We zijn op zoek naar iemand die een vrolijk, alert jongetje van 6 jaar naar school kan brengen. Deze jongen woont, samen met zijn moeder, sinds een paar maanden in de Banne. Na een aantal moeilijke jaren bouwen ze nu hard aan een goede stabiele toekomst voor hen beiden.

Zijn moeder volgt daarom 3 dagen per week een intensieve behandeling, waar ze ’s ochtends op tijd aanwezig moet zijn, met het liefst zo min mogelijk stress. En dat is de reden waarom we deze hulpvraag uitzetten. Omdat het gezin aangewezen is op het Openbaar Vervoer lukt het vaak niet om beiden op tijd aanwezig te zijn. Een aanvraag voor leerlingenvervoer is helaas afgewezen en daarom is er bij Buurtgezinnen aangeklopt.

Voor beiden zou het heel fijn zijn, als er een stabiel, betrouwbaar iemand is waarop ze kunnen rekenen voor het vervoer naar de school in Tuindorp-Oostzaan. De school start om 8.45 uur, maar vanaf 8.35 uur zijn de deuren al geopend om naar binnen te kunnen.

Dit jongetje van 6 jaar, houdt erg van gezelligheid en heeft gevoel voor humor. Van spelletjes, fietsen, kleuren en knutselen geniet hij erg. Hij heeft te maken gehad met situaties van onveiligheid. Daarom is het voor hem extra belangrijk dat de personen die hij ontmoet betrouwbaar zijn. Als er rust en duidelijkheid wordt geboden, zal hij goed naar je luisteren en kan hij rustiger aan de schooldag beginnen.

Profiel steungezin

Wat zoeken we voor dit gezin?

  • Een vrouw of man die hem elke dag of tenminste maandag, dinsdag en donderdag naar school kan brengen;
  • Die de beschikking heeft over een eigen auto incl. bijbehorende verzekeringen;
  • Die rond half 9 vanaf de Banne naar de school in Tuindorp-Oostzaan kan rijden;
  • Die rustig en consequent met hem om kan gaan.

Opmerking:

  • Er is mogelijkheid tot het geven van een onkostenvergoeding.
  • Je wordt goed begeleid bij wat deze jongen nodig heeft en er kan de eerste keren iemand meereizen.

Denk je iets te kunnen betekenen voor deze jongen, dan komen we graag met je kennismaken. Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar gonda@buurtgezinnen.nl.  Coördinator Gonda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.