Weert2018-12-06T16:31:55+01:00

Gestart: september 2017

Coördinator:
Vivienne Keuren

Bereikbaar via: 06-53258240 of vivienne@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Weert

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Weert steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via vivienne@buurtgezinnen.nl . Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Stevig gezin gezocht voor een moeder met 4 jongens

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een moeder van 4 jongens een steungezin dat positieve aandacht aan haar kinderen kan geven. Ze zou hen meer willen bieden dan ze nu kan. De zorg voor de jongens kost veel energie en organisatie. Een zoontje vergt meer aandacht en tijd. De oudere kinderen helpen haar met huishoudelijke taken. De moeder hoopt zo meer rust te kunnen creëren in haar gezin en de kinderen voldoende te bieden waar ze nu in haar eentje niet aan toekomt.

(meer…)

Helpende hand gezocht voor alleenstaande moeder met een dochter van 8 jaar

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een alleenstaande moeder met een dochter van 8 jaar een steungezin waar ze kan spelen. De moeder staat er alleen voor en heeft een lichamelijke beperking. Ze heeft een klein netwerk en ze hebben verdrietige situaties meegemaakt. Ze zoeken een fijn gezin in hun leven waar de kleine meid veel leuke dingen kan doen. De moeder vindt het fijn om zaken over de opvoeding te kunnen delen.
(meer…)

Helpende hand gezocht voor gezin met 3 jongens

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een levendig gezin met drie jonge jongens in de peuter – en onderbouw basisschool leeftijd een steungezin. De moeder is een alleenstaande moeder die enorm haar best doet maar ook overbelast en overvraagd is. Ze zou graag iemand naast zich hebben staan om met haar naar de opvoeding van de kinderen te kijken en om haar op momenten te ontlasten. Haar familie woont ver van haar vandaan. Daar kan ze niet wekelijks op terugvallen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongentje van bijna twee

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een alleenstaande moeder met een zoontje van bijna 2 jaar een steungezin. Ze heeft een klein netwerk en maakt zich zorgen daarover. Ze wil voor haar zoontje leuke mensen om zich heen die kunnen bijspringen als het nodig is. Het jongetje is een vrolijke kleine man die graag boekjes leest en spelletjes doet.

(meer…)

Stoer gezin met jongens gezocht voor jongen van 9 die houdt van bomen klimmen

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een moeder met een zoon in de basisschool leeftijd een steungezin. De moeder zorgt alleen voor haar zoon maar kan in verband met lichamelijke klachten niet de stoere spelletjes met hem doen die hij graag zou doen. Hij denkt dan aan voetballen, bosactiviteiten en gamen. Het lijkt hem leuk ze met jongens vanaf 9 jaar en soms een begeleidende vader ondernemen.

(meer…)

 

Tips in Weert

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website