Buurtgezinnen zoekt voor een Christelijk en liefdevol gezin met een vader, moeder en een zoon van 8 jaar, een warm en stabiel steungezin. Door stapeling van zorgen en beperkingen zijn de ouders overbelast geraakt. Hierdoor kunnen zij hun zoon niet de aandacht geven die ze hem zo graag gunnen.

Hun sportieve, sociale zoon is zorgzaam en bezit een grote dosis humor. Hij houdt van bakken, knutselen, kletsen, buitenspelen met een bal of fietsen Hij speelt veel met vriendjes in de wijk, maar heeft ook behoefte aan aandacht en een luisterend oor.

In welk gezin is deze enthousiaste jongen een dagdeel per week of om de week welkom? Een gezin dat af en toe iets met hem wil ondernemen (zoals naar de bibliotheek en het bos in) en waar hij zijn verhaal kwijt kan en ontspannen kan spelen. Daarnaast is het heel fijn zijn als het steungezin hem kan helpen bij zijn schoolwerk.

Voor de moeder is het een droom om af en toe samen met haar zoon en het steungezin activiteiten te ondernemen. Door haar beperking is dat alleen heel moeilijk. De ouders willen graag investeren in een relatie met het steungezin en doen graag iets terug.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Nieuwegein dat:

  • woont in Nieuwegein Zuid
  • waar de jongen een dagdeel in de week of om de week kan spelen
  • hem een veilige, warme plek kan bieden met oprechte aandacht
  • hem kan helpen bij zijn schoolwerk
  • af en toe samen met de moeder en zoon iets wil ondernemen

Bijzonderheden:

  • een gezin waarvan de kinderen al uit huis zijn wordt van harte uitgenodigd te reageren
  • het gezin doet graag iets terug (klusjes, koken, vervoer of administratieve/juridische hulp)

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-24268314

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.