Amsterdam2019-10-09T15:45:57+01:00

Gestart: juni 2015

Coördinator Amsterdam-Zuid:
Anjo van Hout

Bereikbaar via: 06-51554964 of anjo@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Amsterdam-West en Nieuw-West
Aretha Gijsbertha

Bereikbaar via: 06-34192211 of aretha@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Oost
Marieke van Rooij

Bereikbaar via: 06-23143634 of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Noord:
Gonda Hanskamp

Bereikbaar via: 06-30497668 of gonda@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amsterdam

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amsterdam, steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via anjo@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Zuid of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Oost of aretha@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-West, Nieuw-West of gonda@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Noord. Helaas zijn wij in 2019 niet werkzaam in Zuid-Oost en het Centrum.

Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin voor enthousiast, vrolijk meisje – 8 jaar (A’dam-Noord)

Reis in gedachten even mee naar een land in Afrika. De afgelopen jaren groeide daar een meisje op bij familie, omdat haar moeder uit het land was weggegaan. Er was haar een mooie toekomst beloofd in een nieuw land maar wat bleek dat een nachtmerrie…. Haar moeder had haar dolgraag gelijk meegenomen, maar dat zou later zeker wel goed komen. In de tussentijd groeide dit meisje op bij familieleden, die helaas niet altijd aardig voor haar waren en onbezorgd kind zijn, was er niet bij. Gelukkig na 4 jaar onzekerheid, kon ze haar moeder weer in de armen sluiten in Nederland en kreeg ze er ook nog een leuk broertje bij!

Het leven lacht dit gezin nu weer van alle kanten toe, want ze hebben immers elkaar: elke dag opnieuw een prachtig geschenk. De dankbaarheid straalt ervan af, als ik hen wat speelgoed mag geven, dat andere gezinnen uit Noord mij gaven voor hen!

(meer…)

Gezelligheid en fijn samen spelen – meisje 7 jaar (A’dam-Noord)

‘Wil je horen hoe goed ik al kan lezen?’ Ik ben nog maar net binnen bij dit levendige gezin of dit meisje van 7 jaar ontpopt zich tot een echte juf! Trots leest ze mij voor en toont mij de plaatjes die erbij horen.

Terwijl zij even later aan een lekker broodje zit, praten wij verder over wat haar moeder bezig houdt. Ze is een bewust alleenstaande moeder met twee kinderen. Na de geboorte van haar tweede meisje, nu ruim een jaar geleden, lukt het haar niet meer goed om op te laden. Ze is overbelast geraakt en heeft nu hulp gezocht. Ze beseft dat ze hier niet alleen uit komt, maar vindt het wel heel moeilijk om hulp te vragen. Ze is blij dat haar maatschappelijk werker haar wees op Buurtgezinnen. Dit gezin mist een netwerk waarop ze terug kunnen vallen en waar ze welkom zijn.

(meer…)

Bij wie mag deze lieve, spontane jongen spelen? (Amsterdam- Kinkerbuurt)

In de Amsterdamse Kinkerbuurt woont een alleenstaande moeder met haar twee kinderen. De moeder heeft pas een baby en heeft een pittige tijd achter de rug. Zij zou graag activiteiten met haar oudste zoon van 10 jaar ondernemen, maar dat lukt haar op dit moment niet.

De zoon is een sociale, leergierige, actieve jongen die graag buiten is.  Hij houdt ook van gamen en gezelschapsspelletjes. Helaas zijn er ook geen kinderen in de familie waar hij bij kan spelen en zit hij op een school die niet in zijn eigen buurt is, waardoor hij niet echt buurtvriendjes heeft. “Het zou zo fijn zijn als hij bij iemand thuis zou mogen spelen met kinderen van zijn eigen leeftijd”, zegt zijn moeder.

