In Amsterdam Zuid zijn we op zoek naar een lief gezin, alleenstaande vrouw of een ouder echtpaar voor een vrolijke en nieuwsgierige baby van 6 maanden.

De moeder is alleenstaand, zij geniet van haar dochtertje, die staat altijd op nummer 1. Maar zij ervaart het als heel zwaar om alleen voor haar kindje te moeten zorgen, al haar activiteiten vinden plaats rondom haar dochtertje. De vader is helaas uit beeld. Rondom de zwangerschap is de relatie met haar familie verslechterd, waardoor ze daar nu weinig ondersteuning van kan krijgen.

Het meisje kijkt nieuwsgierig om zich heen, is heel sociaal en wil de wereld ontdekken. Ze vindt aandacht fijn, vindt het leuk om te spelen en ook om zo af en toe een tekenfilmpje te kijken.

Binnenkort kan het meisje waarschijnlijk wel twee dagen naar de kinderopvang. Maar het zou geweldig zijn als ze ook een middag in de week bij een ander gezin zou kunnen zijn. Uiteraard is de moeder daar de eerste tijd bij, maar op een gegeven moment kan de moeder op die manier ook een beetje ontlast worden en kan ze weer wat voor zich zelf ondernemen. Ze wil graag weer aan het werk, een beetje tot rust komen en ook het sporten mist ze heel erg.

Profiel steungezin

Wij zoeken in stadsdeel Zuid, bij voorkeur in de Stadionbuurt:

  • Een lief gezin, alleenstaande vrouw of een ouder echtpaar die gedurende een middag in de week, of in het weekend, het meisje willen opvangen.
  • Ervaring met baby’s heeft de voorkeur.

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.