Al snel na de geboorte van dit kleine jongetje, werd moeder heel erg ziek. De vooruitzichten zagen er niet goed uit en veel behandelingen volgden. Gelukkig gaat het nu beter met de moeder, al zijn de zorgen niet weg en blijft ze behandelingen nodig hebben. Vorig jaar meldde dit gezin zich al bij ons aan maar toen durfden ze het nog niet goed aan om hun kleine baby aan anderen toe te vertrouwen. Nu hun zoontje ook gewend is aan de kinderopvang, staan ze hier, ruim een half jaar later, wel voor open en zien ze de noodzaak om hun netwerk uit te breiden.

Beide ouders zijn niet geboren in Nederland en hebben Afrikaanse roots. De vader is veel aan het werk en zorgt goed voor zijn gezin. Meestal probeert hij mee te gaan naar het ziekenhuis en zorg te geven als de moeder ziek is, al is dit met wisselende diensten niet altijd makkelijk te organiseren.

De moeder spreekt goed de Nederlandse taal, ook al is ze hier nog maar 5 jaar. Ze was bezig met een MBO opleiding maar door haar ziekte, moest ze hiermee stoppen.

Gelukkig is hun zoontje gezond en vrolijk. Dit mannetje houdt van bewegen en gaat lekker op onderzoek uit. Hij maakt makkelijk contact met anderen en gaat graag naar buiten. Het zal niet lang meer duren voordat hij kan lopen…. Voor moeder is het optillen van haar zoontje niet altijd makkelijk, zeker niet nu hij groter wordt.

Profiel steungezin

Voor dit gezin is buurtgezinnen.nl op zoek naar een gezin:

  • Dat af en toe voor dit jongetje kan zorgen
  • Waar hij (samen met moeder) op donderdag welkom is
  • Met kinderen tussen de 0 en 4 jaar of iemand zonder kinderen

Bijzonderheden:

In de afgelopen maand is de kinderopvang verder uitgebreid. Alleen op donderdag is hij nu thuis met zijn moeder. Ongeveer 1x per 3 maanden wordt moeder na een speciale behandeling ziek. Opvang op die momenten zou fijn zijn, wanneer de vader moet werken en hij niet naar de opvang kan.

Denk je iets te kunnen betekenen voor dit gezin, dan gaan we kennismaken en bespreken we samen wat voor jullie wenselijk en mogelijk is. Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl. Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.