(meer…)

Wie gaat er met ons mee naar de spelinloop? Amsterdam-Noord

Tijdens een voorlichting voor Buurtgezinnen kwam ik in contact met deze lieve moeder. Bijna 15 jaar geleden kwam ze met haar man en oudste zoon naar Nederland. Al snel werd hier hun tweede zoon geboren en begon ze dapper aan het leren van de Nederlandse taal.

Toen ze in 2013 opnieuw zwanger was, bleek deze jongen niet gezond te zijn. Een intensieve tijd volgde en ook nu nog vraagt hij veel (lichamelijke) zorg. Deze jongen van 6 jaar kan niet lopen en niet spreken. Ze omringen deze zoon met veel liefde en zorg; niets is hen teveel! Omdat hij maar weinig prikkels aan kan, gaat hij maar 3 dagdelen naar school. Het halen en brengen doen ze deze dagen zelf. Naast deze drie jongens kwam er onverwachts nog een vierde jongen bij. Dit lieve jongetje van 2 jaar gaat nog niet naar de voorschool, maar dat zal waarschijnlijk niet zo lang meer duren. Deze moeder ziet er naar uit, dat ze dan weer af en toe wat uurtjes haar handen vrij heeft om wat anders buitenshuis te doen. En dat kan ik me helemaal voorstellen!

(meer…)

Gezocht: Gezin waar vrienden gemaakt kunnen worden (Amsterdam Oost / IJburg)

Voor een vrolijk, druk gezin op IJburg zoeken we een steungezin in de buurt. Het gezin bestaat uit de ouders en vier jongens. De oudste jongen van 9 heeft Down. Het gaat goed met hem en zijn broertjes en het is gezellig thuis. De oudste gaat naar een reguliere basisschool en heeft een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 5 jaar. Op zaterdag zit hij op voetbal.

De ouders verdelen hun aandacht over de kinderen. Als de oudste af en toe kan spelen bij een gezin in de buurt, hebben de ouders op die momenten even hun handen vrij voor de andere drie jongens. Tegelijk vinden de ouders het leuk als de wereld van hun oudste zoon iets groter wordt.

Deze jongen is enthousiast en actief, hij vindt bijna alles leuk om te doen! Naast voetballen houdt hij van tennissen, beachbal, buitenspelen, klimmen, uitstapjes maken naar de dierentuin, Nemo of de Arena. Maar ook binnen rustig een spelletje doen of een boekje lezen vindt hij fijn. Hij houdt er ook erg van om te helpen met koken. Honden en vogels vindt hij eng.

(meer…)

Bij wie mogen deze jongens spelen en logeren? A’dam-West – Rembrandtpark buurt

In Amsterdam West woont een spontane moeder met haar twee zoons van 4 en 1 jaar. De moeder heeft een drukke baan als manager in het onderwijs en doet de opvoeding alleen. Hierdoor heeft zij weinig tot geen tijd voor zichzelf en maakt dat het haar regelmatig te veel wordt.

De moeder zou het fijn vinden als zij aan een ander gezin mag vragen of haar kinderen samen af en toe bij hen terecht kan zodat zij even kan bijkomen. Het liefst een gezin met een papa, omdat zij merkt dat de jongens een vaderfiguur missen in hun leven.

De oudste zit op de School of Understanding en doet het goed. Hij vindt spelen met Lego leuk en komt graag buiten. De jongste is een dreumes en gaat graag op ontdekkingstocht.

(meer…)

Gezocht: steungezin(nen) voor twee ondernemende meisjes van 4 en 7 jaar (A’dam Noord)

“Ik vind dit heel spannend” vertelt de alleenstaande moeder van deze meiden over haar aanmelding. “Ik weet dat ik dit nodig heb, maar vindt het heel moeilijk om mijn kinderen uit handen te geven”.

Al heel wat jaren staat deze moeder er alleen voor en probeert ze alle ballen in de lucht te houden. Maar nu ze zonder werk zit en met zichzelf aan de slag is, merkt ze dat ze veel van zichzelf heeft gevraagd. Haar netwerk kan om verschillende redenen niet heel veel voor haar betekenen. En daarom zou het fijn zijn als ze af en toe wat ruimte in het weekend krijgt, om ook zelf even te ontspannen.

