Voor een zwangere moeder met twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar in Dreumel, zijn we op zoek naar een steungezin om af en toe bij te springen. Op dinsdag of donderdag moet de moeder af en toe voor controle en behandeling naar het ziekenhuis. Het zou fijn zijn als haar twee kinderen na peuterspeelzaal en schooltijd kunnen komen spelen totdat de moeder weer terug is. Zij moet heen en weer naar Leiden dus dat is een flinke reis. In de loop van de middag is zij weer thuis.

Het gezin komt uit Syrië en de moeder spreekt een beetje Nederlands. De kinderen verstaan Nederlands maar spreken het zelf nog niet zo goed. Wel kunnen zij zich redelijk goed duidelijk maken. Het zijn enthousiaste kinderen die het leuk vinden om van alles te laten zien en op hun manier te vertellen. De jongen van 5 speelt heel graag met auto’s en vindt t.v. en tablet ook erg leuk. Het meisje van 3 speelt met van alles. Samen kunnen de kinderen wel druk zijn. Maar als ze een bezigheid en wat begeleiding hebben dan worden ze algauw rustiger. Als ze apart van elkaar opgevangen kunnen worden is dat ook een mogelijkheid.

Het zou heel fijn zijn als het steungezin na de bevalling nog speelgezin kan blijven voor de kinderen zodat de moeder ontlast wordt.

Profiel steungezin

Voor een zwangere moeder in Dreumel zoeken we een gezin:

  • waar één of twee jonge kinderen af en toe ‘s middags na peuterspeelzaal en school welkom zijn totdat hun moeder weer terug is. Meestal gaat dit om dinsdag of donderdag.
  • waar steunouders het meisje van peuterspeelzaal op kunnen halen. De jongen komt later naar huis met vervoer.
  • met steunouder(s) die het leuk vinden om de kinderen bezig te houden en te begeleiden bij het (samen)spelen
  • dat ook na de bevalling kan bijspringen door de kinderen of één kind op te vangen

Bijzonderheden:

  • bij voorkeur een gezin wat in Dreumel woont of in de directe omgeving (als er vervoer is dan maakt woonplek niet zoveel uit)
  • actieve opa’s en oma’s worden ook van harte uitgenodigd om te reageren. De opvang van één kind is mogelijk als twee teveel is.

Heb je interesse of ken je een opa/oma in je netwerk die je kan vragen, neem dan contact op met de coördinator in West Maas en Waal Selma van Zeeland Selma@buurtgezinnen.nl of bel 06-46591683.