Oss2019-01-14T19:21:04+01:00

Gestart: oktober 2016

Coördinator:
Jolanda Klerks

Bereikbaar via: 06-22722853 of jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Oss

Interview

Steungezinnen gezocht

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een steungezin voor de onderstaande gezinnen. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook en Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor een vrolijk jongetje van 4 jaar

Deze alleenstaande moeder zou graag ondersteuning willen. Zeker nu zij zwanger is van haar derde kindje. Niet in de laatste plaats omdat zij weinig tot geen gebruik kan maken van een stabiel sociaal netwerk. Daarnaast heeft zij een ziekte waardoor ze met regelmaat extra moe is. Het zou haar gezondheid ten goed komen als zij wat vaker rust zou kunnen nemen.

Welke steungezin zou met dit jongetje in het weekend leuke dingen willen doen? Hij houdt van klimmen, klauteren, rennen, puzzelen, bouwen, auto’s en gewoon lekker bezig zijn. Behalve een vrolijk knaapje is hij ook heel pienter en vindt hij het leuk om dingen te onderzoeken.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee jongens van 7 en 3 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Behalve een hele bescheiden, lieve moeder die de kar trekt thuis en een hardwerkende vader, heeft dit gezin 2 leuke, lieve jongens in de leeftijd van 7 en 3 jaar. De jongste heeft echter de pech dat hij met fysieke belemmeringen te maken heeft. En ongewild heeft dat een enorme weerslag op het welzijn van het gezin. De jongste heeft behalve bloedarmoede, waardoor hij vaak en snel moe is, ook heel vaak last van oorontstekingen. Het heeft er mede voor gezorgd dat hij, als gevolg van een tijdelijke doofheid, een taalontwikkelingsachterstand heeft opgelopen.

Je kan je voorstellen dat hij, door deze situaties, sneller prikkelbaar wordt en een groter beroep doet op zijn ouders (met name moeder) dan gebruikelijk en gewenst. En hoewel de moeder van deze jongens het enorm lastig vind om ondersteuning te vragen kunnen we stellen dat het zij (en haar man) het inmiddels broodnodig hebben. Hoewel ze de laatste is om het toe te geven ziet en zegt de hulpverlening dat ze doodop is. Tijd voor Buurtgezinnen!

(meer…)

Heel veel soorten helpende handjes gezocht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het betreft hier een gezin, met drie vrij jonge kinderen in de leeftijd van 8 (jongen), 6 (meisje) en 4 (jongen) jaar oud, waarvan de moeder ME (postvirale hersenziekte) heeft. De vader doet wat hij kan, naast zijn drukke (meer dan fulltime) baan, om het gezin mede draaiende te houden maar kan ook niet meer dan 24 uur in een dag stoppen.

Voor moeder wordt het steeds zwaarder. Met name de start van de dag levert steeds meer stress. En omdat vader om 06:00 al in de auto zit, kan deze daar helaas niet in ondersteunen. Haar eigen ouders doen ook veel maar worden een dagje ouder en zijn helaas niet meer zo fit. Het is echt hangen en wurgen geworden en daarom is hulp zeer gewenst.

De kinderen zijn gemakkelijk in de omgang, sociaal, houden van de natuur (zijn ook veel buiten), cultuur en muziek en zijn bovendien erg creatief.

(meer…)

Speel- en/of logeergezin gezocht voor een meisje van 2 jaar en haar baby-broertje

Buurtgezinnen Oss zoekt een steungezin dat met liefde en plezier een vrolijk, lief en leuk meisje van 2 jaar en een heerlijk baby’tje, één dagdeel in het weekend een fijn thuis zou kunnen bieden. Bij een goede klik tussen de gezinnen zou het mooi zijn als het ook een keer uitgebreid zou kunnen worden met een logeerpartijtje eens in de zoveel tijd.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor twee kinderen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een gezin die een alleenstaande overbelaste moeder, met twee kinderen in de leeftijd van 8 en 4 jaar, wil ondersteunen. De moeder zit in een moeizame scheiding en ervaart daar veel stress van. Het zou gaan om één dagdeel per week deze twee kinderen opvangen.

De oudste; een jongen van 8 jaar is een rustige jongen die van buitenspelen houdt  en van dieren (honden) maar vind het ook leuk om binnen te bouwen met lego, te puzzelen of te computeren.

Het meisje van 4 jaar;’ een leuke, spontane meid, houdt van dansen, bewegen, zingen (eigen liedjes) en is dol op verkleden, knutselen en tekenen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een jongen van 4

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit jongetje van bijna 4 jaar brengt plezier aan mensen die de moeite willen nemen om hem te leren kennen en 1 x per week, (op de woensdag) een hartverwarmend thuis willen bieden. Het is een gevoelig jongetje die, als hij zich veilig weet, erg van lachen houdt en graag meedoet met alledaagse dingen.

Hij is dol op auto’s en zaken die met ‘voelen’  te maken hebben zoals bijvoorbeeld klei, zand en scheerschuim.

Buurtgezinnen Oss zoekt een steungezin waar het dagritme betrekkelijk rustig en duidelijk is. Een steunopa en -oma zou bijvoorbeeld perfect zijn. Het jongetje kan zich ook goed zelf vermaken waardoor er daarnaast ook voldoende ruimte zal zijn om je eigen dingen te doen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor jongen van 7 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor dit gezin zijn wij op zoek naar een fijn, warm speelgezin voor de jongste telg van het gezin. De moeder is namelijk ernstig ziek en de vader werkt hard om het schip recht te houden. En hoewel hij een betrokken en zorgzame vader is, zijn er tegelijkertijd zorgen over de toekomst over hoe een en ander verder moet.