(meer…)

Liefdevolle speelplek voor meisje van 7 jaar – Amsterdam Noord

Als ouder wil je graag het beste voor je kinderen, maar wat is het moeilijk om te merken dat wat jij vroeger meemaakte, zomaar je eigen gezin kan binnenkomen.

De moeder heeft het zwaar door alles wat er gebeurd is, doet heel hard haar best maar mist op dit moment wat positiviteit in haar gezin. Ze gunt haar kinderen zoveel meer dan dat zij op dit moment kan bieden.

Ga er maar aan staan, als alleenstaande moeder 4 kinderen opvoeden in de leeftijden tussen 15 en 7 jaar. Petje af! Voor het enige meisje in dit gezin, zoeken we een stabiel en gezellig gezin. Ze houdt van dansen, zit sinds kort op pianoles en heeft veel fantasie. Met heel weinig kan zij heerlijk spelen. Haar emoties kunnen soms sterk wisselen en dat is soms lastig in het contact met andere kinderen. Ze houdt erg van dieren, hoewel ze die thuis niet hebben.

(meer…)

Gezocht: Fijne (buiten)speelplek voor twee broertjes (A’dam Oost – Indische Buurt)

Deze twee geinige broers van 12 en 6 zijn twee jaar geleden met hun ouders uit Bulgarije naar Nederland gekomen. Dat was wel even wennen: van de hele dag buitenspelen, naar een kleine bovenwoning in Amsterdam Oost. Van spelen met de dieren en de natuur, naar tablet en TV.

De oudste broer is rustig, hij houdt van lekker op de bank TV kijken, lezen, of een spelletje doen. De jongste wil heel graag bewegen en een beetje ruimte in de buitenlucht, hoe meer dieren hoe gezelliger hij het vindt! De jongens vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Dat helpt ook goed bij het ontwikkelen van de Nederlandse taal.

(meer…)

Welk gezin geeft dit sociale meisje van bijna 8 een leuke plek? (Amsterdam Noord – Molenwijk)

We zoeken voor dit meisje opnieuw een steungezin. Na een heel mooi jaar bij een gezin te zijn geweest, trokken zij zich door omstandigheden terug. Haar moeder wil graag dat ze opnieuw een fijne plek krijgt. Hoewel ze inmiddels wel weer wat contact met haar vader heeft, mist ze wel de gezelligheid van het zijn in een ander gezin. Thuis is ze meestal alleen met haar moeder en heeft ze niet veel aansluiting bij kinderen uit de buurt. Ook in haar klas heeft ze niet veel vriendinnen, hoewel ze zelf makkelijk contact legt. Ze stapt gerust op andere mensen af, ongeacht leeftijd of uiterlijk.

Het is een ‘echt’ meisje dat van veel dingen houdt: verven, spelen met klei, tekenen, maar ook optutten met make-up, dansen en zingen. En wat ze niet fijn vindt, is ook duidelijk: een hele drukke omgeving.

(meer…)

Gezocht: fijn steungezin in A’dam Zuid voor een gezin met een tweeling van 6

De moeder woont met haar 2 zoontjes sinds mei in Amsterdam Zuid. Ze is alleenstaand en heeft ouders op hogere leeftijd die wel willen helpen, maar hier door eigen medische problemen nauwelijks toe in staat zijn. De moeder is hoger opgeleid en heeft een leuke baan.

Zij heeft altijd alleen voor de tweeling gezorgd, wat heel pittig was, maar haar desondanks goed af ging. Maar in de zomer van 2018 heeft zij haar been verbrijzeld bij de val van een glijbaan. De breuken zijn niet goed herstelt, derhalve moet zij binnenkort opnieuw geopereerd worden. Zij heeft veel pijn en is nu mobiel beperkt. Op dit moment probeert ze weer te re-integreren op haar werk. Voor het ongeluk ondernam zij van alles met de jongens zoals culturele activiteiten, ook gaan zij regelmatig met elkaar naar de mis.

