We zoeken voor dit meisje opnieuw een steungezin. Na een heel mooi jaar bij een gezin te zijn geweest, trokken zij zich door omstandigheden terug. Haar moeder wil graag dat ze opnieuw een fijne plek krijgt. Hoewel ze inmiddels wel weer wat contact met haar vader heeft, mist ze wel de gezelligheid van het zijn in een ander gezin. Thuis is ze meestal alleen met haar moeder en heeft ze niet veel aansluiting bij kinderen uit de buurt. Ook in haar klas heeft ze niet veel vriendinnen, hoewel ze zelf makkelijk contact legt. Ze stapt gerust op andere mensen af, ongeacht leeftijd of uiterlijk.

Het is een ‘echt’ meisje dat van veel dingen houdt: verven, spelen met klei, tekenen, maar ook optutten met make-up, dansen en zingen. En wat ze niet fijn vindt, is ook duidelijk: een hele drukke omgeving.

Vanaf haar 4e levensjaar heeft ze best wel moeilijke dingen meegemaakt. Dit heeft zijn weerslag gehad op haar jonge leventje. Ze maakt zich sneller zorgen of het wel goed gaat met de mensen om haar heen. Hiervoor wordt al begeleiding gegeven.

Haar moeder gaat door een moeilijke periode en is al langere tijd ziek thuis van haar werk. Binnenkort start ze met een nieuwe therapie, wat weer meer energie zal vragen, die ze eigenlijk niet meer over heeft. Doordat ze weinig reserves heeft, kan ze bijv. geen vriendinnetjes uitnodigen, hoewel ze graag haar huis daarvoor open zou stellen. Ze ziet dat haar dochter hier wel behoefte aan heeft. Deze moeder vindt het heel moeilijk om hulp te vragen maar zet deze stap wel in het belang van haar kind.

Profiel steungezin

Waar zijn we naar op zoek:

  • Een gezin met 1 of meerdere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Bij voorkeur met in ieder geval één meisje.
  • Een plek waar ze een middag per week of 2 zaterdagen per maand welkom is.
  • Het christelijk geloof is voor hen erg belangrijk; daarom zoeken we een christelijk gezin.
  • Een plek buiten Amsterdam of een ander stadsdeel is welkom, als het gaat om de zaterdag. Bij de optie op een doordeweekse dag uit school, is het handiger als het gezin wat dichterbij woont.

Lijkt het je leuk om dit meisje welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar de coördinator: gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact met je op voor een afspraak.