlopen en op verkenning uit.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor moeder met jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een rustig, liefdevol gezin in de Frederik Hendrikbuurt zijn wij op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een moeder te ondersteunen met haar 2 jongens (1 en 6 jaar). De vader is aan het werk en heeft een drukke baan.

De moeder heeft een zwaar jaar achter de rug gehad en zou het fijn vinden om te kunnen sparren over de opvoeding. Samen een kopje koffie drinken of afspreken zodat de kinderen samen kunnen spelen. De moeder heeft soms afspraken waar zij naar toe moet en zou het fijn vinden als ze mag vragen of haar kinderen dan even bij het steungezin mogen zijn.

Ben jij of ken jij een leuk, vrolijk gezellig steungezin die dit zou willen doen? Meld je dan aan op buurtgezinnen.nl

(meer…)

Welk gezin geeft dit meisje (11 jaar) gezelligheid? (Amsterdam Noord)

Dit meisje, met een bijzondere mix van culturen in haar bloed, wil graag wat meer contacten met leeftijdsgenootjes. Nu is ze veel alleen met haar moeder en daar maakt haar moeder zich wel zorgen over. De moeder heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad en daardoor kon ze er niet altijd helemaal voor haar dochter zijn. Ze wil graag dat haar kind ook de zonnige kant van het leven ziet, gelukkig is en contacten heeft met andere gezinnen.

Dit lieve meisje houdt ervan om creatief bezig te zijn. Maar ook lekker chillen op de bank met haar telefoon, hoort er natuurlijk helemaal bij. Toch zou ze het liefst vaker buiten spelen. Ze schuwt geen vieze handen en in bomen klimmen, trekt haar wel. Ze houdt van Hollandse openheid, zoals ze dat zelf zegt. Samen leuke dingen doen, is wat ze graag zou willen.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor vrolijk meisje van bijna 7

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van bijna 7, dat woont in een levendig gezin met drie kinderen in de basisschool leeftijd, een steungezin. De gezinssituatie is zo dat moeder, na een complexe scheiding,  de volledige zorg heeft voor de kinderen. De moeder zou graag eens in de twee weken in het weekend ontlast wil worden.

Het gaat om de jongste dochter, een vrolijk meisje van bijna 7 jaar. Ze is slim actief en gezellig, luistert goed en heeft goede manieren. Ze is makkelijk in de omgang, vindt veel dingen leuk.

Het liefst gaat zij naar een gezin waar een meisje is van haar eigen leeftijd. Andere kinderen geen bezwaar, ze past zich makkelijk aan.

(meer…)

Waar is deze leuke jongen van 10 jaar welkom? (Amsterdam Noord)

Al 10 jaar is deze moeder chronisch ziek en besteed ze het beetje energie dat ze heeft, aan haar twee prachtige zoons. Ze heeft alles voor hen over en cijfert zichzelf weg voor hen. Maar ze beseft ook dat het eigenlijk te zwaar voor haar is. Af en toe even rust, is wat deze moeder graag wil. Ze gunt haar kinderen een groter netwerk, aangezien hun familie in Oost-Europa woont. Met vader is er moeizaam contact vanwege zijn agressie tegenover de moeder in het verleden.

Naast het vrolijke jongetje van 3,5 jaar, groeit een 10 jarige jongen op, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Hij heeft al veel meegemaakt en dat maakt dat hij niet zorgeloos opgroeit. Hij heeft hiervoor hulp, maar mist een sociaal netwerk waar hij lekker kind kan zijn. Buitenspelen doet hij veel en erg graag. Hij kan zich heerlijk vermaken met voetballen, maar ook andere dingen buiten, vindt hij leuk. Als hij binnen zit, speelt hij graag op zijn PlayStation of kijkt televisie.

(meer…)

Gezocht: vriendinnetje voor meisje van bijna 10 (Amsterdam-Zuid)

Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een meisje van bijna 10 die op zoek is naar een vriendinnetje.

Het gaat om een alleenstaande moeder met een Italiaanse achtergrond en haar dochtertje van 9 (bijna 10), zij zit in groep 6. De moeder en dochter wonen al langer in Nederland. Het meisje heeft sporadisch contact met haar vader.

De moeder heeft chronische darmproblemen en is daardoor vaak moe. Dit is zwaar voor hen allebei. De moeder moet regelmatig naar het ziekenhuis. Het meisje is regelmatig op zich zelf aangewezen. Er is steun vanuit de hulpverlening (Ouder- en Kind team).

De moeder en dochter hebben het goed samen, maar het ontbreekt hen aan een ondersteunend netwerk, de familie woont in Italië. Het meisje heeft weinig vriendinnetjes. Ze houdt van tekenen en opmaken en ook van buiten spelen. Zij spreekt vloeiend Italiaans en Nederlands en ook in het Engels kan zij zich goed verstaanbaar maken.

(meer…)

Welk steungezin heeft tijd om naar zwemles te gaan met meisje van 7 (Noord-Vogelbuurt)

Voor deze alleenstaande moeder van drie kinderen is het dagelijks leven behoorlijk pittig. De leeftijden van de kinderen zijn divers en de opvoeding van met name de jongste twee vraagt veel van de moeder. Dat ze met z’n vieren in een heel klein huis wonen maakt het allemaal niet makkelijker…

Hoewel de dochters leuke buurtgenootjes hebben om lekker mee buiten te spelen, heeft het gezin geen familie of netwerk om op terug te vallen. De moeder is – inmiddels alweer lang geleden – gevlucht vanuit Afrika en haar familie verblijft niet in Nederland.