(meer…)

Speelplek voor gezellige jongen van 5 jaar (Amsterdam – Noord)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Sinds een half jaar woont deze vrolijke praatgrage jongen weer bij zijn moeder thuis. Door omstandigheden verloor de moeder jaren geleden haar woning en ging haar zoontje bij zijn opa en oma wonen. Maar nu deze moeder weer een fijne woonplek heeft én haar leven goed op de rit staat, wil ze er weer helemaal voor hem zijn.

Helaas zijn de opa en oma overbelast geraakt in de afgelopen tijd, waardoor ze daar nu niet veel beroep op kan doen. En voor deze moeder is het alleen zorgen voor haar zoontje, 7 dagen per week 24 uur per dag, soms wat teveel. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar zoontje ook met andere gezinnen kennis maakt en leert mee te draaien in een ander gezin. Daarom zoeken we een plek waar hij 1x per 2 weken een middag kan spelen. Dan heeft zij even tijd voor haarzelf om weer op te laden, voor de nieuwe week begint!

(meer…)

Gezocht: steungezin voor lieve 9 jarige jongen (Noord – Van der Pekbuurt)

“Wat zou ik graag zien dat hij wat meer sociale contacten heeft”. Voor deze jongen is contact maken ingewikkeld en daarom is even buiten spelen met andere kinderen niet makkelijk. Zijn moeder zou dit graag wat meer zien en daarom heeft ze contact met ons gezocht.

Haar zoon is een hele lieve jongen, die op zijn eigen manier wel het contact met je zoekt, al kan hij zich verbaal niet zo goed uiten. Het afgelopen jaar heeft hij een behandeling gevolgd en daarmee is goede vooruitgang geboekt. Thuis speelt hij graag met lego, waarbij vooral treinen erg favoriet zijn. Naast dat hij houdt van (animatie) filmpjes kijken en online spelletjes spelen, heeft hij ook veel belangstelling voor het maken van muziek. Achter een echte DJ-tafel zie je een jongen die volop geniet van beats en drums.

(meer…)

Gezocht: warm gezin voor een jongetje van 9 jaar in Amsterdam Zuid

Voor een moeder met haar zoontje van 9 zijn wij op zoek naar een steungezin. De moeder staat alleen voor de zorg en de opvoeding en heeft daarnaast een drukke creatieve baan.

De moeder en zoon hebben een prima band, maar zouden het heel fijn vinden als de jongen met een bepaalde regelmaat welkom is in een warm gezin waar hij een plekje mag krijgen. Hij is heel creatief, slim, houdt van uitdagingen en zoekt grenzen op. Hij zit op atletiek, judo en funrunning. Ook houdt hij van dingen uitvinden/ontdekken en knutselen. Hij vindt het fijn als je goed naar hem luistert en accepteert dan de grenzen die hij zelf niet altijd ziet. Hij is altijd vrolijk, enthousiast en houdt van gekkigheid en van schaken.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor moeder met een tweeling van bijna 2

Buurtgezinnen.nl in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een moeder met haar tweeling van 1 jaar en 9 maanden. De moeder is Nederlandse, van Turkse komaf en heeft een opleiding aan verschillende kunstacademies gedaan in Schotland en België. Zij woont sinds 6 jaar in Amsterdam en werkt als fotografe en bij een bank. Zij is heel blij met haar twee vrolijke zoontjes, maar soms is het ook heel zwaar. Zij heeft een beperkt netwerk. Omdat zij wat ouder is, zitten vrienden en kennissen in een ander levensfase. De moeder is een warme, vriendelijke vrouw.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een vrolijk meisje van bijna 5 en haar zusje van bijna 3 (A’dam Zuid)

Buurtgezinnen is in Amsterdam Zuid op zoek naar een steungezin voor een meisje van bijna 5 wat ‘het liefst zingend en dansend door het leven gaat’ en haar zusje van bijna 3. Zij wonen met hun moeder in de Schinckelbuurt. Door omstandigheden staat moeder alleen voor de zorg en de opvoeding van de twee meisjes. Zij werkt als gids en geeft rondleidingen aan vnl. Amerikaanse en Russische toeristen op het gebied van architectuur en de geschiedenis van Nederland. Zij heeft journalistiek en antropologie gestudeerd, is heel creatief en ambitieus en wil haar werk heel graag combineren met een goede zorg voor de kinderen.

De vader van de meisjes speelt een rol op de achtergrond, maar het lukt hem niet om verantwoordelijkheid voor het gezin te nemen, sinds een jaar zijn de ouders uit elkaar. Voor de moeder is het zwaar, ze moet deze scheiding nog verwerken en heeft een heel beperkt netwerk. Daardoor is zij overbelast en wil zij graag ondersteuning van een leuk gezin/echtpaar, waar de meisjes met een bepaalde regelmaat kunnen gaan spelen.

(meer…)

Buurtgezinnen Amsterdam Zuid is op zoek naar een eenouder-steun-gezin

Voor een alleenstaande moeder van drie kinderen in de leeftijd van 7, 6 en 1 jaar zijn wij op zoek naar een steungezin. De moeder en kinderen hebben een sterke band, ze hebben het gezellig met elkaar en doen veel dingen samen, knutselen, filmpje kijken en ook trekken zij er met elkaar op uit.

Het jongste kind is erg aanhankelijk en daardoor heeft de moeder nauwelijks tijd voor zichzelf. Ook voelt de moeder zich bij tijd en wijle erg eenzaam. Haar familie kan geen ondersteuning bieden, ze heeft wel een heel goede vriendin en ook wat kennissen, maar die zijn druk met hun eigen gezinnen.

(meer…)

Gezocht: Rustig gezin om te spelen en te relaxen (Amsterdam Oost/ IJburg)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin op IJburg met een meisje van 12 zoeken we een steungezin in de buurt. De familie van dit gezin woont ver weg, steun is daardoor beperkt. Dit gezin heeft de afgelopen tijd veel voor de kiezen gehad, het meisje zeker. Daarom zoeken we voor haar een gezin waar ze lekker onbezorgd kan spelen en relaxen.

Deze vrolijke meid gaat na de zomervakantie naar de brugklas. Ze vindt het leuk om dingen te ondernemen: ze vindt het fijn om buiten te zijn, naar het bos of het strand te gaan, ze gaat deze zomervakantie zelfs op kamp in de Ardennen! Maar ook binnen bezig zijn vindt ze fijn: dansen, koken en bakken, gamen, en lekker Donald Ducks lezen.

(meer…)

‘Opa en oma’ gezocht voor gezellige jongen van 9 jaar (Tuindorp Oostzaan)

“In Syrië wonen mijn opa en oma en ik mis hen zo. Ik heb in Nederlands gelukkig al veel leuke vrienden gevonden en op school gaat het ook goed met mij, maar toch blijf ik hen missen!”

Deze gezellige, actieve jongen woont nu 3 jaar in Nederland, samen met zijn moeder en zij zijn hard bezig om hun plekje te vinden. En dit gaat best heel goed. Zijn moeder is actief bezig om de taal beter te leren spreken en werkt zowel vrijwillig als betaald een aantal uren per week. Er zijn contacten gelegd met schoolvriendjes, hun ouders en wat buren.

(meer…)

Gezocht: Warm steungezin voor twee dappere jongens (A’dam Oost/ Indische buurt)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin uit Amsterdam Oost met twee jongens van 9 en 7 zoeken we een steungezin in de buurt. De moeder heeft enkele jaren geleden een herseninfarct gehad. Daarnaast is zij alleenstaand. Dit alles legt een grote druk op het gezin, zeker op de kinderen.

