Hoewel het bijna 2-jarige jongetje zonder hulp lopen nog wat spannend vindt, klimt hij behendig op de rolstoel van zijn moeder.

Buurtgezinnen is voor dit jochie op zoek naar een steungezin. Vanwege een progressieve spierziekte is de moeder niet in staat alle zorgtaken voor haar zoontje op zich te nemen. Zijn vader kampt inmiddels met een zware burn-out, waardoor deze taken ook hem echt te zwaar zijn geworden. De ouders zijn daardoor volledig afhankelijk van familie en vrienden die deze taken bij hun thuis overnemen. Voor de ontwikkeling van het jongetje én voor de rust van de ouders zou het fijn zijn als een steungezin het jochie één dag(deel) in de week wil opvangen.

Het jongetje is erg lief en zachtmoedig. Ondanks zijn eigen willetje is hij gemakkelijk te overtuigen als het even anders moet gaan. Hij is verzot op slakkenhuizen en zoekt ze graag in de tuin. Hij kan goed zelf spelen met bijvoorbeeld zijn boerderijdieren. Een boekje “lezen”, duplo, auto’s en tractoren vindt het ventje ook leuk. Hij slaapt nog tussen de middag.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • Het jongetje een dag(deel) in de week wil opvangen op dinsdag, donderdag of in het weekend
  • Hem wil ophalen en thuisbrengen; het gezin woont in de Gors

Bijzonderheden
Het jochie gaat na de zomervakantie naar een kinderdagverblijf in Weidevenne. Voor zijn moeder wordt het zeker in de wintermaanden lastig om hem met de rolstoel te brengen en halen. Gezinnen of anderen die alleen het vervoer voor de jongen op maandag, woensdag en vrijdag op zich willen nemen, worden ook van harte uitgenodigd te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.