Aalsmeer2019-05-09T14:18:24+01:00

 

Gestart: januari 2019

Coördinator: Esther Karssing

Bereikbaar via: 06-55488221 of
esther@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Aalsmeer

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Aalsmeer steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via esther@buurtgezinnen.nl.

Helaas hebben we op dit moment een tijdelijke aanmeldingen stop voor vraaggezinnen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: huiswerkbegeleiding voor twee Syrische jongens

Buurtgezinnen is op zoek naar een warm steungezin dat twee jongens van 10 en 12 jaar spelenderwijs wil helpen met het maken en begeleiden van huiswerk. Het gaat om een Syrisch eenoudergezin met 5 kinderen. Het gezin heeft in Syrië veel meegemaakt en woont sinds 2 1/2 jaar in Nederland. Mede omdat de vader er helaas niet meer is, heeft de moeder veel ballen hoog te houden. Ze doen hun best om te integreren in Nederland. Haar kinderen gaan inmiddels goed op school en spreken de Nederlandse taal verrassend vlot. Zelf is ze nu ook hard aan het werk om in te burgeren. Ze wil de taal leren en daarnaast wil ze graag leren fietsen.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor een gezin uit Aalsmeer

Buurtgezinnen in Aalsmeer zoekt voor een gezin met 2 jongens (11 en 7 jaar) een steungezin. Sinds het overlijden van haar echtgenoot dit jaar staat deze moeder er alleen voor. De kinderen missen hun vader en de moeder is de klap van het verlies aan het verwerken. Een proces wat tijd kost en waarmee zij haar kinderen niet wil belasten. De moeder probeert de draad weer op te pakken en is zelfs sinds een tijdje weer begonnen met werken.

De oudste kan uit school/BSO zelfstandig naar huis fietsen. Voor de jongste zijn wij op zoek naar iemand die hem vanuit BSO De Dolfijn in Aalsmeer Zuid kan ophalen op dinsdag en donderdag tussen 17.00 – 18.00 uur en hem tot 19.00 uur thuis kan opvangen, zodat moeder haar werkrooster kan volgen.

(meer…)

Wie wil deze energieke jonge moeder kennis laten maken met Aalsmeer?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze jonge vrouw van 25 met dochter van 1,5 is een paar jaar geleden voor de liefde hiernaartoe verhuisd. Ze heeft inmiddels een leuke baan gevonden en woont in een smaakvol huis in Aalsmeer Zuid. Ze vindt het echter best spannend om zelf overal op af te stappen en zou graag wat meer mensen leren kennen in Aalsmeer.

Buurtgezinnen is daarom op zoek naar iemand van 25 jaar of ouder die haar de leukste plekjes van Aalsmeer en Kudelstaart laat zien en die het leuk vindt om samen af en toe op pad te gaan.

Als je zelf kind(eren) hebt is dat fijn, maar reageer ook vooral als je dat niet hebt.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor een jongen van 6 uit Aalsmeer

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een 6-jarige jongen (bijna 7) uit Aalsmeer zijn wij op zoek naar een gezin waar hij een middag in de week zou kunnen spelen.

Hij komt uit een liefdevol gezin, waarbij de ouders heel betrokken zijn. Zijn moeder heeft gezondheidsproblemen en daarnaast slaapt zij vaak onrustig. Ze is hierdoor vaak erg moe. Zijn vader heeft een eigen bedrijf en is overdag veel van huis. De opvoeding komt overdag op de moeder neer, maar vanwege haar gezondheidsproblemen en het onrustige slapen is het erg pittig en lukt het haar soms nauwelijks.

Buurtgezinnen is daarom op zoek naar een rustige en stabiele plek in een steungezin, zodat de jongen uit school heerlijk kan spelen met andere kinderen als de moeder nog even wil rusten.

Wie wil deze leuke jongen een fijne plek bieden?

(meer…)

Wie leert deze jongen veilig naar school te fietsen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van elf jaar zijn we op zoek naar een (tijdelijk) steungezin dat hem kan leren veilig naar zijn school voor speciaal onderwijs te fietsen en verkeerssituaties goed in te schatten. De ouders van deze jongen komen hier niet vandaan en hebben geen familie en weinig contacten in de buurt. De vader kan vanwege gezondheidsredenen geen lange afstanden fietsen en de moeder kan zelf (nog) niet fietsen.

Kleine afstanden fietsen lukt hem al goed. Omdat hij vanaf volgend schooljaar niet meer met de taxibus wordt gebracht, moet hij zelfstandig van Aalsmeer naar een nabijgelegen dorp fietsen. Zijn ouders vinden dit nogal spannend en zijn daarom dringend op zoek naar iemand die ondersteuning biedt om de route naar school te oefenen en hem leert om verkeerssituaties goed in te schatten.

Voor deze jongen zijn wij op zoek naar iemand die het gezin tijdelijk uit de brand kan helpen, zodat de ouders de jongen met een veilig gevoel naar school kunnen laten gaan. Het zou helemaal mooi zijn als er iemand gevonden kan worden die de jongen tevens leert zelfstandig te reizen met de bus.

(meer…)

Willen jullie het verschil maken voor een meisje van 8 jaar?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Graag komt Buurtgezinnen in contact met gezinnen in de buurt van de Zwarteweg in Aalsmeer. Wij zoeken voor een meisje van 8 jaar leuke leeftijdgenoten (7-9 jaar) om af en toe eens mee te spelen.

Het gezin bestaat uit een alleenstaande moeder en met 3 kinderen. Het meisje vindt het spannend om contact te maken met andere kinderen. Ze is wat verlegen en kent weinig leeftijdsgenoten in de buurt. Ze zou graag eens wat vaker willen spelen of aanbellen bij andere gezinnen om zo haar netwerk in de buurt wat te vergroten.

Voor dit verlegen meisje van 8 jaar zijn wij op zoek naar een of steungezin dat met regelmaat dit meisje zou kunnen ontvangen, zodat dit meisje zelfverzekerder wordt en meer contact krijgt met buurtgenoten.

Dit meisje houdt van buitenpelen, tekenen en knutselen.

(meer…)

Wie helpt alleenstaande vader met vrolijke dochter van 5 jaar?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een nog jonge vader staat alleen voor de taak om zijn dochter op te voeden. Er is veel gebeurd in de afgelopen tijd en het is voor hem een hele klus om alles goed op de rit te krijgen. Dit lukt hem goed, mede dankzij de steun van familie, maar het is aanpoten. Zeker omdat de vader, naast de zorg voor zijn dochter, ook moet werken om financieel alles op de rit te krijgen.

Voor dit vrolijke, open meisje van 5 jaar zijn wij op zoek naar een veilige speelplek, zodat de vader met een gerust hart de zorg even over kan laten aan een warm en liefdevol steungezin om naar zijn werk kan gaan. Een gezin waar ze, na deze onrustige periode, een stukje rust en geborgenheid kan vinden.

Dit meisje houdt erg van buitenspelen, creatief bezig zijn met tekenen, knutselen en puzzelen.

(meer…)

 Tips in Aalsmeer

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Meer info: website