Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“Ik durf wel alleen te spelen bij iemand anders. Maar als mijn broertje liever bij mij blijft dan naar een ander gezin, gaan we samen. Als daar ook maar een meisje is”, zegt het meisje op de vraag hoe het steungezin moet zijn.

Voor deze twee kinderen (9 en 7 jaar)  is Buurtgezinnen op zoek naar een steungezin waar zij lekker kunnen spelen en de nodige aandacht krijgen. Vanwege zijn gezondheid kan de nu alleenstaande vader dit beide kinderen niet bieden. Drukte en lawaai worden hem snel te veel. Een zomervakantie thuis zonder mogelijkheid tot uitstapjes maakt de situatie nog zwaarder. Door de Corona is gezinshereniging voor onbekende tijd uitgesteld.

Het vrolijke meisje kletst er gezellig op los en vertelt graag waar ze van houdt: zwemmen, tv kijken, boekje lezen voor het slapen gaan, fietsen, trampoline springen en waterpretparken. “Oh ja en slijm”, voegt ze er lachend aan toe.

Haar broertje kijkt de kat graag uit de boom. Hij vindt het moeilijk om met teleurstellingen om te gaan. Net zoals zijn zusje houdt hij van buiten spelen, trampoline springen, fietsen en zwemmen. Thuis speelt hij graag met batman, superman, de telefoon van zijn vader en autootjes.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin in Purmerend dat:

  • De kinderen tijdens de vakantieweken minimaal drie weken 1 of 2 keer per week wil opvangen
  • Hen kan ophalen (Weidevenne) en weer thuisbrengen
  • Kinderen rond dezelfde leeftijd heeft om mee te spelen

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.