Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Sinds een paar maanden is het gezin weer bij elkaar. Een heel aantal jaren leefden deze moeder en dochter nog in Iran. De vader was al wel in Nederland bezig om de verblijfsvergunning te regelen, de taal te leren en te werken.
Het is wennen voor hen om na 5 jaar het leven als gezin weer samen op te pakken. De moeder en dochter spreken Koerdisch en hebben maar een klein netwerk waarmee ze Nederlands kunnen oefenen. Hun dochtertje vindt de nieuwe situatie nog spannend en is thuis bang om alleen gelaten te worden.

Hun dochter gaat voor het eerst naar school en begrijpt al wel wat Nederlands. Ze vindt het daar leuk en maakt contact met andere kinderen. Dan lijkt ze geen moeite te hebben om haar ouders los te laten. Zelf de taal spreken, vindt ze nog lastig maar dat zal ze snel oppikken. Het naschrijven van woordjes vindt ze heel interessant. Daarnaast is het een creatief kind, wat houdt van kleuren, knutselen en tekenen. Ook muziek heeft haar interesse. Ze wil graag alles weten en stelt veel vragen! De onzekerheid omtrent haar nierfalen is voor deze ouders een dagelijkse zorg. Waarschijnlijk zal er in de toekomst een operatie nodig zijn.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin:

  • Een gezin waar Nederlands wordt gesproken;
  • waar dit meisje eerst samen met een ouder en later alleen welkom is;
  • waar ze samen met een meisje en evt. andere kinderen kan spelen en plezier kan hebben;
  • waar ze een dagdeel per week welkom is.

Denk je iets te kunnen betekenen voor dit gezin, dan kom ik graag met je kennismaken. Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar de coördinator gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.