Voor het middelste meisje zoeken we een fijn steungezin in de buurt.

(meer…)

Gezocht: Stoer gezin voor stoere moeder en peuter (Amsterdam Oost)

Als je alleen voor je peuter zorgt, is je wereldje soms klein. Voor een jonge moeder met een zoontje van 1,5 zoeken we een steungezin in Amsterdam. De moeder woont in Amsterdam Oost.

De moeder wil de wereld van haar zoontje ietsje groter te maken. Wij zoeken daarom een gezellig gezin waar hij een paar uurtjes per week mee kan draaien. Een plek waar hij veilig is en zichzelf kan ontwikkelen, waar hij lekker kan spelen. Op die momenten heeft de moeder dan even tijd voor zichzelf.

Deze peuter is volop in ontwikkeling en op ontdekkingsreis. Hij vindt het fijn om te spelen. De moeder zou het leuk vinden als er in het gezin één of meerdere jongens zijn. Ook een vaderfiguur zou fijn zijn voor deze peuter. De moeder zou het gezellig vinden als zij zelf ook eens raad kan vragen in het gezin, over de opvoeding bijvoorbeeld.

(meer…)

Gezocht: gezellige speelplek voor meisje van 4 (Noord/Banne Buiksloot)

Een nog jonge vader staat alleen voor de taak om 3 kleine kinderen op te voeden. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en het is voor hem moeilijk alles goed op de rit te krijgen. Hij doet heel erg zijn best maar hij merkt dat het oudste meisje van bijna 5 jaar, van hem meer energie vraagt dan dat hij op dit moment heeft.

Dit prachtige, leuke meisje heeft best een stevige wil en maar kan ook heerlijk spelen. We zoeken voor haar een speelplek met wat extra aandacht, zodat de vader dan even tijd heeft voor het huishouden en zijn twee andere kinderen.

Dit meisje houdt van creatief bezig zijn met tekenen, vingerverf maar ook dansen vindt ze heerlijk. Ze houdt alles goed in de gaten, stelt zich zelfstandig op maar heeft daarbij wel wat structuur en duidelijkheid nodig.

(meer…)

Tips in Amsterdam

Voor vragen over zorg, welzijn, aangepast vervoer, zelfstandig wonen, aanpassingen in huis,  urgentieverklaring, kwijtschelding, geldproblemen en minimaregeling kunt u terecht bij het Sociaal Loket van Stadsdeel Zuid,
President Kennedylaan 923,
tel. 020 – 255 2916.
Medewerkers van het Sociaal Loket wijzen u de weg naar gespecialiseerde instanties, die u verder kunnen helpen.

Meer info: website

Opvang, opvoeden en taalontwikkeling

Ouder- en Kindteams:opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling
Ouders en jongeren, die zich afvragen: hoe pak ik dat nou aan? Waar vind ik goede informatie? Moet ik mij zorgen maken? De ouder- en kindteams denken met je mee, geven tips en kijken samen met je wat er nog meer nodig is, zodat je de juiste hulp of ondersteuning krijgt.

In Amsterdam Zuid zijn teams gevestigd in Buitenveldert/Zuidas en De Pijp/Rivierenbuurt.

Meer info: website

Combiwel voor kinderen is een maatschappelijke kinderopvang organisatie met persoonlijke aandacht voor ouders en de ontwikkeling van kinderen. Combiwel voor kinderen beschikt over kinderdagverblijf, de peutercombi, de buitenschoolse opvang, de voorschool of de spelinloop.

tel: 020 – 57 71 133

Meer info: website

Voor een compleet overzicht van naschoolse activiteiten kun je terecht bij de website van Dynamo Amsterdam.
tel: 020 – 46 09 300;

Meer info: website
Kijk bij ‘activiteit’ en zoek dan op het ‘stadsdeel’.

In twee bibliotheekvestigingen in Zuid – De Pijp/Tolstraat en Buitenveldert/ Willem van Weldammelaan 5 – lezen medewerkers van de OBA elke week voor aan kinderen. De ontwikkeling van de woordenschat van een kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen.

Tolstraat 160, 1074 VM AMSTERDAM
Willem van Weldammelaan 5 , 1082 LT AMSTERDAM

Meer info: website

Welzijn

Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over hulp en advies bij relatieproblemen, financiële zorgen, onderwijs, werk, opvoeding en gezondheid; maar ook om schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en sociaal juridische dienstverlening.

Meer info: website

Cliëntondersteuning voor mensen/kinderen met een langdurige beperking

MEE Amstel en Zaan biedt (cliënt)ondersteuning aan mensen met een lichamelijke en- of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een vorm van autisme. MEE geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. U kunt terecht bij een Wlz-cliëntondersteuner.

De ondersteuning, die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer info: website

Huizen van de wijk

Een Huis van de Wijk is dé plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt, volwassenen en kinderen, kunnen organiseren. Amsterdam Zuid heeft in totaal vijf Huizen van de Wijk.

Huis van de Wijk Lydia
Voor de bewoners van drie buurten: het Museumkwartier, de Willemsparkbuurt en de Apollobuurt (de postcodes 1071, 1075 en 1077).
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Buitenveldert
Voor bewoners van Buitenveldert en de Zuidas.
A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk De Pijp
Voor bewoners van De Pijp
2e vd Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Olympus
Voor bewoners van de Hoofddorppleinbuurt en de Stadionbuurt.
Hygiëaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Voor bewoners van de Rivierenbuurt
Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten