Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een moeder zoekt voor haar dochters van (8 en 6 jaar) eens per 14 dagen een warm steungezin nabij het centrum van Beverwijk.

De ouders van de meiden zijn al enige tijd gelden uit elkaar gegaan. De meiden wonen bij hun moeder en gaan ook regelmatig langs bij hun vader en grootouders. Aangezien de vader van de kinderen zeer ernstig ziek is, er geen perspectief is op herstel, wenst de moeder haar meiden een fijne, stabiele plek waar zij onbezorgd ‘kind’ kunnen zijn.

De meiden krijgen professionele begeleiding ‘hoe’ om te gaan met een vader die niet meer beter wordt.

De moeder van de kinderen is door de breuk met de vader van de kinderen en zijn ernstige ziekte, erg overbelast. De vader heeft regelmatig lange ziekenhuisopnames. De moeder heeft weinig tot geen energie en is daardoor op dit moment niet werkzaam. Daarnaast beschikken de moeder en de kinderen over weinig tot geen netwerk in hun omgeving. Er is goed contact met diverse buren, maar dat is letterlijk en figuurlijk ‘te dichtbij’.

De kinderen maken zich dagelijks zorgen om hun vader en hun moeder en zijn daardoor op hen gericht en spelen in -en om het huis.
De oudste dochter van 8 jaar is een energiek, maar ook een introvert meisje die gek is op paarden, paardrijden en de natuur.
De jongste dochter van 6 jaar is vrolijk, houdt van buiten spelen, film kijken, knutselen, zwemmen en de natuur.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezellig, warm en empathisch steungezin:

  • In Beverwijk, nabij het centrum
  • Dat eens per 14 dagen de kinderen op de maandag (van 14.30 tot 18.00) of de woensdag (van 12.30 tot 17.00) wil opvangen
  • Halen en brengen in overleg
  • 's Avonds mee eten in overleg

Bijzonderheden:

  • Huisdieren is prima

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemskerk en Beverwijk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.