Amsterdam 2018-03-09T14:17:38+00:00

Gestart: juni 2015

Coördinator Amsterdam-Zuid:
Anjo van Hout

Bereikbaar via: 06-51554964 of anjo@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Amsterdam-Oost, Centrum, Zuid-Oost, Noord en West:
Jacqueline van Abeelen

Bereikbaar via: 06-44882482 of jacqueline@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amsterdam

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amsterdam, steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via anjo@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Zuid of jacqueline@buurtgezinnen.nl voor de overige gebieden in Amsterdam. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Op zoek naar een gezellig gezin in de Indische buurt (Oost)

Leuk, binnenkort komt de kermis weer naar Amsterdam! Maaaaaar… als alleenstaande moeder met twee jongens (4 en 8 jaar) die graag in een attractie gaan, kom je handen tekort. Want de broertjes zijn nog te jong om samen ergens in te gaan en je kunt ook niet één van hen aan de kant laten staan.

Lekker gaan zwemmen dan? Niet te doen, want ze hebben nog geen zwemdiploma.

Voor deze alleenstaande moeder en haar zoons zoeken we een leuk steungezin in de Indische buurt. Een gezin om gezellig bij thuis te komen, om soms samen mee te eten, om eens mee op pad te gaan.

(meer…)

Waar in Noord mogen wij aanschuiven?

Buurtgezinnen.nl zoekt in de omgeving van Buiksloterbreek (Amsterdam Noord) een fijn steungezin, dat kan zorgen voor een ‘familiegevoel’. In dat buurtje woont een alleenstaande moeder, die vooral wenst dat haar zoon (3½) gelukkig wordt. De ouders gaan door een moeizame echtscheidingsprocedure, waar de moeder veel stress van ondervindt. Er is goede hoop dat deze periode bijna voorbij is.

De moeder heeft in Amsterdam helemaal geen netwerk en mist dus het gevoel ergens bij te horen. Zij zou het heel erg waarderen als haar zoontje en zij af en toe eens op visite mogen komen. De zoon is een lief jochie, dat in eerste instantie even wat verlegen is. Maar wanneer hij gewend is, kletst hij gezellig. Hij vindt het leuk om buiten te spelen of met zijn auto’s. Hij geniet er ook enorm van om dingen te ‘repareren’ met zijn schroevendraaier!

(meer…)

Op zoek naar een fijn netwerk

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Oost/Watergraafsmeer, waar een alleenstaande moeder en haar zoon (7) welkom zijn. Dit mogen natuurlijk ook meerdere gezinnen (buren? familie?) zijn, die deze hulpvraag samen willen oppakken.

In het buurtje van deze moeder uit voormalig Joegoslavië, is het lastig om aansluiting te vinden bij andere ouders. Daardoor staat zij er helemaal alleen voor. En dat voelen zij en haar kind…: niemand om straks mee paaseieren te gaan zoeken, om lekker mee naar de speeltuin te gaan of gezellig naar de bioscoop.

De moeder krijgt begeleiding, maar zou graag met een andere ouder willen sparren over de opvoeding. Zij heeft zelf vroeger geen fijn voorbeeld gehad en wil het gedrag van haar kind heel graag op een positieve manier bijsturen. Het zou dus fijn zijn als iemand hierin met haar mee kan denken.

De zoon is een enthousiaste, actieve jongen, die houdt van kietelen, stoeien, verstoppertje spelen en voetbal. Maar ook van tekenen en knutselen kan hij genieten.

(meer…)

Op zoek naar een vriendinnetje

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin voor een alleenstaande moeder en haar dochter van 10. De moeder schreef zelf het volgende tekstje:

“I’m a single mom looking after my 10 year old daughter. We arrived 2 years ago in Amsterdam and I’m looking for someone who would be willing to help me out.  It would be nice to find a family who can welcome my daughter. When asked, she replied she’d like to go to a family with children she can play with. She speaks french, spanish and has no language barrier as she speaks dutch already! Thanks in advance!”

De moeder komt oorspronkelijk uit Peru, de afgelopen jaren hebben zij in Frankrijk gewoond en nu dus sinds twee jaar in Amsterdam Zuid. Het dochtertje heeft natuurlijk vriendinnetjes op school, maar ze zou het toch heel fijn vinden als ze met een bepaalde regelmaat in een ander gezin welkom is om te komen spelen met een leeftijdgenootje. De moeder is bezig in te burgeren in Amsterdam, en zou het fijn vinden om daar wat meer tijd voor te hebben.

(meer…)

Steungezin of lieve oma en opa gezocht

Voor een moeder en haar zoontje van 8 zoeken we een lief steungezin in Amsterdam Zuid. Moeder werkt als re-integratiecoach. Door omstandigheden zijn er geen familiecontacten waardoor de moeder er alleen voorstaat wat betreft de zorg voor haar zoontje, zij zou daarbij graag wat ondersteuning willen. Vader is uit beeld.

