Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een leuk steungezin in Hoornaar. Daar wonen namelijk dorpsgenoten die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

De vader maakt lange dagen voor zijn werk en komt erg moe thuis. Enkele weken geleden is bij hem een lichamelijke aandoening vastgesteld. Hoewel nog niet te voorspellen is wat dit voor de toekomst betekent, geeft dat op dit moment – los van de pijnklachten – ook veel stress. En dan zijn er natuurlijk nog de ziekenhuisbezoeken die erbij komen.

De moeder heeft door problemen in het verleden slechts een klein netwerk om op terug te vallen. Zij heeft een aantal vaste afspraken waar de kinderen niet mee naar toe kunnen. Het zou dus fijn zijn als de zoons (6 en 4 jaar oud) dan even een uurtje ergens terecht kunnen.

Bovendien komen deze ouders nauwelijks toe aan tijd voor zichzelf en elkaar. Eens per maand een avondje samen – terwijl de jongens gezellig kunnen logeren bij het steungezin – zou het leven een heleboel lichter kunnen maken!

De oudste van de twee is een lieve, wat onzekere jongen, die soms wat steun van jou als steunouder nodig heeft. Hij is erg behulpzaam, houdt van bouwen en speelt graag met andere kinderen.

Zijn broertje staat steviger in zijn schoenen. Als steunouder zul je hem af en toe eens moeten ‘dimmen’. Hij is creatief, houdt erg van knutselen en kletst gezellig!

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor dit gezin:

  • een leuk steungezin in Hoornaar (of één van de omliggende dorpen);
  • met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd;
  • waar de jongens eens per week mogen spelen;
  • die af en toe ook eens de jongens van school kunnen halen;
  • en waar zij eens per maand op zaterdag mogen komen logeren.

Willen jullie iets betekenen in het leven van dit gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Jacqueline neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.