Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Al eerder zochten we voor dit vrolijke meisje een steungezin. Maar toen bleek de vader door verandering van werk, toch in staat te zijn om haar in de weekenden op te vangen. Helaas is dit van korte duur geweest en is dit regelmatige contact weer gestopt.

Dat zorgt ervoor dat ze nu weer veel alleen thuis is met haar moeder en dat is pittig voor deze moeder. Dit meisje wil graag aandacht en omdat moeder een burn-out heeft en intensieve therapie volgt, kan ze dit niet altijd bieden. Het meisje maakt makkelijk contact en stapt gerust op andere mensen af, ongeacht leeftijd of uiterlijk.

Het is een ‘echt’ meisje dat van veel dingen houdt: knutselen, spelletjes spelen, maar ook dansen en zingen. En wat ze niet fijn vindt, is ook duidelijk: een hele drukke omgeving.

Vanaf haar 4e levensjaar heeft ze best wel moeilijke dingen meegemaakt. Dit heeft zijn weerslag gehad op haar jonge leventje. Ze maakt zich sneller zorgen of het wel goed gaat met de mensen om haar heen. Hiervoor wordt al begeleiding gegeven.

Profiel steungezin

Waar zijn we naar op zoek:

  • Een gezin met 1 of meerdere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd of jongere kinderen.
  • Een plek waar ze 2 zaterdagen per maand welkom is.
  • Waar er respectvol omgegaan wordt met het christelijk geloof, dat voor hen belangrijk is.
  • Een plek buiten Amsterdam of een ander stadsdeel is ook welkom, mits het halen/brengen geen probleem is voor het steungezin.

Lijkt het je leuk om dit meisje welkom te heten in jouw gezin? Meld je dan aan als steungezin op de website of stuur een mailtje naar de coördinator gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact met je op voor een afspraak.