Amstelveen2019-10-03T10:48:53+01:00

Gestart: september 2018

Coördinator:
Nicole van der Spek

Bereikbaar via: 06-22847481 of nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator: Esther Karssing

Bereikbaar via: 06-55488221 of
esther@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Amstelveen

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Amstelveen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: steungezin (NL of ENG) voor een moeder uit Amstelveen Zuid

Wanted: support for a mother from Amstelveen South area

For a family, and especially for the mother (31 years old), we are looking for a warm support family to do fun things together with the children.

This mom is originally from the East of Europe and she is living in Amstelveen for a couple of years now. Besides her career in IT, she’s has a husband and a lovely son of almost 2 years. She understands the Dutch language, but she feels more comfortable to speak English.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor 2 enthousiaste voetballertjes

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Samen met hun moeder en een oudere broer (12) wonen de jongens (4 en 6) in Amstelveen. De moeder staat er alleen voor met 3 jongens en dat is pittig. Het gaat bij de jongens niet allemaal vanzelf, dus moet ze veel extra zaken voor ze regelen. Dat doet ze goed en met veel liefde. Maar alles bij elkaar is het te zwaar voor haar waardoor ze overbelast is. Daarom zoekt ze ondersteuning, een fijn gezin waar de jongste twee af en toe kunnen spelen. De oudste zoon woont vanwege zijn autisme ergens anders en komt om het weekend naar huis. De jongens zitten niet in Amstelveen op school, waardoor ze geen vriendjes in de buurt hebben.

De jongens zijn enthousiaste, bewegelijke mannetjes en fanatieke voetballertjes. Ze hebben veel energie, dus de moeder gaat graag en veel met ze naar buiten. Lekker ‘uitleven’ zegt ze dan. Samen een balletje trappen, op de fiets ergens naar toe of even spelen in de speeltuin.  Iedere zaterdag wordt er gevoetbald bij de voetbalclub. De middelste zoon gaat wekelijks naar drumles. De jongste gaat weer beginnen met zwemles, zodat ze samen kunnen gaan zwemmen.

(meer…)

Speelmaatje(s) gezocht voor jongetje van 5

Dit gezin heeft een bewogen jaar achter de rug, door problemen met de gezondheid van de oudste. Het was zwaar voor de ouders en hun 3 kleine kinderen. Gelukkig is nu de rust weer een beetje terug. Van daaruit voelen ze nu de behoefte aan een speelmaatje voor de oudste. Zijn broertje van 2 en zijn zusje van 1 zijn nog te jong om echt samen mee op te trekken.

Door gezondheidsproblemen heeft het jongetje een spraakachterstand opgelopen. Hij krijgt veel ondersteuning vanuit school en gaat mede daardoor goed vooruit. Een middag gewoon lekker samen spelen met een leeftijdsgenootje zou heel goed zijn voor zijn verdere herstel en spraakontwikkeling. Het is een lief, rustig en slim mannetje, een volhouder!

We zoeken een warm gezin waar hij op woensdagmiddag een paar uur met een of meerdere kinderen, iets ouder of jonger, samen kan optrekken.

(meer…)

Speelmaatje gezocht voor meisje van 1,5 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jonge moeder met een dochter van 18 maanden zijn we opzoek naar een steungezin. Vol liefde voedt deze jonge moeder haar dochtertje op en dat gaat heel goed. Nu de kleine meid beweeglijker wordt, ze loopt al lekker rond, gaan ze ook graag samen buiten spelen. Omdat ze nog niet lang in Amstelveen woont, deze moeder is een echte Amsterdamse, heeft ze nog geen contacten in de buurt. Het zou voor haar ontzettend fijn zijn om in contact te komen met een ander gezin met een jong kindje (of kinderen), zodat de kinderen af en toe samen kunnen spelen. Ook zou de moeder het fijn vinden om wat te  kunnen sparren over de opvoeding.

(meer…)

Wie helpt alleenstaande moeder met 2 kinderen (3 en 5)?

Dit gezin, bestaande uit een moeder, een dochter van bijna 5 en een zoontje van 3, zoekt ondersteuning. De moeder heeft een volle 5-daagse (werk)week door een voltijds opleiding, waarvoor ze ook stages loopt. Daarnaast staat ze er alleen voor als het gaat om de zorg voor de kinderen. De ouders zijn gescheiden en de vader woont zo ver weg dat de kinderen hem ongeveer een keer per maand een weekend zien. De moeder heeft geen contacten of een vangnet in de buurt die haar kunnen ondersteunen als ze hulp nodig heeft.

(meer…)

Gezocht (buiten) speelmaatje voor jongen van 12 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Samen met zijn ouders en broertje (1,5) woont hij al 3 jaar in Nederland. Hij spreek de Nederlandse taal goed en gaat lekker op school. Zijn ouders hebben veel zorgen rond de gezondheid van zijn gehandicapte broertje, wat ze veel energie kost. Mede omdat zijn vader rugklachten heeft, helpt hij thuis ook mee in de zorg voor zijn broertje. Hij is dol op zijn broertje, maar hij mist een eigen sociaal netwerk waar hij lekker kind kan zijn.

