Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“Ik wil mijn haar net zo lang als Anna… van Frozen”, zegt het 6-jarige meisje op haar moeders schoot. Haar mooie krullen dansen vrolijk langs haar gezicht als ze er zelf om moet lachen.

Buurtgezinnen zoekt voor dit vrolijke en spontane meisje een steungezin waar ze tijdens de vakantie lekker kan spelen. Haar broertjes zijn nog erg jong. Bovendien heeft het middelste kindje vanwege zijn gezondheid een ontwikkelingsachterstand. De zorg hiervoor vergt veel tijd van de alleenstaande moeder, waardoor het meisje wat aandacht mist. Ze doet dapper haar best om haar moeder te helpen. De band is er niet minder om. Het meisje knuffelt graag met haar moeder en geniet volop van de schaarse momenten die ze even samen hebben. Het zou haar goed doen ook een plekje te hebben waar ze zelf even kind kan zijn. “Het liefst met een tuin waar een zwembad staat”, vertelt ze.

Het meisje houdt van zwemmen, cakejes bakken, buiten spelen, kleurplaten inkleuren en verven. Haar lievelingsdieren zijn poezen, paarden en eenhoorns. Ook handig om vast te weten: ze eet graag patat, poffertjes, pannenkoeken, spinazie, worteltjes en hamburgers.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • Geen honden heeft. Daar is het meisje allergisch voor.
  • Het meisje een leuke speelplek wil geven in de 3e, 4e en 6e week van de vakantie.
  • Vervoer heeft om het meisje op te halen en weer thuis te brengen.
  • Er open voor staat om het meisje ook na de vakantie op te vangen (evt. om met haar naar zwemles te gaan).

Bijzonderheden

  • Ook gezinnen zonder thuiswonende kinderen worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.