Buurtgezinnen zoekt een steungezin dat wekelijks een veilige plek van aandacht en gezelligheid kan bieden voor een bijna 9-jarige jongen. Liefst in Leersum of Amerongen, zodat hij zelf op de fiets kan komen.

De vader en moeder wonen met hun twee zoons van bijna 9 en bijna 3 jaar in Leersum. Het gezin is zorgzaam, creatief en staat open in het leven. Ze houden van de natuur en gaan bewust om met hun leefomgeving. De oudste zoon vraagt op dit moment extra aandacht en de energie van zijn moeder is beperkt vanwege een chronische aandoening. De vader van het gezin werkt fulltime, waardoor de opvoeding van de kinderen doordeweeks neerkomt op de schouders van de moeder. Het is fijn als zij even ontlast wordt en op adem kan komen, zodat ze er daarna weer vol liefde en energie voor haar jongens kan zijn.

De oudste zoon zit op speciaal basisonderwijs in een ander dorp, waardoor hij niet veel vriendjes in de buurt heeft waar hij naartoe kan. Deze vrolijke, enthousiaste en lieve jongen vertelt zelf ook dat hij graag naar een gezin gaat waar hij even zijn verhaal kwijt kan, waar hij een eigen plekje heeft en zijn energie kwijt kan. Hij houdt van buitenspelen, dieren, gamen en van lekker kletsen of juist rustig een boek lezen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Leersum of Amerongen dat:

  • Een middag in de week (in overleg, doordeweeks/weekend) deze vrolijke (bijna) 9-jarige jongen een plekje wil bieden.
  • Kinderen in de leeftijd van deze jongen heeft of oudere kinderen

Bijzonderheden:

  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Eefje Becker, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via eefje@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-42154716

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.