Amsterdam 2019-02-28T14:08:35+00:00

Gestart: juni 2015

Coördinator Amsterdam-Zuid:
Anjo van Hout

Bereikbaar via: 06-51554964 of anjo@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Amsterdam-West en Nieuw-West
Aretha Gijsbertha

Bereikbaar via: 06-34192211 of aretha@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Oost
Marieke van Rooij

Bereikbaar via: 06-23143634 of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl

Coördinator Amsterdam-Noord:
Gonda Hanskamp

Bereikbaar via: 06-30497668 of gonda@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amsterdam

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amsterdam, steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via anjo@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Zuid of mariekevanrooij@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Oost of aretha@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-West, Nieuw-West of gonda@buurtgezinnen.nl voor Amsterdam-Noord. Helaas zijn wij in 2019 niet werkzaam in Zuid-Oost en het Centrum.

Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Helpende hand gezocht voor vrolijk meisje van 7

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van 7, dat woont in een levendig gezin met drie kinderen in de basisschool leeftijd, een steungezin. De gezinssituatie is zo dat moeder, na een complexe scheiding,  de zorg heeft voor de kinderen. De moeder zou graag eens in de twee weken in het weekend ontlast wil worden.

Het gaat om de jongste dochter, een vrolijk meisje van 7 jaar. Ze is slim actief en gezellig, luistert goed en heeft goede manieren. Ze is makkelijk in de omgang, vindt veel dingen leuk.

Het liefst gaat zij naar een gezin waar een meisje is van haar eigen leeftijd. Andere kinderen geen bezwaar, ze past zich makkelijk aan.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor moeder met een tweeling van bijna 1,5

Buurtgezinnen.nl in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een moeder met haar tweeling van 1,5. De moeder is Nederlandse, zij studeerde beeldende kunst in Turkije en deed een masteropleiding in België. Zij werkte als zelfstandig keramist in Schotland en zij woont nu sinds 6 jaar in Amsterdam. In Amsterdam studeerde zij aan de fotoacademie, zij werkt nu als fotografe en bij een bank. Zij is heel blij met haar twee vrolijke zoontjes. Zij heeft een beperkt netwerk omdat ze nog niet zo lang in Amsterdam woont en haar familie in Turkije woont. Goede vrienden van haar hebben zelf gezondheidsproblemen waardoor hun ondersteuning is weggevallen. De moeder is een warme, vriendelijke vrouw. Zij is niet gewend om snel om hulp te vragen, maar in haar nieuwe leven met de tweeling kan ze wat steun zo af en toe goed gebruiken.

(meer…)

Dubbele peuterpret: waar mag deze tweeling komen spelen? Amsterdam Noord (noordwest)

Als moeder wil je het vaak zo goed doen, maar wat als je leven meer ‘overleven’ begint te worden dan ‘leven’? Deze dappere moeder heeft bij ons aan de bel getrokken en wil heel graag dat ze weer kan genieten van haar prachtige tweeling.

Door een chronische ziekte, een scheiding, een verhuizing én een ondernemende tweeling is ze een beetje uitgeput geraakt en is het nodig dat ze weer wat kan opladen. Het gezin heeft in de buurt nog weinig contacten kunnen opbouwen met gelijkgestemden, maar zou dat wel graag willen. Duurzaamheid, openheid en samen, zijn woorden die bij dit gezin passen. De moeder denkt bewust na over haar opvoedingsstijl en is fan van How2Talk2Kids.

De tweeling van net 2 jaar doet het goed, levenslustige peuters met veel pit! Het meisje geniet van lekker eten, springen en spelletjes maar is wel wat gevoelig. Haar broertje is helemaal dol op lezen en dieren en kan daar fijn mee spelen.

(meer…)

Met welk gezin mogen wij leuke dingen gaan doen?

Voor deze schattige kinderen met een lieve moeder zijn we op zoek naar een steungezin. De moeder kwam al meer dan 15 jaar geleden vanuit een Afrikaans land in Nederland wonen. Inmiddels heeft ze 2 kleine kinderen en werkt daarnaast hard om goed voor haar gezin te zorgen.

Doordat ze regelmatig van woonplaats is veranderd, is het tot nu toe niet gelukt om een netwerk op te bouwen voor haarzelf en de kinderen. Ook weet ze nog niet zo goed, wat ze kan ondernemen met 2 kleine kinderen.

Haar dochter van 2,5 jaar oud, kan heerlijk spelen en is een lief en rustig meisje. En het kleine jongetje van bijna 1 jaar kruipt lekker rond en oogt ook heel tevreden. Het zal niet lang meer duren of hij gaat ook rondlopen en op verkenning uit.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor moeder met jongens

Voor een rustig, liefdevol gezin in de Frederik Hendrikbuurt zijn wij op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een moeder te ondersteunen met haar 2 jongens (1 en 6 jaar). De vader is aan het werk en heeft een drukke baan.

De moeder heeft een zwaar jaar achter de rug gehad en zou het fijn vinden om te kunnen sparren over de opvoeding. Samen een kopje koffie drinken of afspreken zodat de kinderen samen kunnen spelen. De moeder heeft soms afspraken waar zij naar toe moet en zou het fijn vinden als ze mag vragen of haar kinderen dan even bij het steungezin mogen zijn.

Ben jij of ken jij een leuk, vrolijk gezellig steungezin die dit zou willen doen? Meld je dan aan op buurtgezinnen.nl

(meer…)

Welk gezin geeft dit meisje (11 jaar) gezelligheid? (Amsterdam Noord)

Dit meisje, met een bijzondere mix van culturen in haar bloed, wil graag wat meer contacten met leeftijdsgenootjes. Nu is ze veel alleen met haar moeder en daar maakt haar moeder zich wel zorgen over. De moeder heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad en daardoor kon ze er niet altijd helemaal voor haar dochter zijn. Ze wil graag dat haar kind ook de zonnige kant van het leven ziet, gelukkig is en contacten heeft met andere gezinnen.

Dit lieve meisje houdt ervan om creatief bezig te zijn. Maar ook lekker chillen op de bank met haar telefoon, hoort er natuurlijk helemaal bij. Toch zou ze het liefst vaker buiten spelen. Ze schuwt geen vieze handen en in bomen klimmen, trekt haar wel. Ze houdt van Hollandse openheid, zoals ze dat zelf zegt. Samen leuke dingen doen, is wat ze graag zou willen.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor vrolijk meisje van bijna 7

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van bijna 7, dat woont in een levendig gezin met drie kinderen in de basisschool leeftijd, een steungezin. De gezinssituatie is zo dat moeder, na een complexe scheiding,  de volledige zorg heeft voor de kinderen. De moeder zou graag eens in de twee weken in het weekend ontlast wil worden.

Het gaat om de jongste dochter, een vrolijk meisje van bijna 7 jaar. Ze is slim actief en gezellig, luistert goed en heeft goede manieren. Ze is makkelijk in de omgang, vindt veel dingen leuk.

Het liefst gaat zij naar een gezin waar een meisje is van haar eigen leeftijd. Andere kinderen geen bezwaar, ze past zich makkelijk aan.

(meer…)

Waar is deze leuke jongen van 10 jaar welkom? (Amsterdam Noord)

Al 10 jaar is deze moeder chronisch ziek en besteed ze het beetje energie dat ze heeft, aan haar twee prachtige zoons. Ze heeft alles voor hen over en cijfert zichzelf weg voor hen. Maar ze beseft ook dat het eigenlijk te zwaar voor haar is. Af en toe even rust, is wat deze moeder graag wil. Ze gunt haar kinderen een groter netwerk, aangezien hun familie in Oost-Europa woont. Met vader is er moeizaam contact vanwege zijn agressie tegenover de moeder in het verleden.

Naast het vrolijke jongetje van 3,5 jaar, groeit een 10 jarige jongen op, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Hij heeft al veel meegemaakt en dat maakt dat hij niet zorgeloos opgroeit. Hij heeft hiervoor hulp, maar mist een sociaal netwerk waar hij lekker kind kan zijn. Buitenspelen doet hij veel en erg graag. Hij kan zich heerlijk vermaken met voetballen, maar ook andere dingen buiten, vindt hij leuk. Als hij binnen zit, speelt hij graag op zijn PlayStation of kijkt televisie.

(meer…)

Gezocht: vriendinnetje voor meisje van bijna 10 (Amsterdam-Zuid)

Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid is op zoek naar een steungezin voor een meisje van bijna 10 die op zoek is naar een vriendinnetje.

Het gaat om een alleenstaande moeder met een Italiaanse achtergrond en haar dochtertje van 9 (bijna 10), zij zit in groep 6. De moeder en dochter wonen al langer in Nederland. Het meisje heeft sporadisch contact met haar vader.

De moeder heeft chronische darmproblemen en is daardoor vaak moe. Dit is zwaar voor hen allebei. De moeder moet regelmatig naar het ziekenhuis. Het meisje is regelmatig op zich zelf aangewezen. Er is steun vanuit de hulpverlening (Ouder- en Kind team).

De moeder en dochter hebben het goed samen, maar het ontbreekt hen aan een ondersteunend netwerk, de familie woont in Italië. Het meisje heeft weinig vriendinnetjes. Ze houdt van tekenen en opmaken en ook van buiten spelen. Zij spreekt vloeiend Italiaans en Nederlands en ook in het Engels kan zij zich goed verstaanbaar maken.

(meer…)

Welk steungezin heeft tijd om naar zwemles te gaan met meisje van 7 (Noord-Vogelbuurt)

Voor deze alleenstaande moeder van drie kinderen is het dagelijks leven behoorlijk pittig. De leeftijden van de kinderen zijn divers en de opvoeding van met name de jongste twee vraagt veel van de moeder. Dat ze met z’n vieren in een heel klein huis wonen maakt het allemaal niet makkelijker…

Hoewel de dochters leuke buurtgenootjes hebben om lekker mee buiten te spelen, heeft het gezin geen familie of netwerk om op terug te vallen. De moeder is – inmiddels alweer lang geleden – gevlucht vanuit Afrika en haar familie verblijft niet in Nederland.

Voor het middelste meisje zoeken we een fijn steungezin in de buurt.

(meer…)

Gezocht: Stoer gezin voor stoere moeder en peuter (Amsterdam Oost)

Als je alleen voor je peuter zorgt, is je wereldje soms klein. Voor een jonge moeder met een zoontje van 1,5 zoeken we een steungezin in Amsterdam. De moeder woont in Amsterdam Oost.

De moeder wil de wereld van haar zoontje ietsje groter te maken. Wij zoeken daarom een gezellig gezin waar hij een paar uurtjes per week mee kan draaien. Een plek waar hij veilig is en zichzelf kan ontwikkelen, waar hij lekker kan spelen. Op die momenten heeft de moeder dan even tijd voor zichzelf.

Deze peuter is volop in ontwikkeling en op ontdekkingsreis. Hij vindt het fijn om te spelen. De moeder zou het leuk vinden als er in het gezin één of meerdere jongens zijn. Ook een vaderfiguur zou fijn zijn voor deze peuter. De moeder zou het gezellig vinden als zij zelf ook eens raad kan vragen in het gezin, over de opvoeding bijvoorbeeld.

(meer…)

Gezocht: gezellige speelplek voor meisje van 4 (Noord/Banne Buiksloot)

Een nog jonge vader staat alleen voor de taak om 3 kleine kinderen op te voeden. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en het is voor hem moeilijk alles goed op de rit te krijgen. Hij doet heel erg zijn best maar hij merkt dat het oudste meisje van bijna 5 jaar, van hem meer energie vraagt dan dat hij op dit moment heeft.

Dit prachtige, leuke meisje heeft best een stevige wil en maar kan ook heerlijk spelen. We zoeken voor haar een speelplek met wat extra aandacht, zodat de vader dan even tijd heeft voor het huishouden en zijn twee andere kinderen.

Dit meisje houdt van creatief bezig zijn met tekenen, vingerverf maar ook dansen vindt ze heerlijk. Ze houdt alles goed in de gaten, stelt zich zelfstandig op maar heeft daarbij wel wat structuur en duidelijkheid nodig.

(meer…)

Chill- en huiswerkplek gezocht (Tuindorp-Oostzaan)

We zijn op zoek naar een gezellige plek voor een tiener van 14 jaar. Deze rustige, sportieve jongen is heel slim en woont nog niet zo lang met zijn moeder in Noord. Hij houdt van (wedstrijd)zwemmen, waterpolo en klimmen!

Hoewel ze het samen goed hebben en er geen grote problemen zijn, maakt moeder zich soms wat zorgen over het feit dat hij alleen is. Met name als het gaat om de avonden dat zij aan het werk is, want dan is haar zoon alleen thuis. Dat is niet zo gezellig voor hem en omdat gamen zoveel leuker is dan huiswerk maken, lijdt dit er soms wat onder. Het gezin heeft nog weinig sociale contacten waar ze echt een structureel beroep op kunnen doen.

(meer…)

Energiek duo wil graag met je spelen! (Nieuwendam)

Voor een broer en zus van 8 en 6 jaar oud zijn we op zoek naar een steungezin. Deze stoere jongen weet heel goed wat hij wil en heeft fysieke bewegingsvrijheid nodig. Hij is erg vindingrijk en verdient al een aardig zakcentje met zijn gevoel voor handel! Hij houdt van voetballen en kickboksen, maar kan ook lekker bezig zijn met creatieve activiteiten. Zijn zusje houdt alles goed in de gaten vanaf haar speelplek en heeft veel fantasie. Het liefst is ze een prinses of maakt ze zich op, maar kan ook heerlijk hutten bouwen of met de lego spelen.

Hun moeder zit in een pittige tijd na een scheiding, maar heeft daarnaast ook veel zorg voor haar zieke moeder. Het gezin woont tijdelijk heel klein en daarom zou het fijn zijn als er wat meer buiten gespeeld kan worden door de kinderen. De moeder heeft dan even tijd om naar afspraken te gaan en te werken aan een goede toekomst voor haar en haar kinderen.

(meer…)

Gezocht: Toffe maatjes voor broertjes (Amsterdam Oost/ Amsteldorp)

Voor een jonge moeder uit Eritrea met twee zoontjes zoeken we een steungezin in de buurt. De moeder woont nu bijna 3 jaar in Amsterdam, maar heeft nog niet zo veel contacten. Ze is veel bezig met de jongens (de oudste is 3 jaar en de jongste is 10 maanden) en daarnaast met inburgeren.

Als de moeder naar school gaat, gaan de jongens naar het kinderdagverblijf, dat vinden ze hartstikke leuk. Ze zouden graag nog wat meer willen spelen met andere kinderen. De moeder heeft dan even haar handen vrij om iets voor zichzelf te doen.

De jongens zijn vrolijk en onderzoekend. De oudste praat nog bijna niet, het is dus fijn als het steungezin boekjes met hem wil lezen en gezellig wil babbelen met hem. Hij vindt het ook leuk om met de auto’s te spelen en te tekenen. De jongste brabbelt en is volop op ontdekkingsreis. De jongens zouden het ook top vinden om lekker buiten te spelen en de buurt te verkennen.

(meer…)

Tips in Amsterdam

Voor vragen over zorg, welzijn, aangepast vervoer, zelfstandig wonen, aanpassingen in huis,  urgentieverklaring, kwijtschelding, geldproblemen en minimaregeling kunt u terecht bij het Sociaal Loket van Stadsdeel Zuid,
President Kennedylaan 923,
tel. 020 – 255 2916.
Medewerkers van het Sociaal Loket wijzen u de weg naar gespecialiseerde instanties, die u verder kunnen helpen.

Meer info: website

Opvang, opvoeden en taalontwikkeling

Ouder- en Kindteams:opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling
Ouders en jongeren, die zich afvragen: hoe pak ik dat nou aan? Waar vind ik goede informatie? Moet ik mij zorgen maken? De ouder- en kindteams denken met je mee, geven tips en kijken samen met je wat er nog meer nodig is, zodat je de juiste hulp of ondersteuning krijgt.

In Amsterdam Zuid zijn teams gevestigd in Buitenveldert/Zuidas en De Pijp/Rivierenbuurt.

Meer info: website

Combiwel voor kinderen is een maatschappelijke kinderopvang organisatie met persoonlijke aandacht voor ouders en de ontwikkeling van kinderen. Combiwel voor kinderen beschikt over kinderdagverblijf, de peutercombi, de buitenschoolse opvang, de voorschool of de spelinloop.

tel: 020 – 57 71 133

Meer info: website

Voor een compleet overzicht van naschoolse activiteiten kun je terecht bij de website van Dynamo Amsterdam.
tel: 020 – 46 09 300;

Meer info: website
Kijk bij ‘activiteit’ en zoek dan op het ‘stadsdeel’.

In twee bibliotheekvestigingen in Zuid – De Pijp/Tolstraat en Buitenveldert/ Willem van Weldammelaan 5 – lezen medewerkers van de OBA elke week voor aan kinderen. De ontwikkeling van de woordenschat van een kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen.

Tolstraat 160, 1074 VM AMSTERDAM
Willem van Weldammelaan 5 , 1082 LT AMSTERDAM

Meer info: website

Welzijn

Bij PuurZuid kan elke inwoner van Amsterdam-Zuid vragen stellen over hulp en advies bij relatieproblemen, financiële zorgen, onderwijs, werk, opvoeding en gezondheid; maar ook om schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en sociaal juridische dienstverlening.

Meer info: website

Cliëntondersteuning voor mensen/kinderen met een langdurige beperking

MEE Amstel en Zaan biedt (cliënt)ondersteuning aan mensen met een lichamelijke en- of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een vorm van autisme. MEE geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. U kunt terecht bij een Wlz-cliëntondersteuner.

De ondersteuning, die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer info: website

Huizen van de wijk

Een Huis van de Wijk is dé plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt, volwassenen en kinderen, kunnen organiseren. Amsterdam Zuid heeft in totaal vijf Huizen van de Wijk.

Huis van de Wijk Lydia
Voor de bewoners van drie buurten: het Museumkwartier, de Willemsparkbuurt en de Apollobuurt (de postcodes 1071, 1075 en 1077).
Roelof Hartplein 2a, 1071 TT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Buitenveldert
Voor bewoners van Buitenveldert en de Zuidas.
A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk De Pijp
Voor bewoners van De Pijp
2e vd Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Olympus
Voor bewoners van de Hoofddorppleinbuurt en de Stadionbuurt.
Hygiëaplein 10, 1076 RT Amsterdam

Meer info: website

Huis van de Wijk Rivierenbuurt
Voor bewoners van de Rivierenbuurt
Rijnstraat 115, 1079 HA Amsterdam

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten