Buurtgezinnen zoekt voor een meisje van 6 en een jongen van 10 een warm gezin waar deze broer en zus wekelijks welkom zijn om te komen spelen. Een gezellige plek waar ze zich op hun gemak kunnen voelen. Zij hebben in korte tijd veel meegemaakt door een scheiding en een verhuizing. Daardoor is er veel op het bordje van hun moeder komen te liggen. Zij heeft het nodig om weer een beetje op adem te komen. Na de vakantie gaat er voor haar een revalidatie traject starten vanuit haar werk. Zij zal daar ook energie en tijd voor nodig hebben. Het zou heel fijn zijn als ze weet dat haar kinderen zich dan goed vermaken bij een ander gezin.

De jongen van 10 is een lieverd die het echt nodig heeft om gezien en gehoord te worden. Even samen een spelletje doen vindt hij leuk. Ook is hij graag creatief bezig en houdt hij er wel van om technisch bezig te zijn (zoals een oude radio uit elkaar halen) en vindt hij het leuk om in de weer te zijn met spijkers en hout. Hij houdt van buiten spelen met zijn mountain bike of step en op de trampoline. Hij kan zichzelf prima vermaken, is een dierenvriend en gek op zijn eigen hond.

Zijn zus van 6 houdt ook erg van honden en paarden. Ze zit graag lekker rustig te tekenen en kan goed zelf spelen. Wat actiever bezig zijn op de trampoline of met het springtouw vindt ze ook leuk. Evenals zwemmen en dansen. Ze is meestal wel in voor een spelletje als kaarten of memory.

We zoeken een rustig gezin waar mogelijk een jongen of meisje van ongeveer dezelfde leeftijd is, maar dat hoeft niet. Het belangrijkste is dat de kinderen zich prettig voelen en tot rust komen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de omgeving van Wamel dat:

  • Een middag in de week (in overleg) de kinderen na schooltijd wil opvangen, zodat de moeder tijd heeft voor haar revalidatie traject.
  • Indien nodig de kinderen ook op een ander moment een keer kan opvangen.

Bijzonderheden:

  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren!

Interesse of vragen:

Neem contact op met de coördinator Buurtgezinnen Selma van Zeeland Selma@buurtgezinnen.nl of bel/app  06-46591683. Je kunt je ook direct aanmelden.