Voor een 14-jarig meisje dat sinds kort (december 2019) in IJmuiden woont, zoeken we een behulpzaam steungezin. De vader van het meisje is enige tijd geleden overleden en sindsdien staat de moeder er alleen voor. Haar dochter heeft een verstandelijke beperking en deelt haar grote liefde voor paarden, ze hebben vroeger dagelijks gereden. Het meisje kan dus goed paardrijden en heel goed met haar lievelingsdieren over weg. Ideaal zou een gezin zijn, waar iemand van de gezinsleden deze voorliefde voor het edele dier deelt, maar het hoeft niet. Het meisje houdt ook van helpen met koken of andere gewone alledaagse dingen, waar ze dan gezellig aan mee mag doen.

De moeder wil voor haar beperkte opgroeiende dochter de wereld wat groter maken en graag prettige, begripvolle sociale contacten opdoen. De moeder heeft geen familie of vrienden in de buurt wonen om op terug te vallen en heeft ook weleens wat ruimte voor zichzelf nodig. We maken graag kennis met een steungezin waar het meisje na verloop van tijd ook eens in de maand mag logeren.

Profiel steungezin

Wij zoeken een hartelijk, vriendelijk gezin dat:

  • Begrijpt dat het meisje 14 jaar is én verstandelijk beperkt, al merk je dat niet snel aan haar
  • Begrip heeft voor de grote voorliefde voor paarden van het meisje
  • Er plezier aan beleeft dit meisje, in overleg met de moeder, op te vangen
  • De moeder kan ontlasten door eens in de maand het meisje een logeerplek te bieden

Bijzonderheden:

  • De moeder geeft aan dat er budget beschikbaar is voor onkosten e.d.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.