“Op zijn verjaardag deelt Jantje snoepjes uit aan zijn vijf vriendjes. Ieder vriendje krijgt drie snoepjes. Hoeveel snoepjes heeft Jantje in totaal uitgedeeld?”

Ik vond deze sommen vroeger superleuk om te doen. De jongen waar we nu een gezin voor zoeken is heel erg goed in rekenen, maar deze verhaaltjessommen zijn moeilijk omdat Nederlands niet zijn moedertaal is. Jammer genoeg dreigt hij nu vast te gaan lopen op school. En dat is natuurlijk super jammer voor zo’n slimme knul! Daarom zoeken we nu hulp van een Nederlands gezin die het leuk vindt om direct en indirect met taal bezig te zijn door gerichte oefeningen van de logopedie maar ook door spel.

Deze 7 jarige jongen houdt namelijk heel veel van buiten spelen, voetballen en spelletjes doen. Hij is erg sociaal en maakt makkelijk contact.

Profiel steungezin

We zoeken een gezin in Roermond:

  • waar deze jongen wekelijks een dagdeel na school terecht kan (zaterdag is ook een optie)
  • om een boost te krijgen in zijn taalontwikkeling en om spelenderwijs te leren
  • bij voorkeur met leeftijdsgenootjes tussen 5 en 10 jaar

Heb je interesse? Meld je dan aan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Roermond: Freke Spijkers 06-10076282 of mail naar freke@buurtgezinnen.nl.