De moeder zou het heerlijk vinden voor haar zoons als ze af en toe even lekker onbezorgd kunnen spelen in een gezin. Zij heeft zelf een beperkte draagkracht en dat maakt dat ze veel moet rusten. Dat is voor twee opgroeiende jongens op een bovenwoning natuurlijk wel eens lastig! Op de momenten dat de jongens even spelen in een onbezorgde omgeving kan de moeder haar batterijtje opladen, om er op de dagen dat zij voor ze zorgt weer helemaal te kunnen zijn. Maar ook op die dagen zijn er beperkingen. Prikkelrijke activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld een speeltuin of pretpark bezoeken, is door haar gezondheidsproblemen bijna niet mogelijk.

(meer…)

Gezocht: Warm steungezin met vriendje voor kleine man (A’dam Oost/Betondorp)

Voor een gezin uit Amsterdam Oost met een zoontje van 3 jaar zoeken we een steungezin in de buurt. Dit gezin heeft best een roerige tijd achter de rug. Nu is alles weer in wat rustiger vaarwater, maar er is nog genoeg te doen.

De moeder zou het leuk vinden als haar zoontje af en toe in de buurt kan spelen bij een gezin met jongetjes die net iets ouder zijn dan hij. Hij vindt dat op de crèche ook erg fijn. De moeder merkt dat haar zoontje het geweldig vindt om nieuwe dingen te ontdekken. En waar kan dat nu beter dan in een ondernemend gezin?

(meer…)

Gezocht: Warm steungezin voor broertje en zusje (Amsterdam Oost/ Borneo eiland)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder uit Oeganda met een zoontje en een dochtertje zoeken we een steungezin in de buurt. De vader is helaas onlangs onverwachts overleden. Van de ene op de andere dag staat deze moeder er alleen voor en moeten de kinderen hun vader missen. De moeder woont al een tijd in Amsterdam, maar heeft nog niet zo veel contacten. Ze is veel bezig met de kinderen (haar zoontje is 4 jaar en haar dochtertje is 3 jaar) en daarnaast werkte ze.

De situatie van dit gezin staat momenteel volledig op zijn kop. Daarom zoeken we een warm steungezin waar de kinderen af en toe even tot rust kunnen komen, kunnen spelen en zichzelf kunnen uiten.

De jongen is vrolijk en onderzoekend, houdt van grapjes maken. Hij houdt van fietsen, spelen met lego, lezen en hij vindt het fijn om te helpen met klusjes. Het meisje kijkt op tegen haar broer en probeert hem vaak na te doen. Zij vindt het ook leuk om te fietsen en te lezen en houdt er van creatief bezig te zijn.

(meer…)

Heb jij de extra power die wij zoeken?

Stel je voor: je bent alleenstaande moeder van drie kinderen die alle drie chronisch ziek zijn. Dan moet je wel over superkrachten beschikken, toch?! Deze sterke, gastvrije moeder houdt zich staande, maar het is zwaar. Het zou zo fijn zijn als zij af en toe terug kan vallen op een betrouwbaar gezin in de buurt. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin met extra kracht om dit gezin te ontlasten; een gezin waar de jongste zoon van 7 af en toe kan spelen.

Deze lieve jongen heeft behoefte aan structuur en duidelijkheid. Hij vindt het best moeilijk om contact te maken dus heeft hij tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen. Maar als hij zich eenmaal op zijn gemak voelt, vindt hij het heerlijk om met Roblox te spelen, samen spelletjes te doen, films te kijken en buiten te spelen.

