Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Je bent getrouwd, hebt 3 prachtige dochters, een leuke baan…
Totdat een vreselijke ziekte het leven van je gezin op zijn kop zet.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Melick of directe omgeving. Hier woont een gezin dat bestaat uit een vader, moeder en drie dochters in de leeftijd van 14, 10 en 8 jaar. Helaas heeft de vader een ongeneeslijke ziekte en is hij voornamelijk thuis. De moeder werkt nog fulltime en de meiden gaan naar school.

De ouders zijn heel erg betrokken bij hun kinderen en doen er alles aan hun leven zo normaal mogelijk te laten verlopen. Helaas is de thuissituatie niet altijd even fijn of rustig.

Voor het middelste meisje van 10 jaar zoeken wij een steungezin, liefst in Melick of directe omgeving.  Het meisje zou het heel fijn vinden als ze zo nu en dan wat 1-op-1 aandacht krijgt, waardoor we bewust op zoek zijn naar een gezin zonder kinderen.

Het is een lief meisje wat heel erg kan genieten van wat extra aandacht. Ze vindt het heerlijk om samen met jou te knutselen, te bakken of spelletjes te doen. Maar ze kan zich ook prima zelf vermaken met bijvoorbeeld een tekening als jij naast haar iets voor jezelf zit te doen. Ze is heel gevoelig voor complimenten en wil een ander graag helpen.

Het meisje raakt met momenten wat snel overprikkelt en kan dan boos reageren. Hier heeft ze dan wat sturing bij nodig. De ouders van het meisje willen je heel graag uitleggen hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

De dagen dat we deze hulp zoeken zijn in overleg en kunnen flexibel gepland worden. We zijn wel op zoek naar een gezin dat dit voor de langere tijd aan wil gaan. Het gezin zal een moeilijke tijd te wachten staan en ouders zijn (naast hun al bestaande netwerk) op zoek naar een extra plekje waar dit meisje zich fijn voelt en eventueel ook een keer onverwacht naar toe kan als de thuissituatie hierom vraagt.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Melick of directe omgeving

  • Zonder thuiswonende kinderen.
  • Opa en oma’s of alleenstaanden worden ook uitgenodigd te reageren.
  • 1 dagdeel per week beschikbaar, dagen flexibel en in overleg.
  • De intentie hebben dit voor langere tijd aan te gaan in verband met de thuissituatie.

Denk je dat jouw gezin dit meisje een fijne plek kan bieden? Meld je dan aan als steungezin via onze website. Je mag ook contact opnemen met de coördinator van gemeente Roerdalen: mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl of 06-33838255.