Bij mijn bezoek aan dit gezin, tref ik een ondernemende actieve moeder, die heel hard werkt om alle ballen in de lucht te houden. Maar ze geeft ook aan dat ze erg moe is en zojuist in slaap was gevallen, terwijl ze eigenlijk bezig zou moeten zijn met opdrachten voor haar studie.

Deze moeder van twee prachtige meiden, volgt naast haar werk in de kinderopvang een HBO studie, waar ze inmiddels in het laatste jaar is aangekomen. Heel knap, dat ze al zo ver is en alles op alles wil zetten om ook deze laatste fase goed door te komen en eindelijk haar diploma te mogen hebben.

Helaas kan ze niet structureel bouwen op haar ex-partner of andere familieleden, waardoor ze te weinig ruimte heeft om op haar vrije dagen in het weekend met haar studie bezig te zijn. Naast het feit dat ze hiervoor hulp zoekt bij ons, geeft ze ook aan dat ze het jammer vindt dat haar kinderen weinig familiecontact hebben op een gezonde manier. Ze gunt dit haar kinderen, ook op de langere termijn, waarbij ze eerlijk is over haar gevoelens van angst. Uit ervaring weet ze dat er soms verzorgers zijn, die niet handelen vanuit goede bedoelingen maar daar wil ze zich niet door laten leiden. En daarom heeft ze de daad bij het woord gevoegd en zich nu toch aangemeld bij Buurtgezinnen.

Haar beide meiden zijn kinderen die het heerlijk vinden om erop uit te gaan. Lekker buiten spelen in allerlei speeltuinen in de buurt is favoriet. Ze maken heel makkelijk contact en houden ook van knutselen, met lego spelen en dansen. Eigenlijk zijn het hele makkelijke kinderen, zegt hun moeder.  Ze verschillen van elkaar in karakter, waarbij de oudste van 6 rustig is en de jongste zich meer laat horen en lekker eigenwijs en expressief kan reageren.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen een fijn steungezin in Noord

  • Waar deze meisjes in het weekend welkom zijn
  • 1x per twee weken een hele dag
  • Waar niet gerookt en alcohol gedronken wordt (in het bijzijn van de kinderen)
  • Waar het vertrouwen rustig mee opgebouwd kan worden

Lijkt het jullie leuk om deze meisjes een plekje te bieden waar ze lekker kunnen spelen? Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of stuur een mailtje naar onze coördinator gonda@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat jullie mogelijkheden zijn.