(meer…)

Wie kan mij wat steun geven bij de opvoeding? (Amsterdam-Noord)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Nadat deze jonge moeder de afgelopen jaren heel wat hobbels te nemen had, heeft ze nu haar eigen woning met haar bijna 3- jarig zoontje. Samen dingen doen met haar kind, vindt ze heel belangrijk en heeft haar prioriteit. Deze eerlijke en transparante moeder volgt inmiddels een leer/werktraject en zet zich daar, naast de zorg voor haar kind, goed voor in. Ze wil haar zoontje graag een positieve opvoeding geven, die ze zelf helaas niet heeft gehad. Maar soms is ze wel onzeker of ze het wel goed doet of hoe ze iets moet aanpakken. Omdat ze geen netwerk heeft, waar ze haar vragen kan stellen, is ze op zoek naar een gezin waar ze samen terecht kunnen. Waar ze zichzelf mag zijn, waar ruimte is om even haar hart te luchten en met haar mee te denken. En waar ze kan zien hoe jij het aanpakt om daarvan te leren!

(meer…)

Tips in Amsterdam

Voor vragen over zorg, welzijn, aangepast vervoer, zelfstandig wonen, aanpassingen in huis,  urgentieverklaring, kwijtschelding, geldproblemen en minimaregeling kunt u terecht bij het Sociaal Loket van Stadsdeel Zuid,
President Kennedylaan 923,
tel. 020 – 255 2916.
Medewerkers van het Sociaal Loket wijzen u de weg naar gespecialiseerde instanties, die u verder kunnen helpen.

Meer info: website

Opvang, opvoeden en taalontwikkeling

Ouder- en Kindteams:opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling
Ouders en jongeren, die zich afvragen: hoe pak ik dat nou aan? Waar vind ik goede informatie? Moet ik mij zorgen maken? De ouder- en kindteams denken met je mee, geven tips en kijken samen met je wat er nog meer nodig is, zodat je de juiste hulp of ondersteuning krijgt.

In Amsterdam Zuid zijn teams gevestigd in Buitenveldert/Zuidas en De Pijp/Rivierenbuurt.

Meer info: website

Combiwel voor kinderen is een maatschappelijke kinderopvang organisatie met persoonlijke aandacht voor ouders en de ontwikkeling van kinderen. Combiwel voor kinderen beschikt over kinderdagverblijf, de peutercombi, de buitenschoolse opvang, de voorschool of de spelinloop.

tel: 020 – 57 71 133

Meer info: website

Voor een compleet overzicht van naschoolse activiteiten kun je terecht bij de website van Dynamo Amsterdam.
tel: 020 – 46 09 300;

Meer info: website
Kijk bij ‘activiteit’ en zoek dan op het ‘stadsdeel’.

In twee bibliotheekvestigingen in Zuid – De Pijp/Tolstraat en Buitenveldert/ Willem van Weldammelaan 5 – lezen medewerkers van de OBA elke week voor aan kinderen. De ontwikkeling van de woordenschat van een kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen.

Tolstraat 160, 1074 VM AMSTERDAM
Willem van Weldammelaan 5 , 1082 LT AMSTERDAM

Meer info: website

Welzijn

Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over hulp en advies bij relatieproblemen, financiële zorgen, onderwijs, werk, opvoeding en gezondheid; maar ook om schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en sociaal juridische dienstverlening.

Meer info: website

Cliëntondersteuning voor mensen/kinderen met een langdurige beperking

MEE Amstel en Zaan biedt (cliënt)ondersteuning aan mensen met een lichamelijke en- of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een vorm van autisme. MEE geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. U kunt terecht bij een Wlz-cliëntondersteuner.

De ondersteuning, die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer info: website

Huizen van de wijk

Een Huis van de Wijk is dé plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt, volwassenen en kinderen, kunnen organiseren. Amsterdam Zuid heeft in totaal vijf Huizen van de Wijk.

Huis van de Wijk Lydia
Voor de bewoners van drie buurten: het Museumkwartier, de Willemsparkbuurt en de Apollobuurt (de postcodes 1071, 1075 en 1077).
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Buitenveldert
Voor bewoners van Buitenveldert en de Zuidas.
A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk De Pijp
Voor bewoners van De Pijp
2e vd Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Olympus
Voor bewoners van de Hoofddorppleinbuurt en de Stadionbuurt.
Hygiëaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Voor bewoners van de Rivierenbuurt
Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten