Wij zoeken voor jonge ouders uit Beverwijk stabiele, warme steunouders die hun zoon van bijna 2 en een zoontje van 4 maanden wil opvangen.

De ouders hebben het door diverse oorzaken, waar ouders niets aan kunnen doen, zwaar en willen graag dat hun kinderen met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. De inschrijving voor de peuterspeelzaal is gedaan.

De ouders beschikken nauwelijks over een netwerk van familie, vrienden of kennissen en het ouderschap is vers en nieuw.

De vader van de kinderen werkt, de moeder is fulltime thuis maar door haar chronische beperking is het energieniveau van deze jonge moeder regelmatig laag. Zij ontvangt begeleiding voor de opvoeding, maar ook voor zichzelf. De begeleiding voor de moeder ligt nu stil, omdat er geen opvang is voor de kinderen.

Een kinderdagverblijf is overwogen, maar dat kunnen de ouders niet bekostigen, ook niet met een toeslag.

Om op te laden en de opvoeding van de kinderen positief te blijven benaderen zoeken de ouders voor beide zonen een steungezin. De oudste is een vrolijk, blij mannetje dat nog net niet zelfstandig kan lopen, gek is op auto’s, vormenstoof en samen spelen. Hij heeft van 11.00 tot 13.30 nog een slaapje.

De jongste zoon ontwikkelt zich prima, slaapt, eet en drinkt goed.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin

  • Nabij Beverwijk of Heemskerk
  • Liefst ouders met eigen kinderen, die een stukje ouder zijn dan hun zonen
  • Die een maal per week beide kinderen een dag willen opvangen (van 10.30 uur - einde in overleg)
  • De dag is in overleg, ouders hebben geen voorkeur.

Bijzonderheden:

  • geen honden of katten i.v.m. allergie van de oudste zoon

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.