Voor een alleenstaande moeder met een zoon van acht, die klein behuisd zijn, zoeken we een warm en stabiel steungezin. De moeder werkt, zorgt voor haar zoon en probeert daarnaast een betere toekomst op te bouwen. Omdat het spelen met leeftijdsgenootjes lastig voor hem is, is hij na school samen met zijn moeder. Ze gunt hem een plek waar hij wat extra aandacht krijgt. Voor haar zelf is het fijn om een middag aan haar toekomstplannen te besteden.

Hij is vrolijk, energiek, onzeker, lief, zorgzaam, een gezellige kletser en vindt het lastig zich lang te concentreren. Hij vindt heel veel dingen leuk. Een wandeling in het bos, naar een (kinder)museum gaan, een potje te dammen, met autootjes spelen, bouwen met Lego/Kapla, een balletje trappen, lekker eten, spelletjes doen, tekenen en knutselen. Hij vindt het prettig als de regels duidelijk zijn, maar kan zich weer goed aanpassen als gemaakte plannen soms anders verlopen. In welk gezin is deze lieve jongen welkom?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin

  • waar deze jongen om de twee weken op woensdagmiddag welkom is
  • dat deze jongen wat extra aandacht wil geven
  • dat het leuk vindt om af en toe iets met hem te ondernemen

Bijzonderheden:

  • zowel gezinnen met kinderen (liefst wat ouder of wat jonger) als zonder kinderen zijn van harte welkom om te reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Margret van Paassen 06-20959015, margret@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.