Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een jongetje van 4 jaar en zijn moeder uit Zaandijk Rooswijk. Ze wonen nog niet zo lang in Zaandijk, waardoor ze nog weinig mensen kennen. En de meeste ouders weten, dat opvoeden best zwaar kan zijn, zeker als je niemand in de buurt hebt, waar je eens op terug kunt vallen.

Omdat deze moeder nog geen nieuwe contacten heeft opgebouwd, voelt ze zich ook wel eens eenzaam. De moeder en zoon hebben veel moeilijke dingen meegemaakt in hun leven, gelukkig ligt dat inmiddels achter hen. En hebben ze een nieuwe start gemaakt.

Om dit gezin verder te helpen zou het heel fijn zijn, als we een steungezin vinden (of wellicht een lieve oma) waar dit jongetje een middag in de week kan gaan spelen.

Het is een heel slim knulletje, hij spreekt bijvoorbeeld al goed Engels, is erg sociaal en komt graag kletsen. Verder houdt hij van auto’s, lego, Spiderman en spelen in de bouwhoek op school.

Zijn moeder ervaart de opvoeding als intensief. Omdat hij enigst kind is, vraagt hij veel aandacht van haar. We denken dat dat in een gezin met andere kinderen anders zal gaan, omdat hij dan speelkameraadjes heeft.

Vanwege zijn astma, mag hij niet naar een gezin met een hond of een (binnen)kat.

Waar is dit jongetje een middag in de week welkom?

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Liefdevol steungezin, zonder hond (vanwege allergie van dit jongetje)
  • Gezin in Zaandijk Rooswijk of nabije omgeving
  • Gezin waar lekker buiten gespeeld kan worden
  • Gezin dat er rekening mee wil houden dat hij alleen halal mag eten

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Irma op 06-1214 0374.