Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een warm steungezin dat een meisje van 14 jaar spelenderwijs wil helpen met de Nederlandse taal. Het gaat om een Syrisch gezin met 3 kinderen. Het gezin heeft in Syrië veel meegemaakt en woont sinds 2 jaar in Nederland. Ze doen hun best om zo goed mogelijk te integreren in Nederland, maar leven nog behoorlijk geïsoleerd. Behalve de mensen van vluchtelingenwerk en soms eens wat vrienden hebben ze geen contacten in de buurt. De moeder heeft gezondheidsklachten waardoor ze weinig activiteiten kan ondernemen met haar kinderen.

Het rustige lieve meisje van 14 jaar verstaat en begrijpt een beetje Nederlands, praten is nog moeilijk. Ze heeft weinig aansluiting met leeftijdsgenootjes en is veel thuis. Hierdoor voelt ze zich soms erg alleen en eenzaam. Ze houdt van tekenen, knutselen, katten aaien, samen koekjes bakken en wandelen en spelen in het park. Het meisje zou zich meer gezien en thuis voelen in Nederland als ze regelmatig in een Nederlands gezin met kinderen van haar leeftijd met leuke dingen mag meedoen.

Profiel steungezin

  • Een gezin met opgroeiende kinderen vanaf ongeveer 12 jaar.
  • Waar het meisje een paar uurtjes per week, bij voorkeur in het weekend welkom is.
  • Waar ze al doende en spelenderwijs de Nederlandse taal beter leert kennen en begrijpen.
  • Dit zou haar het gevoel geven dat ze erbij hoort en ertoe doet.
  • Katten zeer welkom, liever geen honden.

Bijzonderheden

  • Voor de moeder is het ook fijn als ze af en toe welkom is. Ze heeft geen mensen om op terug te vallen of om eens een praatje mee te maken.
  • De ouders vinden respect voor hun geloof belangrijk.

Zijn jullie zo’n lief gezin dat iets wil betekenen voor dit gezin?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.