Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijk en enthousiast meisje van 8 jaar steun. De moeder en dit meisje wonen samen, twee oudere dochters wonen niet meer thuis. Het gezin heeft de afgelopen periode veel meegemaakt, waardoor er veel op de schouders van de moeder en het meisje terecht is gekomen. Daarnaast is de moeder geopereerd, waardoor ze fysiek beperkt is. Ze kan daardoor niet veel activiteiten met haar dochter ondernemen.  Door de zware tijd die achter hen ligt hebben ze weinig vriendschappen kunnen opbouwen in hun omgeving.

De moeder omschrijft haar dochter als een vrolijk en actief meisje, dat heel graag speelt met andere kinderen en sociaal is. Het meisje heeft echter ook veel voor haar kiezen gehad, hierdoor zit haar hoofd soms vol.

De moeder gunt haar dochter een plek waar ze samen met andere kinderen kan spelen en een leuke tijd kan hebben. Daarnaast zou de moeder het fijn vinden om af en toe samen met het steungezin en haar dochter iets te ondernemen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Hendrik-Ido-Ambacht dat:

  • Een dagdeel in de week (in overleg) het meisje een ontspannen en gezellige tijd kan bieden.
  • Af en toe iets samen met de moeder en het meisje wil ondernemen.
  • Indien nodig het meisje kan ophalen en brengen, zolang de moeder zelf niet mag rijden t.g.v. een operatie.
  • Bij voorkeur een gezin dat een dochter heeft in de leeftijd van het meisje.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Simone Meijer, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, via simone@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-51448086.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.