Stel je voor; je bent 7 en woont samen met je moeder in Mijdrecht. Je gaat naar het SBO (speciaal basisonderwijs) en dat is niet in de buurt. Daardoor heb je geen vriendjes met wie je kunt afspreken. Ook je moeder heeft nauwelijks tijd voor sociale contacten, omdat ze mantelzorger is voor haar ouders. Daardoor ben je eigenlijk altijd samen. En dat vinden deze moeder en zoon allebei best lastig (en jammer)!

Daarom zoeken we een fijn steungezin voor dit gezin. Een steungezin wat een stevige basis, stabiliteit en structuur kan bieden. Een twee-ouder gezin waar het gezellig is en waar gelachen wordt. Een plek waar deze 7-jarige op woensdagmiddag of in het weekend af en toe een dagje mag zijn.

De jongen houdt erg van buiten spelen, met lego en duplo spelen, maar ook van een spelletje op de ‘Wii’ en ‘Xbox’ op z’n tijd.

Profiel steungezin:

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin:

  • Waar de jongen op woensdagmiddag of in het weekend een middag mag zijn (frequentie in overleg)
  • Voorkeur voor een twee-ouder gezin met kind(eren), liefst even oud of ouder dan 7
  • De moeder zou het fijn vinden om af en toe te sparren over dingen die ze lastig vindt in de opvoeding. Hoeft niet, mag wel!

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator voor De Ronde Venen: hanna@buurtgezinnen.nl of 06-31691720. Of meld je aan als steungezin via onze website.