Het zou fijn zijn als deze 7-jarige lieverd, af en toe, buiten de familiekring om, ergens wat afleiding geboden zou kunnen worden. Een gezin waar hij lekker kan spelen en er even uit is.

Het betreft een (h)eerlijk enthousiast, lief joch met pretoogjes. Volgens oma is hij een echte grappenmaker. De jongen houdt van gamen, gezelschapsspelletjes, scouting, zwemmen en trampoline springen. Maar daarnaast maak je hem ook blij met bv. samen een boekje lezen.

Het kan toch bijna niet anders dan dat er ergens in Oss een speelgezin is waar hij, in het weekend, een paar uurtjes,  lekker mee kan draaien?  Zijn jullie dat gezin met een groot en warm hart?!

(meer…)

Gezin gezocht om mee te delen

Het betreft hier een aanvraag van een moeder die een dochter heeft met een lichte ontwikkelingsachterstand. Dat is ook de reden dat dit blije meisje van bijna 4 jaar naar een orthopedagogische dagbehandeling gaat. Daarbij zijn de berichten erg positief; het gaat goed op school en ook thuis,  en is er sprake van een flinke inhaalslag. Het meisje is lief en leergierig. Ze houdt van filmpjes, dansen en trampoline springen. De speeltuin is ook altijd een succes.

Wat de moeder betreft zijn er echter nog zorgen rondom het drukke gedrag van haar kind. Waarbij de licht verstandelijke beperking van de moeder haar ook wat onzeker maakt in deze.

(meer…)

Warm en stevig speelgezin gezocht

Wie heeft er ruimte in huis en hart om een band op te bouwen met een 12 jarige jongen en deze op te vangen voor een dagdeel in de week. Het zou de moeder de kans geven om op adem te komen en aan haar herstel te werken. Bovendien zou het voor de vraagmoeder, die een klein sociaal netwerk heeft, een enorme geruststelling zijn als ze voor haar zoon een veilige uitvalbasis heeft in noodgevallen.

De moeder en het kind hebben veel met elkaar meegemaakt. Hun band is dan ook hecht en close. Toch zou het voor beiden goed zijn als zij hun horizon wat zouden kunnen verbreden. Bovendien gunt de moeder haar zoon, die toch al wat prikkelgevoelig is, een min of meer gegarandeerd stressvrij dagdeel in de week.

Deze jongen is een zachtaardige, vrolijke jongen die het soms lastig vind zich te concentreren. Verder houdt hij van gamen en buiten spelen. De trampoline heeft daarbij zijn grootste interesse.

(meer…)

Tips in Oss

Financiële ondersteuning

Schoolgaande kinderen – in de greep van de armoede – kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen.
Bijvoorbeeld:

  • met een schoolkamp
  • met een excursie
  • een lidmaatschap van een sportclub
  • muziekles
  • creatieve cursus of kunstzinnige vorming

Ook schoolmaterialen, schoolboeken of een fiets om naar school te kunnen, wordt steeds vaker een probleem. Meedoen op school met andere leerlingen vergroot de horizon van kinderen; krijgen daardoor sociale contacten. Kinderen leren wat teamgeest is, leren zich handhaven in een groep, leren winnen én verliezen.

Leergeld wil voorkomen dat schoolgaande kinderen niet kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven op en rond de school. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting en dat is slecht voor de kinderen en slecht voor de samenleving. Leergeld biedt kansen aan kinderen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Meer info: website

Vragen over opvoeding

Met alle vragen over opvoeding kunnen ouders, opvoeders en beroepskrachten van kinderen en jongeren tussen de 0-23 jaar, terecht bij het Centrum Jeugd & Gezin in Oss. Van maandag tot en met vrijdag (9.00-17.00 uur) ben je van harte welkom! Je kunt zo binnen lopen en een afspraak maken is niet nodig! Maar je kunt ze ook bellen, mailen en via de website een vraag stellen. Het aanbod is gratis.

Meer info: website
of facebookpagina

Welzijn

Ons Welzijn is er voor mensen van alle leeftijden met een vraag of probleem die zij niet alleen kunnen oplossen. Samen zoeken naar een oplossing op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, welzijn en opvoeden en opgroeien. Maar ook met plannen om iets te leren of voor een ander of hun buurt te doen.

Meer info: website

Taal ontwikkeling bij jonge kinderen

LeesExpeditie is een programma dat op een leuke, leerzame manier ouders en kinderen het belang van lezen laat zien. Dit doen ze door vrijwilligers in te zetten die wekelijks thuis in het gezin gaan voorlezen.

LeesExpeditie is voor ouders met kinderen tot en met 12 jaar, waarvan de kinderen moeite hebben met taal. Hierbij gaat het om ouders die het lastig vinden om voor te lezen en dit wel willen leren.

Meer info: website

Activiteiten voor kinderen

Stichting Kidz-Taz ondersteunt kinderen tot 13 jaar die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen. Zij geven geen financiële bijdrage, maar organiseren een aantal leuke activiteiten door het jaar heen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten