Voor een overbelaste moeder, een bezorgde vader en hun nieuwsgierige 1,5 en vrolijke 5-jarige zoons uit Velsen-Noord zoekt Buurtgezinnen.nl contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt om maatwerk afspraken voor gezelligheid en ondersteuning te kunnen maken.

De oudste zoon speelt graag buiten, weer of geen weer en hij zit sinds kort op voetbal. De jongste is een échte ‘handenbinder’ voor de moeder, hij is erg nieuwsgierig en ondernemend wat veel oplettendheid, dus aandacht en energie, van de moeder vergt. En haar momenten uitput.

Het gezin heeft helaas geen vrienden of familie in de buurt wonen, om op terug te vallen. De moeder voelt zich nu ook sinds enige tijd verdrietig, omdat een dierbaar familielid, die van grote steun voor haar was, is komen te overlijden. De moeder voelt zich eenzaam en heeft weinig contact met de naaste omgeving. De moeder en vader geven ook aan het zelf heel lastig te vinden om hulp te vragen. Terwijl het gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug uit de naaste omgeving écht kunnen gebruiken. Via het consultatiebureau hoorden de ouders van Buurtgezinnen.nl en hebben ze uiteindelijk alle moed bij elkaar gesprokkeld om hun gezin aan te melden.

Ken jij een begripvol gezin of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt dit gezin te leren kennen? Kunnen jullie als (naaste) buren helpen met ad-hoc opvang bij ziekte of als er plotselinge afspraken met bijv. de dokter of op school gemaakt worden? Of gun je de overbelaste moeder gewoon eens wat tijd voor zichzelf om op te laden en wil je daarmee helpen? Misschien willen jullie als gezin ook eens samen iets gezelligs met deze ouders en hun zoons ondernemen? Dan horen we het graag!

Profiel steungezin:

Wij zoeken begripvolle, betrokken gezinnen in (de buurt) van Velsen-Noord, die:

  • deze ouders willen helpen met de opvoeding en opvang van hun ondernemende jongens, door op afgesproken tijden een van de zoons of beiden op te vangen (1,5 en 5 jaar)
  • adhoc (een van) de zoons willen opvangen, bijv. bij ziekte of plotselinge afspraken
  • het gezin kunnen ondersteunen, door er samen met de jongens eens (een dagje) op uit te gaan

Bijzonderheden:

  • De moeder gunt een andere ouder ook tijd voor zichzelf en zou bijvoorbeeld weleens op de kinderen van het steungezin willen passen, als ze willen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.