Wormerland en Oostzaan2019-06-14T08:54:40+01:00

Gestart: januari 2019

Coördinator: Sharon Mantjes

Bereikbaar via: 06-14128375 of
sharon@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Wormerland en Oostzaan

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeenten Wormerland en Oostzaan steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via sharon@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin.
Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor meisje van 6 uit Wormer

Voor een lief een bescheiden meisje van 6 zoeken we een steungezin waar ze op zaterdag kan gaan spelen. Het gaat om een meisje dat houdt van buiten spelen, tikkertje, verstoppertje en schommelen. Ze kan zich ook heel goed binnen vermaken met lego of tekenen. Ze wil graag spelen met leeftijdsgenootjes of met meisjes die iets ouder zijn.

Haar alleenstaande moeder heeft veel meegemaakt de afgelopen periode. Het gezin leefde heel erg geïsoleerd, totdat de vader na een ziekbed afgelopen jaar is overleden. Plotseling staat deze moeder overal alleen voor. Omdat ze de Nederlandse taal nog niet zo goed spreekt, is dat heel moeilijk voor haar.

(meer…)

Liefdevol gezin gezocht voor 12-jarige jongen uit Oostzaan

Voor deze 12-jarige jongen zoeken we we een lief en warm gezin in de buurt. Hij kan goed leren, (volgend jaar gaat hij naar de HAVO), hij houdt erg van voetballen en hij leest graag. Hij is sociaal, past zich gemakkelijk aan en leert graag van anderen. Hij heeft wat negatieve ervaringen achter de rug i.v.m. zijn afkomst en cultuur en vind het best moeilijk om daar mee om te gaan.

We zijn op zoek naar een steungezin waar hij ongeveer 1 x in de week mag verblijven om te spelen of huiswerk te maken en waar hij eventueel een keertje mee kan eten.

(meer…)

Voor een ondeugend jochie van 7 jaar zoeken we een lief steungezin in Oostzaan

We zijn op zoek naar een steungezin in Oostzaan voor het jongetje van 7 jaar. Hij is echt de jongste van de vier kinderen van dit gezin. Dus een beetje ondeugend en ondernemend maar ook sociaal. Hij gaat elke week naar zwemles en vind het op school best leuk. Hij is gek op voetballen maar ook prima in staat om nieuwsgierigheid op te wekken voor interesses van anderen. We zoeken een gezin waar hij regelmatig (in overleg) na school even kan spelen en misschien ook wel een keertje mee kan eten.

(meer…)

Wie wil dit boefje van tien jaar leren om veilig naar school te fietsen?

“Ik ga na de zomervakantie naar een andere school en dan word ik nog maar een paar maanden opgehaald en thuisgebracht. Fietsen kan ik wel, maar alleen een beetje in de buurt. Ik ben heel snel afgeleid, ik weet de regels niet en alleen naar school fietsen is daarom veel te spannend voor mij.”

Deze actieve en tikje ondeugende jongen houdt erg van buiten spelen, gaat 3 x per week naar zwemles en zit op korfballen. Hij heeft erg veel vriendjes in de buurt.

Zijn ouders vinden het erg spannend om hem alleen te laten fietsen. Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steunouder/steun opa of oma die hem kan leren om veilig naar zijn school voor speciaal onderwijs te fietsen (en ook weer naar huis) en ook om verkeerssituaties goed in te leren schatten. De school waar hij naar toe gaan bevindt zich in Koog aan de Zaan.

(meer…)

Warm steungezin of opa en oma gezocht voor een jongen van 11

Voor een leuke jongen van 11 jaar, die veel structuur nodig heeft, zoeken we een lief steungezin of steungrootouders uit omgeving Wormerland/Oostzaan. Timmeren, knutselen en wielrennen zijn hobby’s van hem en hij zou het fijn vinden als hij 1 x per week één op één aandacht kan krijgen en gezellig kan blijven eten. Af en toe een zaterdag of een zondag zou ook fijn zijn.

Hij komt uit een liefdevol en vriendelijk gezin, waar de ouders heel betrokken zijn. Zijn ouders gaan even door een pittige periode en gunnen hem en zichzelf wat meer rust.

(meer…)

 Tips in Wormerland en Oostzaan

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!

Meer info: website