Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Velsen-Noord woont een meisje van 1,5 jaar waar Buurtgezinnen een liefdevol, behulpzaam steungezin voor zoekt. Uit onderzoek is gebleken dat de moeder sinds enige tijd kampt met MS. Wat een erg verdrietige diagnose is en haar energieniveau aantast. Wat bijzonder onprettig is met een dreumes, die klaar staat om de wereld te verkennen. Gelukkig hebben de moeder en de vader een enorm positieve mindset, voelen zich erg gelukkig met hun dochtertje én elkaar.

Recent is er ook de klap bovenop gekomen dat de vader, kort voor het Corona-virus uitbrak, door een neurologische aandoening ziek thuis is komen te zitten. Hij is in een rolstoel terechtgekomen. Door de uitbraak van het virus moet hij wachten om te revalideren. Er zijn helaas geen familieleden in de buurt en ook naaste buren zijn niet in staat dit jonge, onfortuinlijke gezin structureel te helpen.

Het pientere meisje ontwikkelt zich goed, ze kan spelletjes spelen en puzzeltjes oplossen die voor 2-jarigen zijn. Ze houdt van (samen) boekjes lezen, helpt graag mee met van alles en haar ouders omschrijven haar als ondernemend. En zijn bang dat ze sociale achterstanden opbouwt, als ze hun netwerk niet uitbreiden. Hoe fijn zou het zijn als we voor haar spoedig een leuk, lief, ondernemend Buurtgezin weten te vinden, dat haar helpt de wereld te ontdekken!

Profiel steungezin

Wij zoeken een betrokken, gezellig gezin in de buurt van Velsen-Noord, dat:

  • Het leuk vindt om een dag(deel) in de week (in overleg) het meisje op te vangen, zodat haar wereld wat groter wordt én haar ouders op adem kunnen komen.
  • Wellicht een kind heeft in de leeftijd van de dreumes om mee te spelen.
  • Grotere kinderen heeft, die met een dreumes omgaan leuk vinden. Deze gezinnen nodigen we ook uit om zeker te reageren.
  • Kan helpen om meer opvangmogelijkheden voor het meisje aan te bieden, waar haar bezorgde ouders op terug kunnen vallen.

Bijzonderheden:

  • Ook kinderloze stellen of ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren, als zij het leuk vinden om een dreumes op te vangen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.