Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor twee Syrisch jongetjes van 9 en 10 jaar oud. Zij wonen sinds een tijdje met hun ouders in Sint Odiliënberg. Daarvoor heeft het gezin een tijd in een asielzoekerscentrum gewoond. De jongens hebben al aardig wat voor de kiezen gehad.

Het is een erg liefdevol gezin dat gericht is op de toekomst. Ze doen hun uiterste best om zo veel mogelijk te integreren in Nederland en met name in het dorp. Ze praten goed Nederlands en de kinderen gaan naar school. De kinderen zijn sociaal en open en ze spelen graag buiten.

Om dit gezin zich nog meer thuis te laten voelen in Nederland, zijn we op zoek naar een Nederlands steungezin bij voorkeur uit Sint Odiliënberg zelf. Ze willen op deze manier de Nederlandse cultuur, normen en waarden nog meer eigen maken. En vooral de jongens de kans geven om zich optimaal te ontwikkelen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar:

  • Een liefdevol steungezin met kind/kinderen tussen 8 en 12 jaar
  • Bij voorkeur woonachtig in Sint Odiliënberg
  • Waar deze jongens wekelijks welkom zijn
  • En de ouders af en toe ook een kopje koffie mogen komen drinken en om hulp kunnen vragen als dat nodig is

Willen jullie iets betekenen voor dit gezin? Meld je dan aan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Roermond: Freke Spijkers 06-10076282 of mail naar freke@buurtgezinnen.nl.