Haar zoontje is een heel innemende krullenbol, die graag met andere kinderen van zijn leeftijd speelt, bij voorkeur met jongetjes, hij zit in groep 4. Maar ook een oma en opa zouden een geweldige ondersteuning kunnen betekenen voor dit gezin.

Moeder liet ons het volgende weten: “mijn zoontje heeft het vaak over gemis van familie, met name tijdens vakanties en feestdagen wanneer dit in beeld komt en hij van andere kinderen hoort dat zij naar opa en oma gaan. Hij is zelfs naar de luister juf geweest met dit verhaal dat hij geen opa/oma heeft. Een relatie met een ouderechtpaar is bij ons dan ook zeer welkom en ik ben er van overtuigd dat dit ook iets moois kan toevoegen binnen onze situatie.”

En… hij wil ook nog wel eens helpen in de keuken, want hij wil later kok worden.

(meer…)

Wie helpt onze jongens?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in de omgeving van de Ruys de Beerenbrouckstraat (Geuzenveld). Daar woont namelijk een gezin dat wel wat ondersteuning kan gebruiken. De vader werkt zes lange dagen per week in de bouw. Daardoor komt de zorg voor de kinderen en het huishouden helemaal op de moeder neer. Dat doet zij met veel liefde, maar door een aandoening aan haar ogen is dat ook erg moeilijk. Binnenshuis gaat dat prima, maar de zoontjes in het gezin komen op een leeftijd dat zij steeds vaker liefst buiten zouden willen spelen. Omdat moeder zo slecht ziet is het voor haar onmogelijk dit te begeleiden.

Voor deze oudste kinderen (6 en 3 jaar oud) zoeken we daarom een gezin waar zij mogen spelen en die het leuk vinden om met ze naar buiten te gaan. Gewoon: lekker voetballen, naar een speeltuin of naar het park. Die oudste van zes jaar zou trouwens héél graag op een voetbalclub willen. Maar omdat het voor ouders onmogelijk is om met hem naar een training of wedstrijd te gaan, kan dan niet. Is er iemand die deze ‘taak’ op zich zou willen nemen?

(meer…)

Met wie mag ik het ‘gezellig samen’ doen?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in De Aker (Amsterdam West). Liefst eentje met een vader die het leuk vindt om te stoeien en te ravotten. Want daar houdt de dochter (2) van deze initiatiefrijke moeder wel van!

De moeder onderneemt van alles met haar dochter: samen naar de Tuinen van West, lekker naar het strand of naar een koffietentje met een leuke kinderspeelplek. Dit helpt echter niet om haar netwerk met andere ouders uit te breiden. Vandaar dat we dat nu op deze manier proberen.
De dochter is een vrolijk meisje, dat makkelijk contact maakt en van rennen en klauteren houdt. Liefst buiten!
Het zou fijn zijn als het steungezin een beetje dezelfde ideeën over opvoeden heeft, waar het gaat om gezond eten, de natuur in en liefst geen tv aan.
Zijn jullie zo’n gezin en zijn deze moeder en dochter welkom bij jullie? Meld je dan aan op onze site.

(meer…)

Gezocht: gezin om het samen mee te doen

Buurtgezinnen zoekt in Amsteldorp (Amsterdam Oost/Watergraafsmeer) een leuk steungezin. Daar woont namelijk een alleenstaande moeder, die het ontzettend fijn zou vinden om af en toe eens te kunnen sparren over de opvoeding van haar zoon (4). En die het haar kind gunt te kunnen profiteren van een wat groter gezin, waar ook andere kinderen zijn.

De moeder heeft een leuk leven en onderneemt veel met haar kind. Toch valt het soms zwaar dat zij altijd degene is die de boel zelf of alleen moet bedenken en organiseren. Want hoewel zij dat allemaal hartstikke goed kan, is het ook heel fijn als het niet altijd hóeft. En hoewel zij contacten in de buurt heeft, zijn deze vaak vluchtig tijdens het halen of brengen wanneer haar zoontje gespeeld heeft. Het zou ook leuk zijn om met de dynamiek van een ander gezin mee te draaien.

“We gaan zaterdag lekker zwemmen, hebben jullie zin om mee te gaan?”

(meer…)

Bij welke familie mogen wij horen? (Nieuwendam)

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een fijn steungezin waar een alleenstaande moeder en haar zoontje (4 jaar) welkom zijn. De moeder heeft in Groningen gestudeerd (WO), runt als businesscoach een internetbedrijf en woont in een knus, gezellig huis. Zij vindt het belangrijk haar zoon op een bewuste en milieubewuste manier op te voeden.

