‘Ik heb een hele lieve opa, maar die woont heel ver weg. Hij doet echt zijn best hoor om met me af te spreken, maar dat lukt door omstandigheden niet altijd. Dat vind ik heel jammer. Toen vroeg ik mijn papa en mama of er niet een opa en oma in de buurt zijn die af en toe met mij willen spelen. Mijn mama heeft goed gezocht, maar kan ze nog niet vinden in Doorn of omgeving. Daarom heeft ze Buurtgezinnen gebeld. Hopelijk lukt het nu een opa en oma voor mij te vinden. Ik vind heel veel dingen leuk om te doen: spelletjes doen, in de zandbak of gewoon lekker buiten spelen. Verder houd ik van logeerpartijtjes, muziek, dansen en kindervoorstellingen. Ook ben ik een echte babbelkous, soms een beetje te veel vinden mijn papa en mama. Dus als ik af en toe bij jullie mag spelen of leuke dingen met jullie kan ondernemen, dan kunnen zij een beetje uitrusten 😉 Tot gauw! ’

Opa’s en oma’s zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of wonen te ver weg.

Daarom komen wij graag in contact met ouderen die het leuk vinden om de rol van opa en oma te vervullen. Voor dit meisje van 4 jaar bijvoorbeeld. Ze woont met haar ouders in Doorn.

Profiel steungezin

Wij zoeken een oma en/of opa in Doorn en omgeving:

  • in de leeftijd van 55-65 jaar zodat het meisje (en ouders) er voor langere tijd een band mee kan opbouwen;
  • die niet roken;
  • die mobiel zijn en het leuk vinden actief te zijn en eropuit te gaan;
  • die mij af en toe van school kunnen ophalen.

Lijkt het jullie leuk om de rol van grootouders te vervullen voor dit gezin in Doorn? Dan kunnen jullie je aanmelden als steungezin via onze website. Voor meer informatie kun je ook Mariska Cornelissen, coördinator Buurtgezinnen Utrechtse Heuvelrug, mailen (mariska@buurtgezinnen.nl) of bellen (06-46614788).
Jullie zijn meer dan welkom.