Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“We hebben het op dit moment echt heel zwaar”, vertelt de moeder uit dit gezin. “En dan voel je des te meer dat je zo weinig mensen om je heen hebt aan wie je eens hulp kunt vragen.”

Voor dit liefdevolle, drukke gezin in Giessenlanden is Buurtgezinnen op zoek naar een oma en opa. Dit mogen ook een ‘tante en oom’ zijn.

Een plek waar de dochters (11 en 5 jaar) welkom zijn, om te spelen, om samen iets leuks te ondernemen, om te kletsen. En met mensen die betrokken willen worden bij het leven van de kinderen.

Omdat de dochters soms sterk op elkaar reageren, zou het fijn zijn als zij ook af en toe eens om de beurt mogen komen. Dan kunnen zij even individuele aandacht krijgen, zowel de dochter in het steungezin als de andere dochter, die dan thuis blijft.

Beide meisjes houden enorm van dieren. De oudste is een spontane, nogal chaotische meid, die erg behulpzaam is en van zingen en drummen houdt. Haar jongere zusje is heel creatief en kan zich goed vermaken met knutselen en tekenen.

Profiel steungezin

Voor deze meiden is Buurtgezinnen.nl in Giessenlanden op zoek naar:

  • leuke, betrokken oma/opa- of tante/oom-figuren;
  • liefst met dieren in of om het huis;
  • waar de kinderen samen -en ook los van elkaar- welkom zijn;
  • en die het leuk vinden om betrokken te worden bij het leven van de kinderen.

Kunnen jullie dit gezin ontlasten en mogen deze kinderen bij jullie horen? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Jacqueline neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.