Buurtgezinnen komt dit keer graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt van Zeewijk, IJmuiden om gezelligheid en ondersteuning voor (een van 2) broertjes van 6 en 3 jaar te vinden. De moeder draagt alleen zorg voor de kinderen en heeft helaas geen familie in de buurt wonen. Zij heeft door overbelasting weinig contact met de naaste omgeving, tot nu toe. De moeder geeft ook aan het eerlijk gezegd zelf lastig te vinden om hulp te vragen. Terwijl het gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug uit de naaste omgeving écht kunnen gebruiken.

Dus… Ken jij een leuk gezin of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Neem contact met ons op! Wil je dit gezin leren kennen? Dan horen we het graag!

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, betrokken gezinnen in de buurt van Zeewijk (IJmuiden):

  • Bijvoorbeeld om deze moeder te helpen eens rustig naar een zwemles van de oudste te laten kijken, door haar jongste zoon gedurende die tijd even op te vangen?
  • Of kunnen jullie als (naaste) buren helpen met opvang voor andere afspraken, bijv. bij ziekte of plotselinge afspraken of op school?
  • Of gun je de moeder eindelijk eens wat tijd voor zichzelf en wil je daarmee helpen?
  • Of willen jullie als gezin juist eens samen iets gezelligs met deze moeder en haar zoons ondernemen?
  • Of kan je op afgesproken tijden een van de zoons of beiden opvangen (2 en 6 jaar).

Bijzonderheden:

  • De moeder gunt een andere moeder ook tijd voor zichzelf en zou bijvoorbeeld weleens op de kinderen van het steungezin willen passen, als ze willen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.