Er is helaas weinig netwerk om op terug te vallen… Hoewel het jongetje regelmatig naar zijn vader gaat, kan deze er niet voldoende zijn op momenten dat dit eigenlijk nodig is. Oma is verder de enige familie, maar zij woont ver weg en is bovendien aan het dementeren. Wat zou het geweldig zijn als er voor meer ‘familie’ in de buurt gezorgd kan worden! Dan zou de moeder er niet meer zo alleen voor staan.

(meer…)

Vrolijk meisje (10) zoekt fijn logeeradres

Buurtgezinnen is voor dit meisje op zoek naar een gezellig gezin in Tuindorp Nieuwendam (Amsterdam Noord). Een plek om even lekker weg te zijn van de – soms gespannen – sfeer thuis. Want haar moeder heeft het zwaar. Met vrijwilligerswerk en betaalde activiteiten probeert zij te re-integreren vanuit een uitkeringssituatie, maar als alleenstaande moeder is dat niet altijd even makkelijk. De moeder is overbelast geraakt en heeft behoefte aan af en toe een adempauze van de dagelijkse zorg voor haar dochter.

Het meisje heeft een lief karakter en houdt enorm van lekker kletsen. Over van alles en nog wat! Ook houdt zij van een spelletje, of heerlijk verdwijnen in een boek. De gezelligheid van een gezin is belangrijk, maar zij kan zich ook prima zelf vermaken. Het meisje heeft een druk leven, want ze zit bijvoorbeeld op sport en muziekles.

(meer…)

Tips in Amsterdam

Voor vragen over zorg, welzijn, aangepast vervoer, zelfstandig wonen, aanpassingen in huis,  urgentieverklaring, kwijtschelding, geldproblemen en minimaregeling kunt u terecht bij het Sociaal Loket van Stadsdeel Zuid,
President Kennedylaan 923,
tel. 020 – 255 2916.
Medewerkers van het Sociaal Loket wijzen u de weg naar gespecialiseerde instanties, die u verder kunnen helpen.

Meer info: website

Opvang, opvoeden en taalontwikkeling

Ouder- en Kindteams:opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling
Ouders en jongeren, die zich afvragen: hoe pak ik dat nou aan? Waar vind ik goede informatie? Moet ik mij zorgen maken? De ouder- en kindteams denken met je mee, geven tips en kijken samen met je wat er nog meer nodig is, zodat je de juiste hulp of ondersteuning krijgt.

In Amsterdam Zuid zijn teams gevestigd in Buitenveldert/Zuidas en De Pijp/Rivierenbuurt.

Meer info: website

Combiwel voor kinderen is een maatschappelijke kinderopvang organisatie met persoonlijke aandacht voor ouders en de ontwikkeling van kinderen. Combiwel voor kinderen beschikt over kinderdagverblijf, de peutercombi, de buitenschoolse opvang, de voorschool of de spelinloop.

tel: 020 – 57 71 133

Meer info: website

Voor een compleet overzicht van naschoolse activiteiten kun je terecht bij de website van Dynamo Amsterdam.
tel: 020 – 46 09 300;

Meer info: website
Kijk bij ‘activiteit’ en zoek dan op het ‘stadsdeel’.

In twee bibliotheekvestigingen in Zuid – De Pijp/Tolstraat en Buitenveldert/ Willem van Weldammelaan 5 – lezen medewerkers van de OBA elke week voor aan kinderen. De ontwikkeling van de woordenschat van een kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen.

Tolstraat 160, 1074 VM AMSTERDAM
Willem van Weldammelaan 5 , 1082 LT AMSTERDAM

Meer info: website

Welzijn

Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over hulp en advies bij relatieproblemen, financiële zorgen, onderwijs, werk, opvoeding en gezondheid; maar ook om schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en sociaal juridische dienstverlening.

Meer info: website

Cliëntondersteuning voor mensen/kinderen met een langdurige beperking

MEE Amstel en Zaan biedt (cliënt)ondersteuning aan mensen met een lichamelijke en- of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een vorm van autisme. MEE geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. U kunt terecht bij een Wlz-cliëntondersteuner.

De ondersteuning, die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer info: website

Huizen van de wijk

Een Huis van de Wijk is dé plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt, volwassenen en kinderen, kunnen organiseren. Amsterdam Zuid heeft in totaal vijf Huizen van de Wijk.

Huis van de Wijk Lydia
Voor de bewoners van drie buurten: het Museumkwartier, de Willemsparkbuurt en de Apollobuurt (de postcodes 1071, 1075 en 1077).
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Buitenveldert
Voor bewoners van Buitenveldert en de Zuidas.
A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk De Pijp
Voor bewoners van De Pijp
2e vd Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Olympus
Voor bewoners van de Hoofddorppleinbuurt en de Stadionbuurt.
Hygiëaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Voor bewoners van de Rivierenbuurt
Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam

Meer info: website