Hij is een rustige, vrolijke, slimme jongen van bijna 12 jaar. Buitenspelen doet hij graag, maar in de buurt heeft hij geen vrienden. Buiten kan hij kan zich heerlijk vermaken met voetballen, of ook andere activiteiten buiten. Thuis zit hij graag te gamen of tv te kijken en vindt hij het ook leuk om te dammen en te schaken.

Kortom, pas 12 jaar en al veel meegemaakt. Wij zoeken daarom een fijn gezin waar deze jongen gewoon kind kan zijn.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor gezin met 2 meisjes

Na een onrustige periode woont vader alleen met zijn 2 dochters van 10 en 7 jaar. Door de week is het aanpakken, omdat vader 5 dagen moet werken om alles financieel rond te krijgen. In de weekenden is het gezin graag buiten in de natuur. Ook houden ze van spelletjes spelen en muziek maken. Om het weekend gaan ze naar hun moeder, die wat verder weg woont.

Omdat het gezin geen familie nabij heeft en geen contacten in de buurt zoeken ze een gezin waar de meisjes, af en toe kunnen spelen. Een gezin waar ze, na deze onrustige periode, een stukje rust en geborgenheid kunnen vinden. De zusjes zijn twee vrolijke meiden. De oudste is een heerlijke kletskous, terwijl de jongste meer de kat uit de boom kijkt. Ze zijn beiden creatief, houden van muziek en piano spelen. Ook de Donald Duck ontbreekt niet in dit huishouden. Ze geven allebei de voorkeur aan een gezin met meisjes, om gezellig samen te kunnen spelen.

(meer…)

Wie help deze alleenstaande moeder met 2 dochters?

Dit gezin, bestaande uit een moeder en 2 dochters (5 en 2,5 jaar) zoekt ondersteuning. Al enige tijd staat zij er alleen voor. De vader is wel in beeld, maar hier kan zij niet op rekenen. Ze woont nog niet zo lang in Amstelveen en heeft geen vriendinnen in de buurt die haar kunnen helpen.

De zorg voor de 2 meisjes valt haar de laatste tijd zwaar. Bijvoorbeeld het halen en brengen van de oudste naar zwemles rond etenstijd is lastig te organiseren en vraagt veel energie. Omdat ze geen echte contacten heeft in de nabije omgeving mist ze andere moeders om eens te sparren over de opvoeding of de gang van zaken op school.

De oudste dochter, is een spontaan meisje die graag loopt te hollen en ook heerlijk met de barbies kan spelen. Zij gaat  met plezier naar school, maar wat extra voorlezen zou haar goed doen. Haar levendige karakter vraagt veel energie van haar moeder, wat zij niet altijd heeft.

Daarom zoeken wij een steungezin die wil helpen om wat meer lucht te brengen in dit gezin. Als de oudste ergens af en toe mag spelen, ergens waar ze lekker kan hollen maar ook wat rust kan vinden, kan de moeder zich opladen. Ook zou het fijn zijn als er wat ondersteuning kan zijn rond de zwemles, halen, brengen of de jongste juist even opvangen zodat ze niet mee hoeft.

(meer…)

Gezocht: liefdevolle steungezinnen voor 2 meisjes

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met twee dochters (van 9 en 2½ jaar oud) zijn we op zoek naar steungezinnen. Sinds kort woont dit gezin in Amstelveen, waar ze nog geen contacten hebben opgebouwd. De moeder en dochters hebben veel meegemaakt en zijn nu allemaal op zoek naar rust en aandacht.

Door alle belevenissen is de moeder overspannen geraakt en kan zij de steun van een ander goed gebruiken. Zij heeft ruimte nodig voor zichzelf om de afgelopen jaren te verwerken, zodat ze er weer volledig kan zijn voor haar meisjes. De relatie met haar dochters is goed, al kan door de omstandigheden de spanning tussen moeder en haar oudste dochter nog wel eens oplopen. Dat is niet fijn voor de sfeer in huis.

Buurtgezinnen zoekt liefdevolle gezinnen die deze moeder kunnen ondersteunen, zodat ze er niet meer helemaal alleen voor staat. Gezinnen die voor deze meisjes een plek hebben om een dagdeel in de week naar toe te gaan. Dan kan de moeder zelf even opladen.

(meer…)

Alleenstaande vader met dochter (8 jr) zoekt gezellig contact van gezin tot gezin

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De vader en dochter houden van gezelligheid en gaan graag op pad. Omdat hun sociale kring van ouders met kinderen beperkt is zoeken ze een gezin om samen leuke dingen te ondernemen, gezellig even te buurten of een keer samen te eten. Omdat de vader er alleen voor staat, zou hij het fijn vinden om ook wat te kunnen sparren over de opvoeding.

Het meisje van 7 jaar is een vrolijke meid, die heerlijk fantasierijk met haar poppen kan spelen. Zij houdt van zwemmen, lekker fietsen en is dol op toneel spelen.

(meer…)

Tips in Amstelveen

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten