Oss 2019-01-14T19:21:04+00:00

Gestart: oktober 2016

Coördinator:
Jolanda Klerks

Bereikbaar via: 06-22722853 of jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Oss

Interview

Steungezinnen gezocht

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een steungezin voor de onderstaande gezinnen. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook en Twitter is ook fijn.

Lief, actief gezin gezocht

Voor een jongetje van 7 jaar dat het heel fijn zou vinden bij een steungezin dat ervan houdt om erop uit te gaan. Hij vindt buiten spelen en bezig zijn namelijk heerlijk. En (grote) honden zijn wat hem betreft een goed gezelschap daarbij. Hij is daar dol op.

Maar als het weer wat minder is, vermaakt hij zich ook prima binnenshuis  met het kijken van vlogs en YouTube filmpjes.

De opvoeding en zorg voor het gezin (drie kinderen waarvan de oudste 8 jaar)  komt grotendeels op de schouders neer van een jonge, betrokken moeder. Voor wie het goed zou zijn als zij soms wat minder omhanden heeft.

Daarom zijn wij op zoek naar een fijne, warme plek waar deze jongen zo nu en dan terecht kan voor wat extra aandacht en liefde. De woensdag- of vrijdagmiddag zou daarvoor geschikt zijn. Het liefst een gezin met of jongere kinderen of juist oudere kinderen.  Een actieve opa en oma zou ook prima kunnen passen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vraaggezin om soms samen, gezellige dingen te ondernemen

Buurtgezinnen Oss zoekt een steungezin voor een gezin met 2 kinderen in de leeftijd van 5 en 3 jaar.

Deze moeder zou graag haar sociale netwerk uitgebreid zien. Het zou haar goed doen om af en toe met een ander gezin op te trekken. Een keertje samen naar een kinderboerderij of speeltuin te gaan,  wat opvoedingsperikelen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen over dagelijkse dingen.

Deze moeder is met regelmaat gedwongen om haar fysieke grenzen te overschrijden vanwege haar ziek zijn. Terwijl het voor de moeder echt beter zou zijn als zij soms toe zou geven aan de rust die haar lichaam vraagt. Dus, hoewel niet perse nodig, zou het daarnaast ook heel fijn zijn als het steungezin in geval van nood haar vangnet zou kunnen zijn. In periodes dat de moeder fit is wil de moeder dit andersom ook heel graag betekenen voor het steungezin.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een heerlijk jochie van een half jaar oud

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Welk gezin heeft tijd en zin om dit heerlijk tevreden jochie van een half jaar oud voor 1 a 2 dagdelen per week te vertroetelen?
Het gezin betreft een alleenstaande moeder met een vader in de buurt. De moeder is druk met werk en door bepaalde omstandigheden zou een steungezin erg welkom zijn.

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 14 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Bij welk steungezin zou dit meisje van 14 jaar één keer in de week mogen aansluiten om even haar verhaal te kunnen doen? Zaken die een 14-jarig meisje graag soms wil delen met iedereen behalve haar eigen ouders.

Het meisje is een gewone, lieve meid die eerst de kat wat uit de boom kijkt maar, als ze eenmaal iemand vertrouwt, vervolgens een gezellige kletser blijkt te zijn.

Aangezien dit meisje enig kind is, is er weinig afleiding voor ouders en kind als ze elkaar in de weg lijken te zitten. Daarom zou het fijn zijn als er een steungezin bereid zou zijn om dit meisje, voor slechts een paar uurtjes per week, te ontvangen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor jongen van 8 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit gezin bestaat uit een alleenstaande moeder met twee kinderen.  Voor de jongen van 8 jaar zoeken we een speelgezin aangezien hij weinig tot geen vriendjes in de buurt heeft. Op zijn school  (de Martinus van Beek-school) gaat het in principe goed. Maar ook vandaaruit zijn er weinig contacten die na school verder opgepakt kunnen worden. Waarschijnlijk omdat hij daar wat terughoudend in is (ietwat verlegen) en de achterstand die hij in zijn communicatie heeft opgelopen.

Eenmaal in een vertrouwde omgeving (zoals b.v thuis) praat en speelt deze lieve jongen volop.  Het zou fijn zijn als hij door een speelgezin zijn wereld wat groter kan maken.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor leuk meisje van zes jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze schat van een meid komt uit een liefdevol gezin met een alleenstaande moeder. Doordat haar broertjes een rugzakje hebben lijkt dit meisje af en toe wat ondergesneeuwd te worden. Het zou fijn zijn als er voor haar een speelgezin beschikbaar zou zijn. Op zich mogen er gerust meerdere kinderen zijn. Zijn jullie dat ontspannen, gezellige gezin?

