Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een broer en zus van 10 en 6 zijn we op zoek naar een liefdevol steungezin in de omgeving van Uithoorn. De jongen heeft een zachtaardig karakter en is een binnenvetter. Hij houdt van buiten spelen, gamen en Lego/Playmobil. Zijn zusje is een ‘meisje meisje’; zij wordt helemaal blij van poppen, make-up, kleuren en dieren.

Hun moeder is alleenstaand en werkt hard voor een fijne thuissituatie voor haar en haar kinderen. Echt knap hoe ze dat doet, want wat hebben ze veel meegemaakt in de afgelopen jaren!

Wat het ook zwaar maakt is dat de vader van de kinderen niet in beeld is en dat dit gezin geen familie of vrienden in de buurt heeft voor ondersteuning. Naast de full-time zorg voor de kinderen heeft de moeder ook een baan voor ruim 3 dagen in de week. Deze moeder doet écht wat ze kan en toch heeft ze het gevoel dat ze soms tekortschiet naar de kinderen en het niet volhoudt.

We willen natuurlijk dat ze het wél volhoudt! Daarom zijn we op zoek naar een steungezin, dat tijd en aandacht over heeft voor deze broer en zus.

Profiel steungezin:

Het liefst komen we in contact met een gezin (of ouder) dat:

  • deze kinderen één keer per week of twee weken een fijne plek wil geven
  • mogelijkheid heeft op bv. zondag of van zaterdagmiddag tot zondagmiddag of op een doordeweekse middag
  • zelf kinderen heeft in de leeftijd van 4-12

Zijn jullie een gezin waar deze kinderen af en toe welkom zijn? Neem dan contact op met de coördinator van De Ronde Venen en Uithoorn, Hanna ter Welle (06-31691720) of mail hanna@buurtgezinnen.nl.

Je kunt je ook direct aanmelden via onze website en dan neem ik contact op met jullie!