Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een alleenstaande moeder met een zoon (bijna 10) en dochter (8). De bezorgde moeder heeft bij de geboorte van haar dochter te horen gekregen dat haar kindje een zeldzame neurologische aandoening heeft. Wat betekent dat het meisje een (mentale & fysieke) ontwikkelingsachterstand heeft. Het opvoeden van de 2 kinderen geeft de moeder regelmatig grote zorgen, ook in de omgang met mensen, die onbekend zijn met de zeldzame aandoening van haar dochter. Ze wil zó graag begripvolle, belangstellende gezinnen ontmoeten in regio IJmond, die oprechte interesse hebben om elkaar te leren kennen.

Om de moeder te ontlasten is het erg helpend om begripvolle gezinnen in de buurt te leren kennen, om zorgen te kunnen delen. Of over opvoeding te kunnen praten en ervaringen daarin te delen. Het zou voor de jongen erg fijn zijn om leeftijdgenoten en/of geïnteresseerde familieleden in het steungezin te vinden om mee op te trekken. Bijvoorbeeld naar een indoor speeltuin te gaan of iets leuks te ondernemen en soms mee te gamen. Het meisje speelt graag met poppen en keukentjes en is spelenderwijs graag zorgzaam & behulpzaam. Ondanks de beperkingen passen de kinderen zich goed aan.

Profiel steungezin:

Wij zoeken liefdevolle en vooral belangstellende, oprechte gezinnen, die begrip kunnen tonen:

  • in de regio IJmond, in de buurt van Velsen-Noord
  • om deze moeder en haar kinderen (met beperkingen) te leren kennen en met hen op te trekken
  • met eventueel kinderen rondom de leeftijden van de 8 en 10-jarige zoon en dochter
  • en elkaar willen helpen, de moeder doet ook graag iets terug!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.