Dit meisje speelt graag minecraft (computerspelletje), houd van knutselen, speeltuinen, zwemmen, lezen (+bezoek bibliotheek), dieren (kinderboerderij) en skaten.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor jongen van 11 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In het gezin waar deze nette jongen thuishoort is nogal het een en ander gebeurt in zijn omgeving.
Aangezien hij erg gevoelig is, gaat hem dat niet in de koude kleren zitten. Het zou daarom fijn voor hem zijn als hij zo nu en dan uit de sfeer van problemen en verdriet zou kunnen stappen. Deze jongen vindt heel veel leuk en zou daarom gemakkelijk kunnen passen in een ander gezin. Zijn hobby’s variëren van trampoline springen, playstation, hip-hop dansen, lego world,  film kijken tot diamond painting, tekenen, shoppen, inrichting en fotografie. Hij is netjes en houdt van dieren en is ook gek op kleine kinderen. Maar het allerfijnste zou toch zijn als hij een leeftijdsgenootje treft in het steungezin.  Zijn jullie dat gezin? Ik hoor het graag.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor jongetje van (bijna) zes jaar

Wie heeft er 1 x in de 14 dagen; tijd en ruimte in huis, hart en gezin , voor een jongetje van zes jaar? Deze jongen is héél erg gek op treintjes en kan daar uren zoet mee zijn. Maar hij kan ook gerust lekker bezig  zijn op een trampoline of genieten van fietsen. Daarnaast is hij dol op kleinere kinderen en is daar ook erg zorgzaam voor. Hij is graag met andere kinderen, heeft daar geen gelegenheid toe en zoekt daarom een speelgezin.

(meer…)

Steungezin gezocht voor alleenstaande moeder met kindje van 1,5 jaar oud

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze alleenstaande moeder zou graag eens haar handen vrij willen hebben. 24/7 zorgt zij voor haar zoontje van 1,5 jaar oud. Zij kan daarbij weinig tot geen gebruik maken van een stabiel sociaal netwerk. Welke steungezin zou met dit mannetje één keer in de week leuke dingen willen doen? Hij houdt van klimmen, klauteren, rennen, puzzelen, bouwen en gewoon lekker bezig zijn. Behalve een vrolijk knaapje is hij ook heel pienter en hij vindt het leuk om dingen te onderzoeken. Praten probeert hij al volop en dat gaat ‘m ook nog eens best goed af.

(meer…)

Steunouders gezocht voor kanjer van 21 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongedame die behulpzaam en onderhoudend is, een groot inlevingsvermogen heeft én gevoel voor humor zijn we op zoek naar warme en liefdevolle steunouders. Mensen met het hart op de juiste plek waar ze af en toe haar verhaal kan doen. Niks bijzonders en tegelijk soms zo nodig.

Deze jongedame die al veel heeft gezien en meegemaakt in haar jonge leven heeft haar leven aardig op de rit.  Een groep vrienden waarmee ze zich prima thuis voelt. En ook een opleiding; maatschappelijk werk en dienstverlening, die haar erg naar de zin is.  Momenteel heeft ze een kleine terugval waar bij tijd en wijle depressie mee gepaard gaat.

(meer…)

Tips in Oss

Financiële ondersteuning

Schoolgaande kinderen – in de greep van de armoede – kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen.
Bijvoorbeeld:

  • met een schoolkamp
  • met een excursie
  • een lidmaatschap van een sportclub
  • muziekles
  • creatieve cursus of kunstzinnige vorming

Ook schoolmaterialen, schoolboeken of een fiets om naar school te kunnen, wordt steeds vaker een probleem. Meedoen op school met andere leerlingen vergroot de horizon van kinderen; krijgen daardoor sociale contacten. Kinderen leren wat teamgeest is, leren zich handhaven in een groep, leren winnen én verliezen.

Leergeld wil voorkomen dat schoolgaande kinderen niet kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven op en rond de school. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting en dat is slecht voor de kinderen en slecht voor de samenleving. Leergeld biedt kansen aan kinderen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Meer info: website

Vragen over opvoeding

Met alle vragen over opvoeding kunnen ouders, opvoeders en beroepskrachten van kinderen en jongeren tussen de 0-23 jaar, terecht bij het Centrum Jeugd & Gezin in Oss. Van maandag tot en met vrijdag (9.00-17.00 uur) ben je van harte welkom! Je kunt zo binnen lopen en een afspraak maken is niet nodig! Maar je kunt ze ook bellen, mailen en via de website een vraag stellen. Het aanbod is gratis.

Meer info: website
of facebookpagina

Welzijn

Ons Welzijn is er voor mensen van alle leeftijden met een vraag of probleem die zij niet alleen kunnen oplossen. Samen zoeken naar een oplossing op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, welzijn en opvoeden en opgroeien. Maar ook met plannen om iets te leren of voor een ander of hun buurt te doen.

Meer info: website

Taal ontwikkeling bij jonge kinderen

LeesExpeditie is een programma dat op een leuke, leerzame manier ouders en kinderen het belang van lezen laat zien. Dit doen ze door vrijwilligers in te zetten die wekelijks thuis in het gezin gaan voorlezen.

LeesExpeditie is voor ouders met kinderen tot en met 12 jaar, waarvan de kinderen moeite hebben met taal. Hierbij gaat het om ouders die het lastig vinden om voor te lezen en dit wel willen leren.

Meer info: website

Activiteiten voor kinderen

Stichting Kidz-Taz ondersteunt kinderen tot 13 jaar die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen. Zij geven geen financiële bijdrage, maar organiseren een aantal leuke activiteiten door het jaar heen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten